跳至

首頁

尾頁

別墅

我預產期本來係6月8號, 但係2號果晚有啡, 所以入左院, 去到瑪嘉烈都無咩痛同埋穿水見紅果D, 所以係產房聽左心跳機一陣就上左A3, 之後零晨5點幾開始就痛密左, 2點幾就開到4度, 即刻落產房, 3點09分就生左, 今次第2胎都痛左咁耐, 不過用力柯左幾下就生左啦.
原來產房D姑娘真係好惡死架, 我都有比佢鬧, 佢鬧人都唔理人感受既, 人地痛到死都要咁比佢鬧, 真係唔開心呀... 不過生完上C1房D姑娘就好好多, A3 D姑娘都好好人, 係產房惡D... 如果有人係瑪嘉烈生既就要小心比佢地鬧呀......

大宅

恭喜你呀~~

俾d 姑娘罵真係好慘, 尤其自己已經辛苦成咁, 但係你罵番佢又唔得, 一陣佢怕佢報仇, 真係慘

別墅

原文章由 elmamama 於 08-6-8 11:05 PM 發表
恭喜你呀~~

俾d 姑娘罵真係好慘, 尤其自己已經辛苦成咁, 但係你罵番佢又唔得, 一陣佢怕佢報仇, 真係慘

係呀, 我比佢鬧完真係想記住佢個衰樣架, 但最後痛到咩都唔記得哂LU..

大宅

咁你而家湊兩個, 大果個點呀, 幾多歲呀, 有沒有呷醋, 點樣對小b呀?

我都快生第二個, 唔知到時大b會點law

原文章由 katekei 於 08-6-8 23:14 發表

係呀, 我比佢鬧完真係想記住佢個衰樣架, 但最後痛到咩都唔記得哂LU..

大宅

原文章由 katekei 於 08-6-8 22:30 發表
我預產期本來係6月8號, 但係2號果晚有啡, 所以入左院, 去到瑪嘉烈都無咩痛同埋穿水見紅果D, 所以係產房聽左心跳機一陣就上左A3, 之後零晨5點幾開始就痛密左, 2點幾就開到4度, 即刻落產房, 3點09分就生左, 今次第2胎 ...

恭喜哂丫^^
祝bb身體健康,快高長大!

同埋你要好好休息呀!
d姑娘咁架~你係唔係叫痛先比佢地鬧呀?
佢地講d乜架?會唔會好難聽?
不過過去左了,最緊要阿b順利出世嘛^^

男爵府

恭喜恭喜!
祝你同bb都健康快樂!

禁止訪問

複式洋房

恭喜哂!

好好休息!

祝福亞B 快高長大!

大宅

恭喜晒!
祝你同bb身體健康!事事順利!

別墅

恭喜恭喜!祝BB快高長大,聽教聽話!
你又係生第2胎呀,你大個b幾多歲呀?我個大嘅18個月,呷酣咗3天,而家大b開始習慣有弟弟嘅存在,頭2天情況,非常恐怖,佢一聽到弟弟喊,佢就即刻喊晒叫媽媽,而家第4天情況就好好多啦!

別墅

恭喜晒~生完要坐返個靚月先得呀

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

恭喜你! BB幾重呀?

我都係第二胎,亦都揀咗呢間醫院!成日聽人講佢有幾差,都越來越覺得揀錯醫院!我第一胎都係呢度生,係產房唔算俾人鬧,但就俾人串,你講得啱,佢地真係唔理人感受,好唔禮貌,果種無助感我到而家都仲記得!

不過你唔好再諗d唔開心嘢!好好休息,見到BB健健康康就開心喇!!!

原文章由 katekei 於 08-6-8 22:30 發表
我預產期本來係6月8號, 但係2號果晚有啡, 所以入左院, 去到瑪嘉烈都無咩痛同埋穿水見紅果D, 所以係產房聽左心跳機一陣就上左A3, 之後零晨5點幾開始就痛密左, 2點幾就開到4度, 即刻落產房, 3點09分就生左, 今次第2胎 ...

別墅

多謝哂咁多位,
我果日比姑娘鬧係因為我痛得濟隻手要搵野借力, 所以捉實左張床之MA, 點知就咁比個姑娘係咁鬧我啦.

別墅

原文章由 sunba_mama 於 08-6-9 04:43 PM 發表
恭喜恭喜!祝BB快高長大,聽教聽話!
你又係生第2胎呀,你大個b幾多歲呀?我個大嘅18個月,呷酣咗3天,而家大b開始習慣有弟弟嘅存在,頭2天情況,非常恐怖,佢一聽到弟弟喊,佢就即刻喊晒叫媽媽,而家第4天情況就好好多啦! ...

多謝!
我個大B依家3歲幾啦, 佢又無乜點呷醋呀, 不過係見到細佬喊佢就好奇怪咁囉, 我諗佢都錫細佬既....!! 小朋友好快就接受到啦!

大宅

恭喜晒!祝媽媽及bb身體健康!

首頁

尾頁

跳至