親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 --得得B-- 的帖子

--得得B-- :

請問800B is 來回去水上市場的價錢嗎, 你當地的出發地點是哪兒, 有沒有再去其他地方, 我4大小, 那VAN夠坐嗎?

你仲有無找她安排其他車程, 若有, 可提兵資料給大家參考嗎? 係唔係所有車都係冷氣VAN?

在FB內找他是板面留言定PM先可以問到價錢?

Thanks!

大宅

我上星期3大3小(15,13&7歲) 係芭提雅晚上挽食,預着個女的士司機,
車我地去(幸運魚翅)食飯, 跟住在車上傾開,第二天可以租女的士司機,
4小時800泰銖,首先一早去水上市場,果度比想像中大,而且手信都比
曼谷平,好特別值得去,跟住就去真理寺,因為水上市場太多野睇,所以
去到真理寺已經好趕,小朋友又想坐大象,所以已超時30分鐘,當初唸住
補錢比佢,但女司機原來之後佢有booking,佢好好人問我去返酒店,還是
車我地去食飯,我問佢邊度食飯好,佢介紹(夢亞來),車左我地去夢亞來,
原來係地度泰國人海鮮餐廳,係海邊的,當地人係自己揸車去食,臨走重話
如果挽唔到車就打比佢,佢會問佢細妹可唔可以來車,不過係250泰銖包兩排車,估唔到係3個小朋友覺得坐兩排車好好玩

係的士經過原路女司機會介紹邊度,係當地人買野地方,
邊個市場唔好入去,因為買野好貴,佢英文幾好嫁,重會講
吓佢兩個小朋友添,重有睇書時話真理寺好值得去,但去到其實
一半係地盤,之前女司機當時話去另一度好d, 但我地堅持,
去到后又好多規矩,係女司機一一幫忙,雖然唔知車費係咪好平,
但今個旅程都好感謝佢

男爵府

引用:+本帖最後由+tautaub+於+15-7-5+22:26+編輯

原帖由 tautaub 於 15-07-05 發表

800 係來回, 行程市區酒店出發, 去水上市場, 回程停Pupen 食海鮮, 返酒店

FB 有炳仔電話, 可以whatspp 佢, 回覆唔快, 要自己追問詳情

我行程簡單

1日出海,central festival 機械人餐廳

第二日水上市場,pupen, 酒店游水, 大排檔. 按摩

第三日轉酒店 Centara mirage, 早去玩水, 5:00 magic show, 大排檔食飯

男爵府

引用:+本帖最後由+tautaub+於+15-7-5+22:26+編輯

原帖由 tautaub 於 15-07-05 發表

食完pupen , 返酒店途中見到有騎大象, 司機主動問我們要唔要騎, 我們無興趣無去, 你可以考慮加入同日行程。 司機幾好, 但應該不是炳嫂自己車。

大宅

回覆:ZitaTai 的帖子

請問可吾可以比的士司機电話我

大宅

芭堤雅女的士司機
Mrs. Tai
Mobie: 093-842-9461
TAXI No. 573

首頁

尾頁

跳至