自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唉!唔想湊就唔好生啦!!!
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

侯爵府

BK Milk勳章

侯爵府

佢父母唔死都無用......
不如送對小朋友去孤兒院仲好!!!

侯爵府

醒目開學勳章

咩人來架 掛住訓覺 好彩兩個小朋友冇事 我唔明點解發生.小朋友有事.d屋企都係拿綜緩 點解唔係d媽咪,唔洗做 應該好多時間.睇小朋友架 點解咁多衰野發生

[ 本文章最後由 chloe18媽媽 於 08-6-21 23:21 編輯 ]

男爵府

mouth: mouth: mouth:

大宅

有啲父母掛住做野就話啫,佢地攞綜緩,父母唔係應該好多時間看住對仔女架咩?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 chloe18媽媽 於 08-6-21 23:20 發表
咩人來架 掛住訓覺 好彩兩個小朋友冇事 我唔明點解發生.小朋友有事.d屋企都係拿綜緩 點解唔係d媽咪,唔洗做 應該 ...

agree

大宅

除左新移民,越來越多本地年青廢柴攞綜援,佢地讀書唔成,又無心工作,貪威識食,諗住成世靠政府養,見到呢班大懶蟲,真係唔想再交税

子爵府

原文章由 fengfeng 於 08-6-21 23:21 發表
有啲父母掛住做野就話啫,佢地攞綜緩,父母唔係應該好多時間看住對仔女架咩?

agree.......:;pppp:

複式洋房

嚇死…

男爵府

水晶宮

原文章由 janeleung 於 08-6-21 21:20 發表

我聽到都嚇一跳, 大老34/f 爬落去 , 佢老豆仲話叫房署換間矮d單位, 都無諗住教返d細路, 只係諗住矮d爬落去無咁易跌c就算, 唉...

係啦!果個區議員仲話佢地既要求合理

其實應該要阻止佢地呢個行為,以唔係換間矮D既單位方便佢地爬落街玩

伯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 陪月勳章

原文章由 sandylaw 於 08-6-21 23:38 發表

其實應該要阻止佢地呢個行為,以唔係換間矮D既單位方便佢地爬落街玩

個媽媽原來只有26歲~
可能2個小朋友~真係叫極唔媽都唔理先爬~
個爸爸話調去較低單位~救命~
點都係對家長唔識教

水晶宮

原文章由 Baby_Cute 於 08-6-21 23:47 發表

個媽媽原來只有26歲~
可能2個小朋友~真係叫極唔媽都唔理先爬~
個爸爸話調去較低單位~救命~
點都係對家長唔識教

我睇有線新聞話個阿媽22歲喎

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好似唔係爬落街玩,而係餓得濟,爬落街搵野食!
有街坊話成日見兩姐弟摷垃圾桶搵野食!

原文章由 sandylaw 於 08-6-21 23:38 發表

唵嘛呢叭咪吽      

伯爵府

原文章由 sandylaw 於 08-6-21 23:50 發表

我睇有線新聞話個阿媽22歲喎

剛翡翠台話26哦~

伯爵府

原文章由 wong2323 於 08-6-21 23:51 發表
好似唔係爬落街玩,而係餓得濟,爬落街搵野食!
有街坊話成日見兩姐弟摷垃圾桶搵野食!

好可憐~佢家長不適合湊佢地
再係咁遲早出事~

水晶宮

原文章由 Baby_Cute 於 08-6-21 23:53 發表

再係咁遲早出事~

又唔俾食,又唔用心教,不如將佢地送去保良局好過啦

超級版主

社 署 指 , 肇 事 家 庭 領 取 綜 援 , 家 長 照 顧 子 女 遇 到 問 題 , 由 非 政 府 組 織 的 社 工 跟 進 , 早 前 正 安 排 八 歲 長 女 入 住 兒 童 之 家 。

社 署 、 警 方 、 醫 院 及 兩 姊 弟 就 讀 的 學 校 , 稍 後 會 盡 快 召 開 會 議 , 商 討 兩 人 的 長 遠 照 顧 問 題 。

原文章由 Baby_Cute 於 08-6-21 23:53 發表

再係咁遲早出事~
唵嘛呢叭咪吽      

伯爵府

原文章由 sandylaw 於 08-6-21 23:55 發表

又唔俾食,又唔用心教,不如將佢地送去保良局好過啦

再比佢地湊~小朋友大個乖極有限~
26歲女8 age
18age生~young得黎太唔生性啦個呀媽~小朋友冇錯,錯係錯在有咁既父母~
只是我個人認為

首頁
12345...6

尾頁

跳至