自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

momoballs 發表於 15-4-13 16:30
我40第一胎,依家諗緊生唔生多個

你好勇

我近38生第一胎, 試咗兩年到40都冇第二個, 正式收爐了

體力固然係concern, 仲有係我60時個細仲讀緊中學, 覺得好大心理壓力

所以而家有一個就算了, 好好儲定退休金等個囡第時唔駛照顧我(至少金錢上唔駛佢有負擔)

男爵府

引用:見BK 既 媽咪好多好後生就有 BB, 同坊間抽

原帖由 artroboy 於 15-04-13 發表
見BK 既 媽咪好多好後生就有 BB,

同坊間抽查好大出入...
我37

男爵府

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:見BK+既+媽咪好多好後生就有+BB,+同坊間抽

到~

simple is the best~

大宅

回覆:有没有人係遲生 B (over age 35 - 40)?

37第一胎,39第二胎

公爵府

hashtag影視迷勳章 趣教勳章 畀面勳章

p_o_m_a_n 發表於 15-4-13 16:31
其實無問題,但我覺得好辛苦囉!

好似我爸媽咁~分別喺36 28歲生我,40 32生我妹,46 38 生我細佬~
你0岩0架~~ 我指無問題都係指身體~ 但其實我覺得年紀大左, 除非自己唔駛再辛苦打工, 否則到你老都仲要為兒女未讀完書, 都其實幾辛苦~

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我32第一胎,35第二胎

我隔離屋個姐姐大我2年
當年佢16歲比人攪大個肚,迫住結婚生囝
現在佢大仔大學畢業啦
我個囡先只係幾歲咋

果時會唸佢唔識唸
現在真係幾羡慕佢咁快囝大女大
我仲有排捱

珍珠宮

artroboy 發表於 15-4-13 10:56

識幾個都係43第一胎.

大宅

引用:我首胎30生,第二胎35, 真心覺得有仔趁嫩生

原帖由 mymarigold 於 15-04-13 發表
我首胎30生,第二胎35, 真心覺得有仔趁嫩生,因體力不復當年。
Me 2

侯爵府

30歲結婚。32先生第一個。到依家35都未有第2個。。。。

男爵府

回覆:artroboy 的帖子

大宅

回覆:有没有人係遲生 B (over age 35 - 40)?

1st 35, 2nd 37

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

男爵府

我有朋友39歲先生
Life is so cool~~~

侯爵府

回覆:有没有人係遲生 B (over age 35 - 40)

我40

大宅

回覆:有没有人係遲生 B (over age 35 - 40)

如果遲生 仲會生2个嗎?樓上有jm講得好岩 如果40生第二个,你60歲佢都未出生

男爵府

我身邊朋友都差唔多, 最早果個都34生,讀飽書, 賺夠錢, 供吓樓, 3x歲生實在太普遍, 我28歲結婚都3x歲先生仔, 同一輩親戚無人早過25歲生, 某日聚會講起如果d仔女16歲搞大個肚會爆血管, 注定條路難行, 個孫條路都難行!

大宅

我都想遲d先生。。之前好想要,但而家諗諗下過下二人世界仲好。。

伯爵府

引用:見BK 既 媽咪好多好後生就有 BB, 同坊間抽

我,接近39才生阿仔。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

而家好多人都係 over 35 才生 bb

首頁

尾頁

跳至