夫婦情感

跳至

首頁
12345...15

尾頁

複式洋房

雖然我對我老婆好差, 自問亦唔係一個好老公!不過我仍然心愛我老婆!!雖然我家用比得少, 但佢都知我將剩返既錢會儲起!!我唔知道可以點樣挽救, 我地有個囡囡, 因為我對老婆唔好佢曾多次要我改亦有提過想離婚, 剛過星期日我仲發脾氣, 一時衝動提出離婚我老婆仲一口答應, 到星期一我已經好後悔, 同我老婆講, 佢話佢有人追緊仲等緊佢離婚(佢唔會講大話的), 我好後悔, 我好怕無左老婆同囡囡, 我可以點做.....................................

別墅

原文章由 abcde_song 於 08-6-24 10:21 發表
雖然我對我老婆好差, 自問亦唔係一個好老公!不過我仍然心愛我老婆!!雖然我家用比得少, 但佢都知我將剩返既錢會儲起!!我唔知道可以點樣挽救, 我地有個囡囡, 因為我對老婆唔好佢曾多次要我改亦有提過想離婚, 剛過星期 ...

冰封三尺, 非一日之寒

吾知你同你老婆之間發生咩事, 你點對佢吾好?

我唸你老婆都忍左好耐, 吾係都吾心淡, 你把口話愛佢, 咁你又真係幾愛佢?? 吾係話家用比多比少就叫愛架

複式洋房

原文章由 M_ind 於 08-6-24 10:31 發表

冰封三尺, 非一日之寒

吾知你同你老婆之間發生咩事, 你點對佢吾好?

我唸你老婆都忍左好耐, 吾係都吾心淡, 你把口話愛佢, 咁你又真係幾愛佢?? 吾係話家用比多比少就叫愛架 ...

我明白的, 由囡囡出世至今我無理過佢感受, 佢比人講時我無幫口, 我只會掛住囡囡同做自己野, 所以問題我都知我無改過, 就係因為我無改過佢點都唔肯原諒我, 佢話己對我死心, 我越諗越怕無左個老婆, 越知道老婆對我有幾重要, 我唔知可以點先令佢回心轉意, 我明白冰封三尺, 非一日之寒, 只想要返老婆同囡囡, 咩事我都可以做!!!

大宅

講冇用架喎

你改囉, 叫佢比一段時間你, 如果佢仲愛你一定會答應.
女人死心唔係 1,2日嘅事, 你都應該hurt得佢幾深.

別墅

你明有鬼用咩, 明都要做到先實際架麻~
女人最需要人關心, 你老婆開口一, 二次話離婚已經係危機來啦, 你又吾係吾知自已錯乜, 都吾肯去改...而家先來補救遲吾遲呀..

而家唯一方法, 冇架, 盡力做返好d囉, 等睇下你老婆會吾會回心轉意

複式洋房

原文章由 beagledog 於 08-6-24 10:55 發表
講冇用架喎

你改囉, 叫佢比一段時間你, 如果佢仲愛你一定會答應.
女人死心唔係 1,2日嘅事, 你都應該hurt得佢幾深.

點都好改我一定會改, 只怕一離婚所有事情都無得返轉頭, 我真係好愛我老婆, 為左個家近呢一年我已經無同D 豬朋狗友一齊打麻雀同飲酒, 亦已戒酒!!!真係好後悔當初老婆比過機會我改, 我無去珍惜....................

複式洋房

原文章由 M_ind 於 08-6-24 11:04 發表
你明有鬼用咩, 明都要做到先實際架麻~
女人最需要人關心, 你老婆開口一, 二次話離婚已經係危機來啦, 你又吾係吾知自已錯乜, 都吾肯去改...而家先來補救遲吾遲呀..

而家唯一方法, 冇架, 盡力做返好d囉, 等 ...

我會努力嘗試, 不過心情好DOWN, 沉日午, 晚餐叫左食左2淡都食唔落, 咁大個男人仲要坐車又不停流眼淚控制唔到, 我覺得我好無用, 親手破壞左一個家庭, 仲無左一個慳家肯捱既老婆, ...............好後悔, 希望唔好有人學我咁!!!!!!!!!!!

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

不如你搵D屋企人幫下手..做見證..同時承諾你會改...叫你老婆比多1個月試用期你...如果OK咪再續多3個月...再OK再續約...如有不OK..一定要灘出來講...如果改唔到咪解約(即分居先)..最重要你要知道自己衰咩...改唔係一個月既事..要改就要永永遠遠改好自己..同埋要珍惜自己老婆.

複式洋房

原文章由 blythe_baby 於 08-6-24 11:20 發表
不如你搵D屋企人幫下手..做見證..同時承諾你會改...叫你老婆比多1個月試用期你...如果OK咪再續多3個月...再OK再續約...如有不OK..一定要灘出來講...如果改唔到咪解約(即分居先)..最重要你要知道自己衰咩...改唔係一 ...

thanks!!我會嘗試, 不過用屋企人應該行唔通, 佢屋企人關係一般, 同我屋企人關係更加一般一般!!!!............

複式洋房

我好記得我老婆同我講過一句說話, 果時拍拖佢媽媽問佢, 我對佢好唔好, 我老婆諗都無諗就答我對佢好好, 好到無未試過有人對佢咁好, 我真係唔知點解自從生左囡囡後我個人會完全變晒, 仲越黎越大男人!!!!

[ 本文章最後由 abcde_song 於 08-6-24 11:28 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章

唉,都唔知應該鬧你定同情你好,
你哩d叫做"後知後覺,愛得太遲"!

你依家唯有盡最大既努力去力挽呢段婚姻,
用盡你所有既誠意同愛意打動你老婆再俾多次機會你.
不過你老婆依家有新歡,
可能會比較困難.........
但如果你真係有心改過既話,
你都要做d實際野先得喇!!

祝你好運呀!

你呢個case,真係男人既借鏡呀!!
要好好珍惜同愛護老婆呀男人!!
唔係就後悔莫及喇!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

早知今日, 何必當初 而家唯有盡力做番好d,希望你老婆念在有感情而原諒你啦
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

複式洋房

原文章由 雲妮彭 於 08-6-24 11:28 發表
唉,都唔知應該鬧你定同情你好,
你哩d叫做"後知後覺,愛得太遲"!

你依家唯有盡最大既努力去力挽呢段婚姻,
用盡你所有既誠意同愛意打動你老婆再俾多次機會你.
不過你老婆依家有新歡,
可能會比較困難.........
但如果你 ...

我己經決定左, 有新歡我唔介意, 一個好女人一定多人追, 我今日失去左我老婆, 我一定會用我最大既努力, 用一年又好用十年都好, 追返佢!!!雖然我覺得會比當初追佢時用多一百倍努力, 花多一百倍熱誠, 但我同自己講我一定要做到!!!!!!! 對唔住, 我好眼淺, 所以要喊住講!!!!

複式洋房

原文章由 juicypig 於 08-6-24 11:48 發表
早知今日, 何必當初 而家唯有盡力做番好d,希望你老婆念在有感情而原諒你啦

thankyou!!!!希望我真係做到一個人版, 比一D 同我一樣既男人好好反醒!!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

早知今日, 何必當初, 你話你仲愛個老婆, 咁你要比佢覺得你愛佢先得, 得個講字有咩用, 即使今次真係比你氹番個老婆返黎, 你都仲要繼續對老婆好先得, 做番以前既你啦, 祝你好運!

洋房

我有個朋友的處景,都和你一樣(有兒有女,老婆都說外面有追求者)。
以前佢常常對老婆呼呼喝喝。以為結緍後,老婆就應該聽聽話話,凡事都應該要知道及明白老公的想法。現在.......老婆已忍無可忍,早前正面臨離婚的邊沿。
我曾向佢解釋過,老婆平時都把那些呼呼喝喝、無理或有理取鬧、屈氣等都積沙成塔,總要找個時候爆出來。個friend 平時又無個一些氹老婆的動作來平息她心中的怨氣,老婆有此舉動,實在不難理解。

因覺得佢地好少溝通,個 gap 愈來愈大,個 friend 又怕尷尬正面同唔知和老婆講乜野好。就建議個friend 可多用SMS 或書信向老婆表達自己的錯處和感受,每天都要做、每天都 send 多個SMS和對老婆的態度大改。起初嗰個月,佢老婆依然不瞅不睬,一D feedback 都無,佢都己經開忙灰心的時候,就第一次收到SMS 回覆,老婆話 "為何在心死的時候才這樣對我呢?",令我個friend 覺得方向無錯。現在,個friend 就當係重新追過佢老婆一樣,雖然現在距離修好的情况仍然很遠,但仍然係正面樂觀的。

唔知你係唔係婚後極少極少氹老婆呢?
或鬧完交後,重未試過主動氹追佢呢?

舉這例不知可否幫到你呀!

伯爵府

好媽媽勳章

浪子回頭,金不換!希望你老婆為你既誠意感動,對你重燃愛火吧.唔開心係一定既,要喊就喊啦,唔使屈住,不過喊完之後就要開始行動,追番個老婆喇....加油!

原文章由 abcde_song 於 08-6-24 11:49 發表

我己經決定左, 有新歡我唔介意, 一個好女人一定多人追, 我今日失去左我老婆, 我一定會用我最大既努力, 用一年又好用十年都好, 追返佢!!!雖然我覺得會比當初追佢時用多一百倍努力, 花多一百倍熱誠, 但我同自己講我 ...

複式洋房

原文章由 newcook 於 08-6-24 11:52 發表
早知今日, 何必當初, 你話你仲愛個老婆, 咁你要比佢覺得你愛佢先得, 得個講字有咩用, 即使今次真係比你氹番個老婆返黎, 你都仲要繼續對老婆好先得, 做番以前既你啦, 祝你好運! ...

多謝你的祝福!!!

複式洋房

原文章由 before2046 於 08-6-24 11:57 發表
我有個朋友的處景,都和你一樣(有兒有女,老婆都說外面有追求者)。
以前佢常常對老婆呼呼喝喝。以為結緍後,老婆就應該聽聽話話,凡事都應該要知道及明白老公的想法。現在.......老婆已忍無可忍,早前正面臨離婚的邊沿。
我曾 ...

全中, 生左囡囡後我無氹過我老婆, 連生日同結婚週年都無買過禮物, 我份人好慳, 有五百蚊可以花, 但我只會有五十蚊, 什至五蚊, 我以為佢會明白我, 我諗法係錯的!!!.....多謝你, 幫我找到其中一些問題所在

複式洋房

原文章由 雲妮彭 於 08-6-24 12:00 發表
浪子回頭,金不換!希望你老婆為你既誠意感動,對你重燃愛火吧.唔開心係一定既,要喊就喊啦,唔使屈住,不過喊完之後就要開始行動,追番個老婆喇....加油!

...

頭先SEND 左個SMS 比我老婆話會追返佢, 佢覆我, 佢既決定唔會改變(佢都真係對我死心得好緊要..........)唔好迫佢接受第二個, 不過我仍然唔會放棄!!!

首頁
12345...15

尾頁

跳至