夫婦情感

跳至

首頁
34567...15

尾頁

水晶宮

回覆 #79 wife 的文章

你話係咪俾樓主激親, 仲問我有乜其他好方案
天空之城, 快樂之地

子爵府

好媽媽勳章

其實你老婆問你想點攪離婚...你知道佢同你阿媽關係唔好...你地一齊住...點解唔同佢講...我會努力搵錢一家搬出去住...一家從新開始...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

原文章由 PCCW2319 於 08-6-26 21:28 發表
你話係咪俾樓主激親, 仲問我有乜其他好方案

無計啦,佢而家就好似"熱鍋上嘅螞蟻",左諗右諗都吾知做邊樣先,心又急,一急就咩都諗吾到,或者佢又吾想呢個時候衝撞佢老婆,所以咪咁答囉,希望佢可以補救番啦!
大家幫吓佢啦!

大宅

樓主, 我好欣賞你肯改過呀, 你要繼續努力, 點困難都千祈唔好放棄呀, 只有你ge關懷先可以修補呢兩個女人心裏面ge傷口。

複式洋房

原文章由 邱吉爾 於 08-6-26 14:55 發表

唉, 你咁同個老婆講, 就算佢有0.1%猶豫都會變咗無囉, 你變咗迫佢2揀1ge方案喎, 你點解唔同佢講, 話你呢世最唔願落ge決定, 就係點同佢分開, 你同佢講, 呢個決定我真係落唔到, 比d時間你, 你拖得就拖啦, 你老婆或許 ...

當時我反而怕講唔想離婚佢仲討厭我...........婆媳之間問題真係好多, 我地拍拖時已經一齊住, 當時都無乜野, 老媽子年齡亦唔係好大, 亦有自己既事業, 平時同我一樣晨早出去, 收工返屋企都8~9點了, 實際接觸時間不多!!!係後來老媽子見我地兩個湊囡囡方法佢覺得不好, 先開始有問題發生!!!
我要做個好爸爸!!

複式洋房

原文章由 wife 於 08-6-26 18:02 發表

如果你老婆真係硬頸就自己直接去律師樓攪離婚啦,仲使問你點攪??或者佢想聽吓你有幾知錯,會點改,日後有咩安排,之後會點對佢.....等等.你同佢講分居方案咪即係同意離婚,唉!比你激死!盡快補救啦,同佢講吾想去到離婚呢 ...

家陣知了!!唯有盡快補獲啦!!!
今個星期尾老闆要飛, 成個禮拜唔係香港, 本來7月1號要返公司看門口, 不過老闆都批我放假, 已經約左老婆同囡囡一齊家庭樂!!!
我要做個好爸爸!!

複式洋房

原文章由 半桶水 於 08-6-26 18:06 發表
見你情況就諗起我個朋友,嘈交時太太提出離婚(其實係嚇個老公),點知丈夫一口應承.攪左成兩個月個老婆先氹得番個老公.係咪攞嚟衰.離婚兩個字點可以隨便講

其實女人心中死罪玩女人,第三者你都無犯.應該段婚姻 ...

講完2個方案後佢無出聲, 我又唔出聲當唔記得傾左第二樣野!!!
我要做個好爸爸!!

侯爵府

講真, 如果真係有個男人等緊佢, 佢回頭的機會唔會咁大, 除非佢唔係真係鍾意個男人. 只係想來激下你.

我老公都對我唔好, 比你更糟的, 是佢亦係咁重視我地個仔. 我真係有諗過離婚架.....特別係, 身邊出現左另一個人之後....只係, 呢個人唔可以同我一齊, 我亦唔想將大家的關係複雜化. 所以, 一切都維持現狀. 如果佢想同我一齊, 又等我離婚的, 我係唔會再理我呢個老公架...

只可以話, 哀莫大於心死. 呢d唔係一時三刻的吵架, 我相信係經過無數次的傷心和失望, 才會導致我~~也是你老婆~~這種心態.

無人想自己唔可以從一而終的, 只係, 同一個唔珍惜自己的人一齊, 是對自己的殘忍啊!

複式洋房

原文章由 wife 於 08-6-27 00:41 發表

無計啦,佢而家就好似"熱鍋上嘅螞蟻",左諗右諗都吾知做邊樣先,心又急,一急就咩都諗吾到,或者佢又吾想呢個時候衝撞佢老婆,所以咪咁答囉,希望佢可以補救番啦!
大家幫吓佢啦! ...

bingo.......................thanks
我要做個好爸爸!!

複式洋房

原文章由 小浣兔媽媽 於 08-6-27 01:28 發表
樓主, 我好欣賞你肯改過呀, 你要繼續努力, 點困難都千祈唔好放棄呀, 只有你ge關懷先可以修補呢兩個女人心裏面ge傷口。

多謝支持!!
我要做個好爸爸!!

複式洋房

原文章由 青青河邊草 於 08-6-27 10:23 發表
講真, 如果真係有個男人等緊佢, 佢回頭的機會唔會咁大, 除非佢唔係真係鍾意個男人. 只係想來激下你.

我老公都對我唔好, 比你更糟的, 是佢亦係咁重視我地個仔. 我真係有諗過離婚架.....特別係, 身邊出現左另一個人之 ...

完全明白, 我老婆身邊好多男性朋友, 雖然有追佢既, 有當姊弟既, 不過我仍然信我老婆的, 只係近日心事重重, 佢有時又唔記得CLOSE 個MSN 搞到我都會望下, 不過就唔敢睇佢地講乜..............個心真係好亂..............其實有個男仔成日搵佢, 我老婆一online 就call 佢的, 仲要傾到三更半夜...................
我要做個好爸爸!!

複式洋房

原文章由 onon1022 於 08-6-26 22:39 發表
其實你老婆問你想點攪離婚...你知道佢同你阿媽關係唔好...你地一齊住...點解唔同佢講...我會努力搵錢一家搬出去住...一家從新開始...

我老婆知我要同老媽子一齊住, 因為老媽子無人無物得我一粒仔...............
其家係5月時買左間新房, 下個月頭收樓, 早幾日值頭唔想裝修因為心情好DOWN, 家陣就想快D 做好間屋, 有個新環境希望情況會唔同D!!!
我要做個好爸爸!!

男爵府

一日未離婚一日都仲有得救, 你同你老婆講搬出去住, 重新開始過。女人始終都係鍚仔女, 無一個女人真係想自己既仔女係單親家庭長大, 除非佢係對你完全絕望, 但係女人都係最憎對方有第三者, 你唔係衰呢煩, 仲有得救架!你要俾多d誠意, 同個情敵對過!

複式洋房

原文章由 060905 於 08-6-27 10:35 發表
一日未離婚一日都仲有得救, 你同你老婆講搬出去住, 重新開始過。女人始終都係鍚仔女, 無一個女人真係想自己既仔女係單親家庭長大, 除非佢係對你完全絕望, 但係女人都係最憎對方有第三者, 你唔係衰呢煩, 仲有得救架!你 ...

明白!!!!我會試試!!
我要做個好爸爸!!

伯爵府

你唔睇佢MSN都岩架,睇左又如何可能另自己更加唔開心TIM,你比你老婆發洩放縱一下先囉,佢都忍左你咁耐啦都係時候要爆發出來架啦,佢發洩放縱過後先會開始進入平靜期,到時你先再同佢傾都未遲呀,E+FUNG頭火勢你講咩都無用架啦佢咪當你吹水,總之先做好自己,努力呀!

原文章由 abcde_song 於 08-6-27 10:29 發表

完全明白, 我老婆身邊好多男性朋友, 雖然有追佢既, 有當姊弟既, 不過我仍然信我老婆的, 只係近日心事重重, 佢有時又唔記得CLOSE 個MSN 搞到我都會望下, 不過就唔敢睇佢地講乜..............個心真係好亂.......... ...

複式洋房

原文章由 iloveyoub4 於 08-6-27 10:45 發表
你唔睇佢MSN都岩架,睇左又如何可能另自己更加唔開心TIM,你比你老婆發洩放縱一下先囉,佢都忍左你咁耐啦都係時候要爆發出來架啦,佢發洩放縱過後先會開始進入平靜期,到時你先再同佢傾都未遲呀,E+FUNG頭火勢你講咩都無用 ...

係........我覺得佢呢幾日只當我朋友, 傾計態度好似以前拍拖前咁!!
我要做個好爸爸!!

複式洋房

想問下大家意見, 我老婆近日好想買一樣野(唔係值錢野), 我已經靜雞雞訂左今晚去囉, 今日囡囡放學後佢會返娘家, 可能呢2日我都見佢唔到, 不過聽晚我會去娘家接囡囡返屋企訓, 大家認為我點送比佢好???
我要做個好爸爸!!

大宅

You should put inside the drawer where she put her underwear because everyday she must open that drawer before go to shower. My husband did the same and I was touched.

別墅

樓主

一路睇你呢幾日留言, 咁多位BK媽咪都覺得你有誠意同有心去改過. 支持你, 鼓勵你. 希望你終有一日雨過天x !!!!

個人有小小意見, 樓主你犯左一個缺點, 就係你永遠只諗你老婆想聽既答案 (注意:係一切都係你認為, 唔代表呢個答案係你老婆心目中既答案) 其實兩個人相處, 唔係遷就, 呢樣永遠唔 work. 相處係包容. 樓主, 希望你做回自己, 將自己所想, 所答表達出黎.

兩個人相處:包容, 感激, 讚美同道歉 !!
懂得說: 對唔住.
懂得說: 感激對方一直為你付出.
懂得說: 讚美對方.

加油!!!!

別墅

原文章由 abcde_song 於 08-6-27 11:23 發表
想問下大家意見, 我老婆近日好想買一樣野(唔係值錢野), 我已經靜雞雞訂左今晚去囉, 今日囡囡放學後佢會返娘家, 可能呢2日我都見佢唔到, 不過聽晚我會去娘家接囡囡返屋企訓, 大家認為我點送比佢好??? ...

樓主

不妨加多一張親手寫既心意卡 !!!!

加油 !!!!

p.s. 可能你老婆同你媽咪已經相處有點分歧, 而你一直沒有作出回應. 希望你都試下好好同你媽咪傾下 !!! (個人意見, 請見諒)

首頁
34567...15

尾頁

跳至