跳至

首頁
12345...27

尾頁

大宅

原文章由 AngelCat 於 08-7-9 23:48 發表
大家好~我都黎報到先~
今次我係第二胎,囡囡而家2歲8個月,細B預產期係1月23日,趕得切出來逗利是啊~
今胎反應無上次咁大,只係有少許不適,非常感恩!
下星期一照Oscar,希望BB身體健康啦~ ...

Hi angelcat,
你仁安係邊個e生,我係揾王濤e生。

子爵府

爸B勳章

各位媽咪︰

我大仔3歲3個月,第二胎預產期1月15日,
不過因為健康問題,安排開刀,
而家定左1月2日在威記開刀。

Sandy
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

大宅

原文章由 SandyCPS 於 08-7-10 18:28 發表
各位媽咪︰

Sandy

Hi sandycps

乜咁快有開刀日期。我第一胎係法國醫院開刀,第二胎是否可在威記選開刀呢?半身or全身呢?

大宅

WINGYIBB
我搵余啟文啊~

大宅

Hi, 各位媽咪,我都黎報到先。

我大女係0703,依家15個月,我有同佢講話媽咪有咗,但佢唔知係乜。今胎預產期30/1,上胎係九龍法國開刀生,今胎都未決定開刀or順產,e生話一半一半,遲d先決定。如無意外都會過年前出世,趕得收利是。哈哈。

大宅

Hi AngelCat,

我上胎同今胎都係揾余啓文啊!

原文章由 AngelCat 於 08-7-10 22:23 發表
WINGYIBB
我搵余啟文啊~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hi all!

我女女係0701bb, 仲食緊人奶; st t 開刀, 其實有想過揀第二間, 不過唔想煩, 同左醫生講去番st. t 啦
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

侯爵府

好媽媽勳章

大家有冇覺得湊B越耐,個人好似越蠢?
我竟然記錯了照Oscar booking!
今日打去問E生是否明天下午照,原來我book了7月8日!
真係超白痴
[img align=right][/img]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 yanfaifai 於 08-7-11 21:04 發表
大家有冇覺得湊B越耐,個人好似越蠢?
我竟然記錯了照Oscar booking!
今日打去問E生是否明天下午照,原來我book了7月8日!
真係超白痴 ...

哈哈! 我一生完已好覺,無晒記性!!
過幾個月好似好過剛生完時,但都無以前咁好!

你記錯都好喇,我係完全唔記得,要靠老公&電子!

大宅

Sandy,
你好呀, 你第幾次見威院醫生就決定開刀呀?
因為我第一胎係開刀既, 我想今次自己生, 但未知見醫生呀, 所以未知會點!

原文章由 SandyCPS 於 08-7-10 18:28 發表
各位媽咪︰

Sandy

大宅

不如整個list, 希望大家唔好介意...嘻嘻!
睇下仲有咩要加...thx!

login------------預產期----------醫院
why2005------1月31日---------威記

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

[quote]原文章由 WHY2005 於 08-7-14 13:57 發表
不如整個list, 希望大家唔好介意...嘻嘻!
睇下仲有咩要加...thx!

login------------預產期----------醫院------第1胎
why2005------1月31日---------威記
foggyao-------1月9日-----------QE------0611

大宅

login------------預產期----------醫院------第1胎
why2005------1月31日---------威記-----0502
foggyao-------1月9日-----------QE------0611

男爵府

好媽媽勳章

why2005------1月31日---------威記-----0502
Pyema---------1月6日----------威記-----0705
阿pye媽用品屋

侯爵府

好媽媽勳章

Pyema---------1月6日----------威記-----0705
yanfaifai-------1月24日-----------QE------0508

大宅

星期四去威記照超聲波, 下星期一就做OSCAR, 又可以見下BB, 唔知可唔可以知道性別未呢, 好緊張呀 !!!

大宅

原文章由 WHY2005 於 08-7-15 11:33 發表
星期四去威記照超聲波, 下星期一就做OSCAR, 又可以見下BB, 唔知可唔可以知道性別未呢, 好緊張呀 !!!

HI WHY2005
我星期一14/7 照在OSCAR, 見唔到性別 ( 12W3D ).

大宅

係呀, 我以為12week可以知添..嘻嘻...
頭先醫院打黎, 話17號唔駛去, 因為21號做oscar, 到時都會照喎, 仲諗住又見下個b添!

原文章由 WINGYIBB 於 08-7-15 13:19 發表

HI WHY2005
我星期一14/7 照在OSCAR, 見唔到性別 ( 12W3D ).

大宅

yanfaifai-------1月24日-----------QE------0508
pc868729-----1月16日-----------廣華------0612

[ 本文章最後由 pc868729 於 08-7-15 14:07 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章

Hello!各位mummy,
知唔知小B現在幾大?
昨天照oscar,小B12w3d,有10cm。E生都話不錯,size有13week!
Thx God!

首頁
12345...27

尾頁

跳至