親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

之前在BOOKING.COM訂左4月9日至13日台灣酒店, 但未能出發, 已於4月5日(好似要4月6日前取消訂房)取消訂房, 當時收到EMAIL話已取消(但沒有留意預訂房間取消全數付), 但收到月結單看見照扣了全數, 問BOOKING.COM話什麼過了預訂取消時限(話我過左4月6日至取消), 預訂房間要取消要全數罰喎, 問各位JM可以點做呀?(比人扣左幾仟蚊)

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有呀! 我4月5日SEND去取消,但係佢4月6日凌晨時份至SEND番電郵來話已取消預約要罰全數(當時以為

佢係已經取消左預約, 不用付任何費用), 點知原來已中伏.

水晶宮

回覆:之前在BOOKING.COM訂左酒店, 但未能出發, 已取消 ...

做咩預到咁遲先取消.....

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我係慢左幾拍,

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

引用:有呀! 我4月5日SEND去取消,但係佢4月6日凌

原帖由 kingma 於 15-05-13 發表

有呀! 我4月5日SEND去取消,但係佢4月6日凌晨時份至SEND番電郵 ...
佢計酒店當地時間,會唔會因為時差?

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆:之前在BOOKING.COM訂左酒店, 但未能出發, 已取消 ...

應該比較難攪,因佢取消規則系訂房時已列明

珍珠宮

引用:有呀! 我4月5日SEND去取消,但係佢4月6日凌

原帖由 kingma 於 15-05-13 發表

有呀! 我4月5日SEND去取消,但係佢4月6日凌晨時份至SEND番電郵 ...
取消應該即時搞掂,唔使等confimation email咖喎,好明顯係你取消時已經過咗12點

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你去confirm cancel果陣, 佢會列明要唔要比錢架喎
如果已列明左, 咁係要扣架

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唉, 下次都唔會上網訂酒店, 費時煩(自己衰), 有時貴少少經AGENT仲好!

子爵府

我試過訂咗房取消,照退回全數無問題

珍珠宮

引用:唉, 下次都唔會上網訂酒店, 費時煩(自己衰)

原帖由 kingma 於 15-05-14 發表
唉, 下次都唔會上網訂酒店, 費時煩(自己衰), 有時貴少少經AGENT仲好!
其實你下次唔好咁抆先取消就冇事啦

禁止訪問

侯爵府

經AGENT, 未訂已經要俾晒錢喎
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

首頁

尾頁

跳至