嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

激死人呀! 好唔開心, XX Care介紹公司, 請了個黑人憎嘅陪月張X, 佢冇愛心對BB, 懶惰, 市賄, 污糟, 格衰... 唔值得俾$2萬多

原來孖B多數早出世, BB會在醫院住2星期至1個月, 如陪月請1個月, 就只能照顧媽媽. 你知啦, B要加錢湊, 開刀又唔補得, 最後請了陪月未只係煮下餸, B媽請留意了.

Interview講到識飛都好, 有佢湊孖B d相,用黎參考下好了。講到自己幾叻,之後做唔掂。跟本handle唔到兩個BB,佢suggest返9am to5pm, 我唔知原來skip咗唔洗煮早餐/晚餐. 之後我叫佢返10am to 6pm, 佢話冇得咁轉時間, 但明明interview講咗到時, 時間可移早/移遲(佢自已講, 又話冇所為).

同佢講食午餐時間, 佢發皮氣咁話, 佢好忙, 幾點要湊大,幾點要湊細,煮好你自己食啦. (請陪月返來, 就係忙架啦!) 又點我工人做哂d,佢咩都唔洗做,BB,奶樽,洗碗,都係工人做. 叫工人做都算, 佢衰格到話我工人冇用, 幫唔到手, 又俾d餸頭餸尾俾工人食, 佢自己就分好三份餸, 大大碗飯, 刻簿我工人姐姐.佢只係餵2次奶,1.還有成日玩手机, 張手机放在BB身上綱, 睇報紙, 放平BB餵奶等等.

最嬲係佢餵奶時放平BB, 攪到佢成日嘔奶, 數風就好大力搖佢, 肉痛死人. 佢對呢份工好似交功課就算,冇咩愛心.

佢張我d薑皮, 2次用哂來煲水抹身, 之後再買2斤薑, 又俾佢2次用哂, 切薑等工作又點工人做. 油 600ml,醬油, 生粉, 5盒紙巾, 米 等. 一個星期用哂! 痴線架!

Interview有很多推薦信,原來佢迫啲僱主提供。因為最尾個星期, 佢日日迫我寫, 問我今日寫咗未, 通常d媽媽唔好意思唔寫嘅。我冇寫!

個陪月話開工, 收工都要利是, 開工有俾, 之後攪到咁, 真係唔想俾, 點知佢真係唔走, 問我要利是,厚面皮到..

子爵府

身體緊要。唔好勞氣傷身體就唔值得。所以我都無打算請陪月。我打算請鐘點和有C6幫手。

複式洋房

回覆:請了個衰陪月, 專湊孖B

嘩,咁差,去XX Care投訴佢啦!不可容忍!

子爵府

D孖b陪月,錢就收貴d,但其實自己同一時間handle唔到2個,我果個無咁worse,但同我expect差好遠

伯爵府

回覆 huilai88 的帖子

你啱唔請! 之前請陪月係唔想亞媽/ 奶奶辛苦啫! 點知都係奶奶日日煲湯比我飲. 依家d陪月好流, 讀了個course好似專業人士咁, 有佢講冇人講. 佢話食多d油係正常, 為我好喎!! 擔心找一啲油都唔食, 將來補唁返?! 咁唔洗一個星期一支呀!
豉油都係一個星期一支我同佢講我食清d唔要咁多豉油, 佢又話冇味唔好食喎! 我點都唔買, 叫佢用鹽.

伯爵府

回覆 2mi2 的帖子

有呀! 冇用架! 啲中介同你講, 唔好意思, 錢照收

伯爵府

回覆 nn1984 的帖子

係呀! 諗番起 interview 佢問我屋企有冇工人, 亞媽/奶奶. 原來d陪月唔鐘意老人家在家, 實有意見丫麻. 有工人佢做少d. 工人唔係俾佢洗架!

大宅

我都係早左,bb係醫院,又係經agent.我就同agent6講bb未出院就番住半日,因為下午我要去醫院探b, agent話當extra錢,因contract係全日。
Bb番來就計單胎價,因我另一bb仲住院,咁我覺得合理。
陪月就算番half day 都會煮午餐同prepare晚餐教我工人整

伯爵府

回覆 Homebb 的帖子

佢話遲d開工都唔得, 之前講好咗, 但interview講好話時間唔啱可到時再轉.
我叫佢prepare晚餐, 到時工人番熱, 佢又話番熱唔好食, 等直口...
買了瘦肉, 叫佢煮肉餅, 佢又話肉片一樣, 都係食落肚啫

大宅

算啦,你吾開心心情吾好對你吾好,
佢個人問題姐,

伯爵府

回覆 Patriciapang 的帖子

Yeap!! I am ok now, Thanks!!

首頁

尾頁

跳至