自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:唔想上鏡……千其咪坐關愛座……

所以我直頭唔會坐關愛座

不過我去旅行見到, 日本, 韓國同台灣既關愛座真係勁逼都唔會有後生仔坐, 咁就唔會有誤會

大宅

關愛座係比有需人士享用,坐落下去,好自然會有罪惡感,所以我從不坐。 

珍珠宮

引用:所以我打死都唔座(關愛座)

原帖由 rabbit75 於 15-05-18 發表
所以我打死都唔座(關愛座)
就算唔係關愛座都唔敢坐

男爵府

我每次會選條企得最少嘅路線坐車,唔會旨意有人讓位,如果成日想人讓,結果無,只會自己唔開心

用戶要求終止服務

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:而家嘅大肚婆真喺以為大晒.++真不知所謂

原帖由 pooh仔 於 15-05-18 發表
而家嘅大肚婆真喺以為大晒. 真不知所謂
Bk都見唔少

望咩呀望

男爵府

我連關愛座隔離個位都唔多敢坐,費事殃及池魚。
每個站有人上車,我都會望下有冇老人家同大肚婆
見到有就9秒9彈起身…
而家唔讓坐好似犯法咁,已經唔係出自自願

yannes8899    發表於 15-5-18 11:59

用戶要求終止服務

唔知由幾時開始呢種影人相公審既文化

望咩呀望

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

先唔好講讓座問題。

我自己都大肚,好多時都選擇唔坐企埋一邊,安全位置就算,但有好多時,有D EE,大叔或D背包友直衝埋黎,又或著推開你,感覺真係好唔好受.....

珍珠宮

水晶宮

引用:Quote:原帖由+titankaine+於+15-05-18+發表

原帖由 amazing 於 15-05-18 發表
系,大肚吾糸大曬架,其他人可能一樣有需要坐。
X 2;好多時受傷、唔舒服,唔係外表睇得出,唔係大肚就大哂,讓座亦非老馮

公爵府

依家D人愈來愈似紅衛兵,
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

我都有教兩個仔,係可以坐,但如果有公公婆婆或大肚姐姐就要起身 讓坐。

信是有緣

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

唉! 有d 需要唔係外表睇到的,影相的人有幾sure人地無需要呢?

好似女友人,OL look, 但整親條腰,腰骨歪左,唔企得耐好痛,如果佢坐,外表睇唔出,但真係有需要喎!俾人眼超超都好無奈!

又好似一位那末期cancer 的四十幾歲朋友, 係瘦d, 但外表估唔到佢有重病喎 (她離開時,大家都不可以外表估到她行將入木,亦在大家估唔到的時間早走了)

點可以單憑外表確認有無需要呢?仲要公審!

當然,我希望不論是否關愛座,見有需要人士就請壯健一族主動讓位!日行一小事,社會更美好! 謝謝!

子爵府

呀女想坐我都唔敢俾佢坐,怕俾人鬧
而家搭地鐵都幾大壓力,怕俾人影相放上網

翡翠宮

好媽媽勳章

男爵府

我就唔會理人點睇啦,公道自在人心。
如果自己唔舒服有需要會照坐,但見到更加有需要既人會主動讓座,例如老人家。
人地要影咪比佢影飽,影人係無知既行為,d人粒亂影人都唔岩啦!

janetlam74    發表於 15-5-18 11:22

侯爵府

普通坐我覺得讓係好人,唔讓都冇咩特別,但關愛座係咪應該要讓返俾有需要嘅人仕呢,不過我都唔認同要影人相,可以開聲叫人讓嘅啫

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

別墅

無人有需要,我覺得坐係無問題,唔應該影相囉!坐緊嘅時候,遇著啲肥小小,鬼知你係肚腩定有左咩,讓錯好尷尬㗎嘛一唔覺意又要俾人影相上網。

首頁
12345...9

尾頁

跳至