自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

原文章由 魚生 於 08-6-25 18:48 發表
mouth: 我除左著波鞋/護士鞋/拖鞋隻腳係無事之外,著親其他乜鞋都會損!無論係幾千蚊對名牌,定係幾百蚊雜牌都會括腳,有時想著靚D襯下衫都唔得! ...

請問係刮到邊個部位 後踭

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

你係咪買對比較(扎)
試下買大半個碼會唔會好d
一係叫腳舖(賺)大少少對鞋

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我咪又係, 最近買咗對high heel, 又括腳, 又甩鞋, 括腳都話痴膠布, 甩鞋又有乜偈呢? 最衰對鞋款仲鬼C咁靚, 唔可以成日着, 變咗雞肋

大宅

我同你一樣只可以著嗰二種鞋,其他就括後跟......無奈
我都浪費好多錢,因為好似你咁以為平先會.......而家都係咁試. 明知故X
mouth: 我除左著波鞋/護士鞋/拖鞋隻腳係無事之外,著親其他乜鞋都會損!無論係幾千蚊對名牌,定係幾百蚊雜牌都會括腳,有時想著靚D襯下衫都唔得! ...

男爵府

對新鞋又愛又恨,腳內側、腳趾尾同後踭都係容易受創的位置,真係一步一驚心,都唔知著幾短時間先冇事,有時唔係行得多都出事ga。

翡翠宮

原文章由 Japenese 於 08-6-25 19:14 發表
對新鞋又愛又恨,腳內側、腳趾尾同後踭都係容易受創的位置,真係一步一驚心,都唔知著幾短時間先冇事,有時唔係行得多都出事ga。

一dd喇!!!

有時反而d幾十蚊對既好舒服,一d都唔括腳;但有d名牌反而會括腳,著到鬼咁唔舒服,所以事實證明名牌唔一定好~~~

公爵府

甩鞋就去鞋鋪買後爭貼,貼住鞋後內側。

原文章由 DoReMi媽媽 於 08-6-25 19:07 發表
我咪又係, 最近買咗對high heel, 又括腳, 又甩鞋, 括腳都話痴膠布, 甩鞋又有乜偈呢? 最衰對鞋款仲鬼C咁靚, 唔可以成日着, 變咗雞肋

公爵府

我就唔知邊樣先啱, 有d賣鞋既人話對鞋太鬆會刮, 有d就話太貼對腳就會刮.

我自己係後踭同埋腳趾公下的骨突處, 同邊二隻腳趾附近會刮. 同埋發現車線位如果有個結或者係皮同皮/皮同其他料之間既接駁口, 就特別易刮

男爵府

原文章由 小manman 於 08-6-25 19:23 發表

有時反而d幾十蚊對既好舒服,一d都唔括腳;但有d名牌反而會括腳,著到鬼咁唔舒服,所以事實證明名牌唔一定好~~~

咁又係,鞋型都重要ga,我就較少買平鞋店ge鞋,多數等連鎖鞋店減價時買,今日就响it買了4對減價鞋,依家在家中輪流試著一段時間,睇吓下次著邊度要貼等膠布。

公爵府

原文章由 Japenese 於 08-6-25 19:14 發表

所以我最中意高爭拖鞋。但冬天

男爵府

原文章由 20020116 於 08-6-25 19:28 發表

所以我最中意高爭拖鞋。

拖鞋d帶位我都出事ga,幼帶會刮,一條粗帶又會側邊起水泡

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

魚魚,幾百蚊既鞋對我黎講已經係貴野! 最近我成日去見工,我買左D黐鞋貼,邊個位磨損腳就貼係鞋既果個位!幾work喎!今日著左好多耐都無事!係有D逼囉!

男爵府

原文章由 小路 於 08-6-25 19:35 發表
魚魚,幾百蚊既鞋對我黎講已經係貴野! 最近我成日去見工,我買左D黐鞋貼,邊個位磨損腳就貼係鞋既果個位!幾work喎!今日著左好多耐都無事!係有D逼囉! ...

個貼係唔係大塊ga? 如果唔係好難搵啱位置wor~

大宅

原文章由 小manman 於 08-6-25 19:23 發表

一dd喇!!!

我同妳一樣呀,一千蚊都著到後踭比人虐待完咁,
但偏偏五十幾蚊嗰啲就無事,妳話係咪條命犯賤吖

魚生姐,妳試下今年興個啲膠鞋吖,
我就一啲事都無,都係唔過一百蚊

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我D腳趾醜樣所以唔會露趾
平時著2"踭
腳趾面會起"浸"
有時腳板低會痛架

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

我以前都係好難買鞋既人,後尾發現原來係隻腳闊,要著D或E"勸",而一般既高跟鞋都係A"勸",因為窄身鞋賣相比較靚。自從知道要睇下個"勸"先買,多數既鞋都唔會點夾腳囉。

鞋易甩,係咪因為鞋頭太短呀?

大宅

環保接龍勳章

我同你一樣著咩鞋都損, 就得呢度, 果度又損
真係平同貴都係咁呀

只怪自己的腳形有問題, 可能因為我有扁平足

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至