夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

please deleted

[ 本文章最後由 pc7722 於 08-7-2 00:27 編輯 ]

男爵府

分開,無謂辛苦自己,長期咁我惊會痴線!

原文章由 pc7722 於 08-6-26 03:04 發表
如果老公話不愛你, 但會繼續照顧我及仔仔, 你會願意接受嗎? 他說這是責任問題, 我話既然你都不愛我, 為何不分開呢? 我現在不知道老公諗咩野, 問佢次次都唔話我知, 但佢就同其他人傾, 其他人講, 我都好想同佢傾計, 但 ...

大宅

我諗佢同佢ex. 有d野啦! 分開吧! 長痛不同短痛! 真係會痴線架!

禁止訪問

大宅

根本男人就係自私, 以我過往{親身體驗}他極有可能有第三者但又想左右逄源, 始終男人唔想做開口分手嗰一個而且佢哋都驚行錯路到時返唔到轉頭, 所以兩邊都騎住.

同外邊嗰個新鮮放唔到手, 但屋企嗰個有大有細唔想個家咁快冇咗始終同外邊的又未confirm. 所以向你講多多借口, 又話冇feel但仍會照顧你哋等等(可能仲有N咁多借未用), 你話啲男人呀! 算點呀!

以上只係我估吓可能真係有其他原因, 如果估錯請見諒.

原文章由 SASA滾 於 08-6-26 11:59 發表
佢有責任心就唔會講得出lee d說話

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我會選擇分開, 佢要負責任咪繼續比錢囉, 但唔可以博住你, 咁後生要比番個機會自己呀ma
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

複式洋房

Honestly, u believe that there is nothing between ur husband his ex girlfrd ?

Can u back to ur parent's home to live for a moment ? Then u can let urself to think more clearly abt ur future.

Ur hasband must hv something wrong which hv't tell u now.............

I un u will feel v sad if choose to leave ur husband, also u have a little son, but u can tell ur parents abt this, i think ur parents will give u some advice.

U can imagine, if ur frd also hv the same case, how u comfort her ?

Ur husband already told u that he dun love u now, that means he is no feeling to u now, he want to give up u, even he said he will take care u n ur son. How to take care ar ???

He must know that now u are v sad n down. What he do for u ? Only give u money is ok ? Or u need a husband reli love u ?

Remember !!! U need a love u husband. Not only supply u the money. How can u follow a man who is no feeling to u ? How's ur future live ???

男爵府

如果你還愛你既c6, 你就同佢坐低看看有無方法可以挽救呢個婚姻, 如果佢堅持選擇佢以前既女朋友, 只係為左責任已同你一齊, 我覺得你應該離開, 離婚後, 佢繼續俾贍養費照顧你兩母子, 係佢既責任, 勉強一齊, 你可以忍受得到, 或許有一日個女人登堂入室?? 一個沒有感情既婚姻, 對下一代係咪好呢?? 如果佢撰擇同你一齊, 你就要佢完全切晒同佢以前女朋友既來往!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我就會選擇分開,因為一對夫婦係建基於愛才會結婚組織自己的小家庭,如果連最基本的東西都唔存在,這還是一個「家」嗎?
佢可以咁直接同你講,都係想你提出分手,因為咁樣佢對自己同男方家人就好似有所交代,「是你自己提出分手,不是我不負責任....」,但係女性角度,愛要切底,恨要灑脫,當然都要你真係放得底......

大宅

我會嘗試補救, 但如果都係唔得, 咁就分開吧, 無謂大家都唔開心生活.

伯爵府

好媽媽勳章

既然已經講到明唔愛你,
但仍然會照顧你同個仔?
照顧係指金錢上?精神上?生活上?
比著我,我會選擇分開,
但要照樣俾生活費!

既然佢唔愛你了,
何必理會佢同舊女友既瓜葛?
除非你仲愛佢,唔想放手.

禁止訪問

複式洋房

如果我是你, 暫時沒有工作能力, 要照顧孩子, 加上經濟負担沉重, 我會選擇死老的見議: 要錢不要人, 則是死老以後都要給家用, 及大家的關係變回普通朋友; 但如果我有經濟能力, 一定會選擇離婚. 一個變了心的人, 無論你做任何事, 他也不會回心轉意, 為何要因為這個不值得愛的人, 及不愛你的人, 傷了自己的心. 我絕對不同意, 留低是為小孩, 一個所謂的完整家庭, 若父母婚姻都不美滿, 貎合神離, 對小朋友將來的婚姻覺影響不少於單親家庭.

就算你死老現在真的同前女友有關係, 這些你也管不了, 因為他對你說, 不再愛你. 所以, 現在他愛何人, 對何人好, 我勸你也不要理會吧, 不如想想自己以後的生活如何過還來得實際. 這個男人真的不值得你愛, 放生你自己吧!
原文章由 pc7722 於 08-6-25 20:04 發表
如果老公話不愛你, 但會繼續照顧我及仔仔, 你會願意接受嗎? 他說這是責任問題, 我話既然你都不愛我, 為何不分開呢? 我現在不知道老公諗咩野, 問佢次次都唔話我知, 但佢就同其他人傾, 其他人講, 我都好想同佢傾計, 但 ...

複式洋房

原文章由 060905 於 08-6-26 12:55 發表
如果你還愛你既c6, 你就同佢坐低看看有無方法可以挽救呢個婚姻, 如果佢堅持選擇佢以前既女朋友, 只係為左責任已同你一齊, 我覺得你應該離開, 離婚後, 佢繼續俾贍養費照顧你兩母子, 係佢既責任, 勉強一齊, 你可以忍受 ...

agree, agree, agree !

子爵府

好媽媽勳章

其實你老公講到明佢同你地一齊...只係負責任...佢可能只係當你係小朋友既阿媽...分唔分開或者繼續一齊...你自己最清楚...為左一個唔愛自己既男人而唔開心...視乎呢個男人對你黎講值唔值得...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

係呀, 絶對認同!!

原文章由 juicypig 於 08-6-26 12:29 發表
我會選擇分開, 佢要負責任咪繼續比錢囉, 但唔可以博住你, 咁後生要比番個機會自己呀ma

別墅

他想做齊人, 又自私, 佢可以去玩, 而你要守在家裏. 博住妳.

複式洋房

我諗佢都係日久身痕, 想做情聖......
你送佢一句:"唔該你清醒d啦!仲掛住發姣發凳!咁大個人,要好好打算將來o既生活,唔好再發夢喇!"

大宅

如果佢真係出面有第二個,而又補救唔到我會選擇分開,不過錢照俾好過d錢益個狐狸精.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至