自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

白色舊款冷氣巴, 有d好凍, 有d唔凍, 其實係咪有d冇打雪種?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 ckck53 於 15-06-13 發表九巴

原帖由 BKsquare 於 15-06-13 發表
樓主話明“白巴”囉
即係冷氣巴
但係舊款
唔該晒幫我解釋, 我以為自已熱到表達力下降添

男爵府

引用:Quote:原帖由 海獅媽媽 於 15-06-13 發表依

原帖由 baby_chu 於 15-06-13 發表
因為環保理由,環保國體又成日監察住,個冷氣要set 25.5度!司機位頭頂個顯示係流架!真正冷氣度數要工程部 ...
係呀, 所以以後冷氣唔夠唔好話車長, 打去話九巴啦

男爵府

見到系白色巴士,晤趕時間都晤會搭
好頂晤順陣味

今天再大的事,到了明天就是小事,
今年再大的事,到了明年就是故事。
不需要太計較、太在意,一切都會過去。

男爵府

引用:白色舊款冷氣巴, 有d好凍, 有d唔凍, 其實係

原帖由 anita_yps 於 15-06-13 發表
白色舊款冷氣巴, 有d好凍, 有d唔凍, 其實係咪有d冇打雪種?
我都唔知, 但我搭開條線多數都唔凍囉

男爵府

引用:Quote:原帖由 hazelnutcake 於 15-06-13 發

原帖由 小倩 於 15-06-13 發表
舊款城巴(絲絨櫈)一樣好噏臭
咁touchwood而家好少見!

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆:susi1024169 的帖子

夏天時見這個位有空我都唔敢坐呀!情願企前D嘆息冷氣好過吸熱氣,因我本身太怕熱

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:九巴好心收埋d 白色舊巴啦

我細佬尋日堅吖,一日2程巴士,2程都係坐2-3個站就壞車。要係馬路邊等轉巴士。
2架巴士都係超新巴,佢都厭舊巴冷氣熱。

點知返工放工都坐中壞既巴士

男爵府

引用:我細佬尋日堅吖,一日2程巴士,2程都係坐2-

原帖由 LedTV 於 15-06-13 發表
我細佬尋日堅吖,一日2程巴士,2程都係坐2-3個站就壞車。要係馬路邊等轉巴士。
2架巴士都係超新巴,佢都厭 ...
超黑仔喎

翡翠宮

AGREE!!!!!!!!!!!!你同我諗法一樣!!!!!搭10次白色九巴,9次半都冇冷氣或唔夠冷氣!!!!!

子爵府

BK Milk勳章

我試過坐金色巴士。。。都係超熱。。。無冷氣

珍珠宮

我都覺得白色空調唔夠涼(甚至部分金色都係),坐車尾的話直頭會出汗

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至