論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

係我度,係第二次斷約

態度惡劣,經常黑面,十問九唔應
對小朋友冇耐性,對小朋友會鬧,或出手推撞,佢認左。
一話佢,就叫僱主炒佢。
永遠覺得自己已經做得好好。

在屋企,唔照顧小朋友,只顧自己傾電話,執自己野。我話佢,佢反駁話自己做晒野,但房間成地玩具唔執,廁所沖完涼又未執,等等…

Arlen* M *egui.
1981.04.2*
id, **2512**

男爵府

別墅

回覆:Sindymanman 的帖子

好多工人都覺得佢自己做得好好

大宅

好媽媽勳章

回覆:小心斷約工人Arlene

佢仲話要14日內搵新僱主,好。

我祝福佢,立即將資料擺上黎,聽日仲會比資料入境處。 咪以為我地好蝦。 大家小心

大宅

傾電話,永話做哂野,佢地慣性,可惡。

已刪除用户

引用:係我度,係第二次斷約態度惡劣,經常黑面,

大宅

好媽媽勳章

完全明白,斷約冇好野,佢講咩都係藉口。

我今次醒,叫佢自己辭職,唔駛佢補1個月比我。

其實我已簽新工人,本來等新工人visa批先炒佢,今晚佢又駁我,我乘機引佢辭職。 變相我慳左1個月。雖然新工人未到,自己要頂住先,但都叫送走瘟神,又唔駛賠比佢,都算兩全其美。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

投訴咗Immigration未?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

大宅

引用:完全明白,斷約冇好野,佢講咩都係藉口。我

原帖由 Sindymanman 於 15-07-03 發表
完全明白,斷約冇好野,佢講咩都係藉口。

我今次醒,叫佢自己辭職,唔駛佢補1個月比我。
做得好、5駛賠、其實之前出warning有正據可炒5駛賠

大宅

快D寫信去入境處, 等佢以後冇得係HK做野,
送佢一程回歸。

大宅

好媽媽勳章

會, 會向入境處反映. 成日叫我炒佢. 條氣真係好唔順.

另想問, 機票需要佢同意日期嗎?

她ma的. 我話出15號, 佢話要改日期. 仲話今日下午5點先話我知要邊日...... 要我等佢覆.

我話12點我就出票, 12點前唔覆我就唔會理佢. 咁做有冇問題??

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

咁串,係菲定印?

大宅

好媽媽勳章

菲.

首頁

尾頁

跳至