親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

引用:請問各位jm有冇用過以上兩個包車服務?質素

原帖由 sinsin0301 於 15-07-06 發表
請問各位jm有冇用過以上兩個包車服務?質素如何?至緊要駕駛安全,可否分享一吓?因月中到泰國,一家大細。 ...
Follow

公爵府

回覆:曼谷包車:Tim leung-starway travel(泰國星程旅遊)

上年12月尾用過Tim Leung,都係外判但有咩事可在當地用電話聯絡到佢,訂時用email, 電話用講廣東話。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

回覆:曼谷包車:Tim leung-starway travel(泰國星程旅遊)

留位學野

別墅

TIM LEUNG 垃圾

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:+本帖最後由+bobohiotong+於+15-7-6+16:22+

原帖由 bobohiotong 於 15-07-06 發表

點解咁講呢?我8月中book左佢

執仔之手 與仔偕老

大宅

引用:TIM LEUNG 垃圾

我都book左佢喎

侯爵府

2024年龍年勳章

引用:TIM LEUNG 垃圾

我都想知點解?!

複式洋房

bobohiotong 發表於 15-7-6 16:21
😱😱😱 點解呀!仲打算搵他問價㖭

大宅

引用:+本帖最後由+bobohiotong+於+15-7-6+16:22+

點解?我11號飛book 左佢啊

別墅

回覆 Boscobaby 的帖子

Facebook from friend only.

你地去泰國, 千奇唔好幫襯Tim Leung 租車。雖然佢識廣東話, 但佢只係一個Agent, 仲要係唔負責任+態度惡劣的agent。我地由曼谷出發去華欣, 完全冇問題。但由華欣返回曼谷果程就出左事。事緣係Tim Leung 話唔聽電話, 所有野用 email 落實。我地由華欣離開之前一日 (Tim Leung 叫我地六點前電郵confirm 佢由華欣去曼谷果程車), 我地四時電郵Tim Leung 落實。由於條友仔講到唔好打電話比佢, 又講到電郵佢就冇問題, 所以我地email 左比佢之後就安心等第二日去曼谷。
點知等左好耐都唔見有車, 打比佢問佢, 佢第一句就用唔客氣的態度話我地做乜要打比佢, 應該要用電郵聯絡佢。我地就好勞氣咁話已經電郵左比佢, 當然, 呢個時候對方梗係話冇收過, 仲FXXK 我地憑咩認為佢有收我地email 。反正結果就係冇車!
我地由香港出發前, 就已經send 左個行程比Tim Leung, 我唔認為佢完全冇責任。最後我地就搵番之前車過我地嘅司機, 司機話時間太急要加錢。我地覺得好合理, 亦都冇選擇, 所以都出左曼谷先算。

大宅

咁Tim Leung又真係好過份喎!要廣傳啦!
希望唔好再有人中焦

伯爵府

畀面勳章

我book左tim,佢話回程唔可以email,一定要check in完酒店後打比佢先係confirm

子爵府

引用:咁Tim Leung又真係好過份喎!要廣傳啦!希

原帖由 ZitaTai 於 15-07-14 發表
咁Tim Leung又真係好過份喎!要廣傳啦!
希望唔好再有人中焦
佢咁衰咖

別墅

揾tim book 車over 10 years, no problem wor. 回程要預早電話通知兼話佢知酒店房號。試過去pattaya 直情去我酒店比門票我!

大宅

回覆:曼谷包車:Tim leung/starway travel(泰國星程旅遊)

在 Facebook Thai group 看到的,大家要小心

男爵府

回覆 pchik 的帖子

我朋友用左佢5年, 介紹比我.
我用EMAIL BOOK 車, Pick up from airport to Pattaya, TIM 會有份 CONDITIONS AN REQUIREMENT 比大家, 第六點講明:

6. For booking of Van/car picking up from hotel other than from the airport, you MUST call me to re-confirm the booking after checking in your hotel (in daytime before 6 pm at least one day before) or other special arrangement I mentioned in my reply of confirmation, no car/van will come to pick you up if I do not receive your re-confirmation. Please re-confirm the booking by TELEPHONE CALL and NO e-mail or SMS will be accepted as a re-confirmation.

你朋友係咪睇錯左? SEND EMAIL 而不是打電話 CONFIRM

我收到既 EMAIL係:

Please don't forget to CALL ME to reconfirm the return trip after checking in Centara Grand and if you have 5 persons, I can only provide a van and please pay 1,850 bahts to the driver upon arrival the new airport.
I await for your call then.

侯爵府

bobohiotong 發表於 15-7-6 16:21
用左 Tim Leung 十幾年,幾好安排架,回程要用電話打比佢,話聱佢知無野更改,一定唔可以用電郵.

As for your return trip, I will reserve a van for you first but you MUST call me (in day time) to reconfirm this booking after checking in your hotel as required by the terms of the said Conditions & Requirements. We may discuss the pick up time over the phone when you call.

別墅

回覆:曼谷包車:Tim leung/starway travel(泰國星程旅遊)

如果有得揀,唔好揾Tim Tsang,
成日遲到,又book 錯車,成日得個等字,
親身經驗!

大宅

Tim Tsang???? 係咪同一個人嚟架? 我都用左Tim Leung 大大話話6年,有時忙係態度差D,前年司機亦有出過問題, 不過都有跟進。 算唔錯

首頁

尾頁

跳至