婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

因我本身有念珠菌,近期就反發,都已經兩三年無發過啦,咁我就去藥房配反上一次醫生開俾我塞藥叫可立助,反到去塞,塞左成曰都溶唔到,因為正常塞過既人係會知幾個鐘後會溶,我想睇下有無人試過我黎個情況,我驚買到係假藥,始終塞係最私人部位,或者有咩好介紹大家?

男爵府

引用:因我本身有念珠菌,近期就反發,都已經兩三

原帖由 Joeychow0211 於 15-07-13 發表
因我本身有念珠菌,近期就反發,都已經兩三年無發過啦,咁我就去藥房配反上一次醫生開俾我塞藥叫可立助,反 ...
我以前曾經去屈×氏買過,但唔記得名,但可以問藥劑師,我覺得效果ok

別墅

引用:Quote:原帖由 Joeychow0211 於 15-07-13 發

原帖由 老婦仁 於 15-07-13 發表
我以前曾經去屈×氏買過,但唔記得名,但可以問藥劑師,我覺得效果ok
唔該哂……我已去買左啦,佢介紹用《確膚靈》配埋藥膏,效果好好多!

男爵府

引用:Quote:原帖由 老婦仁 於 15-07-13 發表我以

原帖由 Joeychow0211 於 15-07-14 發表
唔該哂……我已去買左啦,佢介紹用《確膚靈》配埋藥膏,效果好好多!
增強抵抗力同衛生,就冇咁易有菌

別墅

引用:Quote:原帖由 Joeychow0211 於 15-07-14 發

原帖由 老婦仁 於 15-07-14 發表
增強抵抗力同衛生,就冇咁易有菌
知道💪💪

子爵府

Joeychow0211 發表於 15-7-13 09:18
因我本身有念珠菌,近期就反發,都已經兩三年無發過啦,咁我就去藥房配反上一次醫生開俾我塞藥叫可立助,反 ...
應該不是假藥問題,可能是你宮寒,即是子宮溫度偏低,所以溶不到藥片。你可以用暖袋或遠紅外電熱墊敷住妹妹個位置,用大脾夾住大約10~15分鐘,就會有改善。記要戒凍飲,生冷食物,或睇下中醫師。
宮寒會常見令一些女性容易有婦科急或慢性炎症,如:陰道炎、宮頸炎、子宮內膜炎、附件炎等等.......。是體內寒濕,寒凝氣滯引致氣血運行不暢,令陰道生態環境下降,容易發炎。

首頁

尾頁

跳至