婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

之前講過餐父親節飯令我更加憎6299,佢哋每日都挑戰我極限,尋日終於都過咗我底線!!

尋日99放假喺屋企,每次佢喺度我都周身唔自然,因為佢好嘈,又呼喝我,成日講埋哂d廢話!佢為咗同bb玩就唔俾bb瞓,搞到佢扭計喊!99見bb唔啋佢,佢就出街!我正要氹bb瞓嗰時,62又無啦啦返嚟(62大陸有女人,幾日無返過嚟),佢又要捉住bb玩!短短廿分鐘,我見到佢點對我個女我真係想兜巴星佢!!!佢俾報紙bb玩,佢食過嘅糖紙又俾bb咬,放bb落地板坐就自己掛住睇赧紙,無諗過bb坐唔穩會撞親!我頂唔順抱返bb瞓覺...

99一返嚟見到62就發脾氣亂揼嘢又大聲鬧62,嘈到bb無得瞓!好啦佢哋終於出去,安靜咗幾個鐘兩個又返嚟~個62返到嚟無洗手就攞魷魚絲食,仲塞咗幾條落bb手叫佢食!99見我喺度就阻止佢,個62仲大大聲話俾佢"損"下!!我當時已經好心灰,點解可以為咗自己開心就唔理bb安全健康?62見無得玩就走入房煲煙,bb床喺佢哋房,叫過佢好多次唔好喺房食都無理我哋..

99又白痴咁問我做咩唔帶bb落樓下露天遊樂場玩!!我心諗"你無嘢呀?你自己都擔住把遮返嚟,落大雨叫我帶個b落街??"我無理佢走入房,越諗越唔開心就匿咗喺廁所喊...c6知我唔開心問我咩事,我忍唔住喊住同佢講對住6299好辛苦!佢都明白我,叫我下次即刻同佢講,由佢出面話佢哋!

點知話口未完就發現62無通知我哋偷偷地帶咗bb落街!!99仲死拗話無問題!!今次c6真係好火滾,開聲鬧爆佢哋,連聲都沙埋~佢哋俾c6鬧完之後就賴係當bb透明唔理佢咁,但係一到夜晚又係好似以前咁囉!完全無學習能力,分分鐘猩猩都好記憶力過佢哋!!!

大宅

一於叫你c6搬啦,佢自己都有眼睇既,咁都忍唔係化?快快趣離開呢個鬼地方啦:;pppp:

侯爵府

好媽媽勳章

for long time: move out if possible.
now: move your bb床 from 62 99's room to your room.

原文章由 KoyeBaby 於 08-6-30 12:57 發表
之前講過餐父親節飯令我更加憎6299,佢哋每日都挑戰我極限,尋日終於都過咗我底線!!

尋日99放假喺屋企,每次佢喺度我都周身唔自然,因為佢好嘈,又呼喝我,成日講埋哂d廢話!佢為咗同bb玩就唔俾bb瞓,搞到佢扭計喊!99見bb唔 ...

大宅

6299超過份 ...可以的話,快d搬啦

大宅

回覆 #4 KoyeBaby 的文章

吾可以在房間食煙, 就算當時bb吾豈房, 但 d 煙味好難散, 如果bb有鼻敏感就更幣快d張bb同張床搬番去自己房啦

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

c6已經應承咗我會搬,因為佢哋有間屋出租咗,仲有2年租約,c6已經同99講咗,租約一完就到我哋搬入去!我唔同6299正面衝突就係費事佢哋耍陰招,搞到無得搬嘅話我真係會癲架!c6都係話好快可以搬,搬走咗就唔會咁煩,叫我再忍耐下...但係2年...好漫長囉...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

其實已經嘗試過好多次,但係我房實在太細,真係擺唔落...我都無辦法...唯有勤力d同bb床清潔消毒...

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

人都癲
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

複式洋房

希望你地可以快d搬走啦!

大宅

點解你唔將bb床放在你房門口, 我之前大仔都係因為張床太大推唔到入房, 我覺得無問題, 你可以試吓

原文章由 KoyeBaby 於 08-6-30 13:57 發表
其實已經嘗試過好多次,但係我房實在太細,真係擺唔落...我都無辦法...唯有勤力d同bb床清潔消毒...

大宅

太過份!!! 你62有無攪錯??? bb床喺房仲食煙, 真係好自私行為, 因為bb的床單會"chi" 到d焦油同尼古丁, 呢d成份仲會喺空氣中浮游, 好影響到bb腦部發展, BB訓覺都有影響, 你一定要將BB搬離佢地間房, 點都要想法子, 睇下可唔可以搬D唔要的嘢出去, 換番張BB床放喺自己身邊!!! 再唔係咪買個BB藍, 放喺床同BB一齊訓囉, 仲好過放喺佢地度, 佢地都唔緊張個孫, 自己睇番安心D, 希望你地快D可以搬走, 過D清新的新生活!!!!!!!!! 租約一年生一年死, 我諗你都好快可以搬的. 加油呀!!!

大宅

你6299超級厚面皮,咁大個人都要人鬧就已經唔好,仲要俾自己個仔媽叉完都可以當冇事發生,簡直係能人所不能!!送佢哋兩個字"極品"

公爵府

簽左2年死約呀? 通常係第一年死約, 第二年生約. 完左死約, 只要俾一個月通知租客, 就可以收番層樓了. 所以你問清楚d你老公先啦, 等一年, 好快就過了.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

始終喺呢度先有人明白我嘅痛苦...我何嘗唔想自己個女喺身邊呀?初初諗住交俾99湊,我自己返工,所以張bb床就放佢房(結果連佢個仔都信唔過99我自己湊返),佢嗰時賴係唔願意咁,到依家就同62一齊死霸爛霸,成日同我搶bb!!佢哋又玩得變態,咩都做得出!好似今次就話帶落樓下,下次點知佢哋會唔會粒聲唔出帶個b返大陸架?我覺得佢哋真係做得出囉...我從來都唔覺得自己係個黑心嘅人,但係對住佢哋真係會不由自主咁詛咒佢哋...我會問下c6租約嘅問題,因為佢都叫過我俾時間佢儲錢,突然推前個plan佢未必肯!anyway,多謝各位提醒我~

珍珠宮

儲唔夠錢唔緊要, 最多慳d, 買d平家私, 但bb每日係呢d環境之下, 好易出問題架!!!
有人食煙, 無論對大人細路都唔好, 我成日都話, d人要食煙, 佢要去死我唔通唔比咩, 但點都唔可以搞到我, 佢家陣慢性謀殺緊我呀, 唔通我仲要講多謝? (ps, 我超憎食煙既人, 見親都會啤佢地!)

同老公講, 咩都以bb既健康安全為大前提! 我諗即使未儲夠佢心目中個數, 都會願意提早d既~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

你老爺,奶奶真系好過份,我睇佢地根本唔係真心錫BB,攞佢黎玩,嘔氣,激你或互激.真係好幼稚.你系BB嘅媽媽真系要好好保護佢.唔搬得住不如搬番女女入你房訓先.或者你同BB訓床,叫你老公訓地或出廳訓得唔得呀!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我已經問咗c6,係一年生約一年死約,我亦提出咗想早d搬走!我睇得出佢有猶豫,不過佢都應承我會計劃下&同99商量...

大宅

希望你可以快D搬走啦!對住D甘既6299,人都顛!!

大宅

祝福你地快d搬, 有自己既家, 明白你地感受!!

子爵府

好媽媽勳章

其實你而家唯有忍耐下...好彩你老公幫你...下次有咩就同你老公講...或者你而家可能為左你奶奶佢地唔開心...但係你試下諗下...有d人要忍受奶奶佢地...同埋自己既老公唔會幫自己...又唔可以搬...所以你已經好好架啦...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至