嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bb一個月,唔戴手套會抓面(有時沖涼除左即刻抓到有痕),剪手甲又不可能剪得咁貼,但日日戴住怕會影響bb手部伸展,
大家個bb要戴到幾時?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 bearcat2003 於 08-7-1 14:03 發表
bb一個月,唔戴手套會抓面(有時沖涼除左即刻抓到有痕),剪手甲又不可能剪得咁貼,但日日戴住怕會影響bb手部伸展,
大家個bb要戴到幾時?

我b帶到1個月就冇帶, 因為bb會用手指+咀去探索, 帶住手套唔係咁好, 多d望住佢, 防止佢抓面, 仲有要多d同佢"助"指甲

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

戴左幾日就冇再戴.

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

~1mth
健康院d姑娘教, 最多用到2mth

複式洋房

My baby is now 6mth and keep using gloves cos she always rub her eyes and scratch her face. I will take off when she's awake so she can still exploring and touching things. One thing important is to have a big enough glove so there is room for fingers to move.

大宅

BB 帶到3個月大時因成日焗住焗爛咗對手掌, 結果以後都無再帶手套, 佢果時因為手痕所以成日用手大力整眼同面, 好彩婆婆發現佢手爛, 唔係仲以為阿B曳曳。

複式洋房

我阿仔帶咗個半月手套,姑娘話常帶手套,bb會習慣揸實拳頭,有bk mami教比條手巾仔佢揸住,會減少"R"頭,呢個方法我阿B都WORK
原文章由 bearcat2003 於 08-7-1 14:03 發表
大家個bb要戴到幾時?

禁止發言

男爵府

戴到三個月健康院話手仔發展吾理想,冇戴之後特飛猛進

複式洋房

我将过医生,话戴手套仔会阻止手仔发育

複式洋房

我见过医生,话戴手套仔会阻止手仔发育

首頁

尾頁

跳至