親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 媽打 於 15-08-23 發表Pantin

原帖由 nkm11 於 15-08-23 發表
想問早收即係8:00?
係未夠八點已差不多收晒!

大宅

引用:Quote:原帖由 媽打 於 15-08-23 發表Pantin

原帖由 yp26 於 15-08-23 發表
我都想去行,請問依家商場收幾點呀?依個地方算高危嗎?
商場門口都要安檢。始終係近central world,我搭的士走時都有經過四面佛。

子爵府

引用:Quote:原帖由 yp26 於 15-08-23 發表我都想

原帖由 媽打 於 15-08-23 發表
商場門口都要安檢。始終係近central world,我搭的士走時都有經過四面佛。

...
要安檢好呀,對大家都好。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+nkm11+於+15-08-23+發表想問

原帖由 媽打 於 15-08-23 發表
係未夠八點已差不多收晒!
多謝報料,我預早d行先

大宅

回覆:已到曼谷第四天

第四日食完早餐,返房執下嘢,然後中午出發往水上市場。一早在網上買好票,然後佢哋安排車點對點的往返。在酒店大堂等待,過了约定時間十五分鐘仍未見人,急call熱線問下,好彩一打有人聽,俾booking no後再等電話覆先知原來架車中途死火要換車,结果遲成五十分鐘先出發,仲要去到孝山路轉車,先正式出發!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:第四日食完早餐,返房執下嘢,然後中午出發

原帖由 媽打 於 15-08-24 發表
第四日食完早餐,返房執下嘢,然後中午出發往水上市場。一早在網上買好票,然後佢哋安排車點對點的往返。在 ...
想問曼谷天氣係咪雷暴,有咪落雨?

大宅

去到先往樹中廟遊覽,影下相咁。入廟要除鞋,本來唔想入,阿女又話想試下,咁就除鞋入廟參觀下。逗留廿分鐘就上車往水上市場。全程冇導遊,得個司機跟團,全團大约十幾人,全部人冇溝通分散行,司機又乜都冇介紹,感覺麻麻!
到水上市場後,司機只講低幾點集合睇螢火蟲就散……惟有自己周圍行,去到時未夠四點,有少少舖頭開咗。行行下肚餓食咗湯米粉,味道一般。慢慢多舖頭開市場便較熱鬧,但都係睇下,冇乜嘢啱買。又唔敢食艇上賣既海鮮,因為好多烏蠅……
六點半就去等上船睇螢火蟲……

大宅

引用:Quote:原帖由 媽打 於 15-08-24 發表第四日

原帖由 mickeyeva 於 15-08-24 發表
想問曼谷天氣係咪雷暴,有咪落雨?
我留咗五日曼谷,除了去水上樂園時下過幾陣仔雨,同去水上市場途中下過一場大雨外(只係去程時在車途中,到目的地又好天了),每日都又熱又勁曬……呀!行水門fashion mall嗰日下午都天陰有雨,不過喺商場内冇問題,到走時又冇雨!

大宅

樹中廟

大宅

水上市場

大宅

大宅

大宅

眼著六點半喺下車處集合等上船,點知司機又遲到,成村人等多成廿幾三十分鐘先見人,差唔多七點多D先上船。
初時對呢個行程一般,不過係連埋行程中既景點……同埋之前見有人懷疑過是否真螢火蟲,但自己親身睇過後,便知係真的,因為有營火蟲飛過船邊,真係好靚好得意呀!

大宅

出發睇螢火蟲

子爵府

引用:眼著六點半喺下車處集合等上船,點知司機又

原帖由 媽打 於 15-08-24 發表
眼著六點半喺下車處集合等上船,點知司機又遲到,成村人等多成廿幾三十分鐘先見人,差唔多七點多D先上船。
...
我舊年去都睇過,真係好靚,仲有好多飛來飛去

大宅

第五日離開曼谷去芭堤雅,一早用mail预约咗車。十二點離開酒店,大约兩點幾到Cgm resort,人山人海咁,check in都要排長龍。

大宅

回覆:媽打 的帖子

我之前也住過呢!
佢地有影相服務,不太貴。有時間影輯家庭相。

大宅

攞到房後放好行李,就坐的士出市中心行下。坐咗一百五十銖,其實車程好短,交通費貴曼谷好多。俾D有用資料大家……
其實酒店門口行出外街都係三分鐘步程左右,門口有保安都好安全,路程有燈光唔黑麻麻。
一出酒店過條馬路就有family mart,再沿路上或者轉左行都有,即圍繞hotel附近已經有三間,好方便。
兑換呢度高過曼谷,對住酒店小路上有兩三間。兑過4.57。
另外按摩店小路都有兩間,一間So thai,一間Suvana,兩間都試過。So thai做按脚,一家三口都讚師父得,個女話仲好過healthland。第二晚想再安歌點知冇位,咁試suvana啦……

大宅

嘩,一入門口聞到陣驅風油味已感覺唔好,我做按腳,個嬸嬸完全冇力水,又黑口黑面。阿女做推油仲衰,一個鐘内經常做下又出下去,中途仲換師父,離晒譜!
其實對正酒店門口間family mart左邊行前D仲有一間suvana,大好多,但因為之前感到太差,唔敢試了!兩間都係按腳二百銖,推油三百。

大宅

去左6日5夜回來了,所有計劃的行程都去晒:asiatique,chocolate ville, kidzania, safari, hello kitty cafe.....我地都有行天橋去central world時經過四面佛,都好多人拜! 所有商場都有安檢,感覺都好安全!其實不用太擔心的

首頁
12345...6

尾頁

跳至