跳至

首頁

尾頁

大宅

你地嘅bb識用飲管學習杯飲水未呀, 我囡囡仲未識呀mouth:

伯爵府

妹豬已經識啦.不過開始時就會飲唔切會有d水漏番出來囉.慢慢啦

別墅

I did buy her 飲管學習杯, when I let her try she don't know how to use, then I pretend to drink then she play awhile and bite it, finally she got it.....smart girl hehe

大宅

我個bb都識用飲管飲水啊,其實佢見過我飲紙包飲品個樣佢自己就會學識架,無咩點教過佢架,好似我飲益力多係就咁咬黎飲,佢見過之後成日槍左我支野自己係咁咬....佢地模仿能力超高呢...

大宅

肥淇都學識咗2個月到,起初都係唔識o家,我就放D果汁落去個杯到,等甜甜o地吸引D嗎,學咗一次就識,起初佢都係看住個杯唔知咩o黎,之後我就扮飲俾佢看囉。

至于話初初會漏都有呢個情況,仲會飲得快,整到咳o添。

伯爵府

原文章由 Smallpigbb 於 08-7-3 09:46 發表
肥淇都學識咗2個月到,起初都係唔識o家,我就放D果汁落去個杯到,等甜甜o地吸引D嗎,學咗一次就識,起初佢都係看住個杯唔知咩o黎,之後我就扮飲俾佢看囉。

至于話初初會漏都有呢個情況,仲會飲得快,整到咳o添。 ...

係呀係呀。。。初初時真係成日都飲到咳架。再慢慢佢就飲得調效架喇。可能用開奶樽係細咀仔嘛,到飲管一時太大會唔知道。

大宅

咁係咪要每日keep住比佢試用呢? 但係我要番工, 如果每晚只比佢試一次, 佢會唔會慢啲學識架?

伯爵府

原文章由 亞薯 於 08-7-3 10:36 發表
咁係咪要每日keep住比佢試用呢? 但係我要番工, 如果每晚只比佢試一次, 佢會唔會慢啲學識架?

其實您可以您自己用管飲嘢。您個BB到時一定好奇架。就會搶嚟試架喇。到時佢就會自己識架喇。個時我都冇教過女架,佢係見我哋用管飲嘢佢搶我支筒擺自己口啜喇。同埋平時飲水用學習杯飲筒囉。其實呢個時間佢學嘢學得好快架喇。您都唔駛太擔心。

大宅

亞薯

我看過書話,其實BB一出世就識得啜o野飲係咩食o野o既本能,好像食人奶一樣,所以你都唔洗擔心話BB唔識啜,但起初就一定會咬支飲管,因為唔知係咩o黎要探索o下,我就“Doo”長個咀扮飲俾佢看,好快就學識,你今晚返去試o下啦。

大宅

唔該晒Smallpigbb, 我今晚番去試吓先

原文章由 Smallpigbb 於 08-7-4 08:26 發表
亞薯

我看過書話,其實BB一出世就識得啜o野飲係咩食o野o既本能,好像食人奶一樣,所以你都唔洗擔心話BB唔識啜,但起初就一定會咬支飲管,因為唔知係咩o黎要探索o下,我就“Doo”長個咀扮飲俾佢看,好快就學識,你今晚返去試o下啦。 ...

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

係呀, 樂樂幼潛有個同學仔幾個月已經用啜管飲水, 試多幾次就識架啦!

原文章由 Smallpigbb 於 08-7-4 08:26 發表
亞薯

我看過書話,其實BB一出世就識得啜o野飲係咩食o野o既本能,好像食人奶一樣,所以你都唔洗擔心話BB唔識啜,但起初就一定會咬支飲管,因為唔知係咩o黎要探索o下,我就“Doo”長個咀扮飲俾佢看,好快就學識,你今晚返去試o下啦。 ...

別墅

返playgroup個個bb都識用飲管,得呀女唔識。返屋企比佢試,佢唔肯飲,點算好?

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

lee兩日放假我都有比個女試用, 亦都有“Doo”長個咀扮飲比佢睇, 但係佢都淨係識得咬支飲管

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

初初D BB唔知係咩o黎都一定會咬o家,無洗怕,再試過慢慢就得
o家啦。

禁止訪問

大宅

小瑜都未識, 佢咬兩野, 望住我笑, 以為我整估佢, 跟住就推開個柸啦

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

我個仔初初都淨係識咬,啜都唔啜下..跟住有次我試下比d可樂佢啜,咁就學識咗..跟住每日自己都拎住個杯飲到2-3杯水..

首頁

尾頁

跳至