美容扮靚

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

原文章由 a776170 於 08-7-11 19:37 發表
我紋隻字仔唔使補色等呀?咁你地幫襯開個間貴唔貴架?如果我紋2只英文字仔應該唔會好貴呀?

我紋果間唔知搬左去邊, 連個website都無埋, 但我好滿意, post d相你睇!

大宅

嘩...好勁........痛呀?
原文章由 高比 於 08-7-11 23:43 發表

我紋果間唔知搬左去邊, 連個website都無埋, 但我好滿意, post d相你睇!
http://f20.yahoofs.com/hkblog/sl5DPAuBFQFOloVoPmJ3tSPm3Q--_7/blog/ap_20080711114028609.jpg.jpg?ib_____DDJpEPRDi
http://f20.yahoofs. ...

大宅

我都好想紋啊....想腰後面紋個小圖案, 其實十幾年前都好想去, 但因為怕痛, 同埋一個女人走上去紋身嘅地方好似好怪咁, 所以先無去.....我老公幾廿年前嚮新奇紋嘅....問親佢痛唔痛, 佢都話唔記得....頂....依家有D好似有麻醉藥膏搽咗先紋, 無咁痛架喎.....樓主如果妳紋完之後, 記得分享一下喎.....因為我個仔都想去紋啊, 咁可以兩母子一齊去紋啊馬......(唔好咁出奇啊, 我個仔廿幾歲架啦....)

大宅

回覆 #43 a776170 的文章

我係尖沙咀藝之繪紋的,細圖案通常600~800,多肉嘅位就冇咁痛,不過比起生仔紋身唔算痛囉!响香港紋乾淨過番大陸!

大宅

嘩,好一個親子活動 我c6問我如果第時仔女要紋到好似著左長袖衫咁得唔得,我唔反對loh,佢中意味得loh,最緊要佢唔使入政府工,又唔係入黑社會味得loh....我c6係保守的人覺得成身公仔就一定係黑社會/壞人 但我就覺得tattoo係可以好靚的,但我覺得有d圖按係會out的,唔可以亂紋,我見過有人紋左個勁ugly線條又差的得得b係手到,見到都想死mouth:mouth:" /> 但荊棘咁多年無out過,相信亦都唔會out,所以我會用荊棘紋SA呢2只字仔

原文章由 cherrytso 於 08-7-13 22:56 發表
我都好想紋啊....想腰後面紋個小圖案, 其實十幾年前都好想去, 但因為怕痛, 同埋一個女人走上去紋身嘅地方好似好怪咁, 所以先無去.....我老公幾廿年前嚮新奇紋嘅....問親佢痛唔痛, 佢都話唔記得....頂....依家有D好似 ...

子爵府

痛就係痛, 但係接受到的! 哈哈, 紋身會上癮, 會越紋越多, 我個圖其實係代表我老公, 囡囡, 同自己, 仲差我細囝未加上去, 遲下攪攪先得!

大宅

我係尖沙咀光頭果個Gabe度紋,紋左五次, 真係會上癮......我覺得洗牙痛好多.

原文章由 高比 於 08-7-14 12:10 發表
痛就係痛, 但係接受到的! 哈哈, 紋身會上癮, 會越紋越多, 我個圖其實係代表我老公, 囡囡, 同自己, 仲差我細囝未加上去, 遲下攪攪先得!

子爵府

原文章由 peekaboo2007 於 08-7-14 16:29 發表
我係尖沙咀光頭果個Gabe度紋,紋左五次, 真係會上癮......我覺得洗牙痛好多.

gabe收費如何? 包design?

禁止訪問

大宅

GABE係味要book架?
原文章由 peekaboo2007 於 08-7-14 16:29 發表

大宅

係呀, 勁多人. 好似話亞碧咸哥前一排都黎hk, 搵佢紋完之後就閃左....之前都知佢勁多明星客, 仲記得我之前咁多次都排左一個月先到我, 而家就唔知有冇咁耐喇. 最last果次, gabe佢要幫許志x個concert 成個背畫個假紋身, 仲好似話整到天光....好多啦, 張柏x, 范x宣都好似係....唔知佢而家仲有冇咁紅呢?

原文章由 a776170 於 08-7-15 09:23 發表
GABE係味要book架?

子爵府

原文章由 Lai805 於 08-7-14 21:11 發表
我上個月紋左1個英文字,2個星座圖.650蚊 (08 tattoo2我紋的圖.)
http://www.flickr.com/photos/08tattoo

搵唔到, 即係邊張呀?

大宅

原文章由 高比 於 08-7-11 18:05 發表
我最耐果個10年前果個在TST藝之繪紋右膊後面, 因為有顏色, 至今有少少化, 9年前紋腰, 又無化喎, 跟住差唔多4年前在旺角香港紋身紋, 好靚, 仲DESIGN埋, 將我原有的LINK埋一齊, 不過聽人講佢地搬左唔知去邊啦! ...

藝之繪搬左去旺角女人街,第幾條街我唔記左喇

大宅

gabe係未好貴?响tst where?

大宅

我都想知

別墅

我都有2個...第一個係藝之繪紋既...
三分之二個腰後面....800蚊...
因為我之前有fd係果到紋我覺得幾好就去...
係個男c父同我紋架...都痛架...
但佢整得好靚...5年黎都冇變過色冇化開~
之後第二個係我同事話精藝紋得好...
咁我就去啦...點知...我覺得紋得勁唔好...
原來間野比左個仔做...因為我見得一個c父..
應該係佢啦....點知...
原來係佢老豆先係紋得靚果個....
到lu左蕉...我見到個紋身係有深淺色呀...
但我係紋單黑色....勁灰...
之後去補色...但都係咁...

別墅

原文章由 yanlotus 於 08-7-16 02:32 發表
gabe係未好貴?响tst where?

請問GABE係邊呀?有無資料提供呀?
我都想整多個紋身,但係想整個靚D既DESIGN。
入黎參觀我blog啦~~
http://hk.myblog.yahoo.com/katie_laalaa921

男爵府

我有2個紋身 -1個喺右腰背,另一個喺右盤骨; 我老公就有3個 - 右手臂, 左膊頭 + 左盤骨~ 我 + 老公都覺得紋喺盤骨最痛!!!! 其實只要骨多肉少既地方就係最痛架嘞~~~~

我果2個就全部喺英國紋,老公右手臂果個喺台灣紋既! 我地加埋total 5個紋身,個個都千幾二千蚊~ 不過我喺英國冇得好講! 老公台灣紋果個都過千,可能因為大.....個人覺得一定唔好貪平!!! 而要親眼睇住紋身師父換新針! 我聽聞香港有d地方紋前可以加錢先搽止痛藥~ 不過既然紋得身,個人覺得應該試吓真正紋身既感覺!

見上面有人講開釘肚池 - 我都有個臍環! 我自己覺得雖然紋身係痛...但遠遠不及釘臍環!!!!!!

大宅

我都係自己1個去紋身,初頭感覺怪怪地,去到門口(藝之繪)見唔係好多人等,咁就膽粗粗試左第一次紋身,係2年之耐紋左5個,越紋越上引,到而家我都心cc仲想去紋

原文章由 cherrytso 於 08-7-13 22:56 發表
我都好想紋啊....想腰後面紋個小圖案, 其實十幾年前都好想去, 但因為怕痛, 同埋一個女人走上去紋身嘅地方好似好怪咁, 所以先無去.....我老公幾廿年前嚮新奇紋嘅....問親佢痛唔痛, 佢都話唔記得....頂....依家有D好似 ...

別墅

原文章由 katielaalaa 於 08-7-23 17:59 發表

請問GABE係邊呀?有無資料提供呀?
我都想整多個紋身,但係想整個靚D既DESIGN。

GABE師父
地址:九龍尖沙嘴金馬倫道8號四樓
電話:27231566
價錢就唔清楚, 因為我果個都紋左8-9年喇! 不過佢應該唔平囉!
不過佢係會包design

首頁
12345...13

尾頁

跳至