樓市動向

跳至

首頁

尾頁

民房

mouth:我有隻toy poodle好活潑,想搵間屋係可以養狗,大家都明白好難唔俾狗吠,小妹宜家俾人投訴,希望大家好心介紹一d屋俾我,村屋/樓都無問題。
小妹budget有限。

大宅

我都有養2隻小魔怪﹐不過就未試過俾人投訴﹐好彩。
我之前住將中﹐你試下問下......

你budget几多 ?? 我幫你問下村屋。

子爵府

呢個網址可以幫到你.
http://www.my-piggy.com/private/dogdoglist.pdf

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原文章由 mymochabb 於 08-7-12 09:20 發表
mouth:我有隻toy poodle好活潑,想搵間屋係可以養狗,大家都明白好難唔俾狗吠,小妹宜家俾人投訴,希望大家好心介紹一d屋俾我,村屋/樓都無問題。
小妹budget有限。 ...

我隔離間屋剛搬左
之前都有隻POODLE既
大埔泰亨村屋一樓..
唔知幾錢租.大約6千至7千啦
開放式廚房.3房1大廳
如果你有興趣我幫你8下幾錢
不過我估要快..一定好快比人租左

別墅

PARK ISLAND ,MA WAN.

禁止發言

洋房

回覆 #1 SingleDaddy 的文章

Tseung Kwan O - Finery Park

大宅

畀面勳章

Tuen Mun Chelsea Heights....Many dogs.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1577871

複式洋房

Bellagio, you can page me! On my floor, we have 8 units, with 5 with dogs, including myself. So far, ok. Rec'd no complaints for 2 yrs...but my dog "wow wow" only somebody outside.....

民房

原文章由 mymochabb 於 08-7-12 09:20 發表

呢個係我之前睇到save起咗,因為我都有3隻大細魔怪,分別係八哥、雪橇同唐狗,雖然佢哋好似大大隻惡到死,但實情係善良到死,之前我住荃灣中心,就係俾隔離屋嗰經常投訴,又話嘈又話臭,仲要有一次差D俾佢係我門口噴D空氣清新劑噴到我隻八哥嗰鼻,你話呀,雖然係狗村,但都有好多人唔鍾意狗架!我依家都係住响荃灣嘅洋樓,其實大部份洋樓都俾養狗,不過就要租屋前問清楚業主,如果唔問萬一業主住正隔離而被發現就麻煩啦!
仲有,以我所知荃景花園、荃德花園大廈公契寫明不可養狗,依家養緊嘅係靜雞雞養,而荃威花園就無列明"可養/不可養"嘅字眼,所以好多人都照養,呢D係我問地產D人教架,佢話如果想買/租屋苑而要養狗,就一定要問,以免日後如唔養隻狗仔就好大獲架啦!
希望幫到你,我都係過來人……
http://baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1395257&extra=page%3D34

民房

忘記跟你講D租樓情報,都係5月時嘅價位,應該無乜升跌:
荃灣中心404': $6200
荃威花園5xx' : $7500
村屋(都無乜盤放)350'(即700'村屋一開二放租) :約 $4800
700'村屋(近排頭村) : $7500(唔知仲有無升,因為荃灣村屋好少有盤!)
唐6樓500' : 約$4800(不過要行6層樓)
我依家住洋樓(即樓齡舊嘅單幢大廈)420' :原本$5700,地產幫我叫價至$5300
沙田嘅村屋(因為我係沙田返工都有問過)500': $8000啦……
依家沙田嘅樓係全新界最貴……
錦田近錦上路700'村屋 5000
唔方便搭車(即落咗西鐵仲要坐5-10鐘小巴)村屋依家都要$4800啦,唉……
泥圍、藍地4xx'村屋 :約$4300
我唔係地產經紀,只係我因為有3隻小魔怪所以村屋啦、洋樓啦、度度地方都問過,不過依家租屋真係好貴……
個人經驗去搵D細行地產會搵到好嘅,service好、唔識唔明佢會清楚地答你、會幫你跟返budget去搵屋、又或者幫你向業主叫低D租金,好似我剛剛搵屋嘅經紀好好人,如果你想搵荃灣嘅屋租你pm我,我再話你知佢係邊呀!
希望幫到你,同埋希望你同狗仔快D搵到一個合適嘅安樂窩!!

複式洋房

Smelly...My maltese is now taking a medicine to reduce the "tears" 分泌, 身上d味淡o左, d 大便都無咁smelly

民房

原文章由 Badtz 於 08-7-13 12:04 發表
Smelly...My maltese is now taking a medicine to reduce the "tears" 分泌, 身上d味淡o左, d 大便都無咁smelly

請問食咩葯呢?你係咪因為嗰D味而同佢哋去睇獸醫?但獸醫有無話因乜嘢原因今到佢哋身上有味呢?其實我唔多覺有,但屋企人朋友來我屋企都話有少少味

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

將軍澳 清水灣半島....................

子爵府

回覆 #1 mymochabb 的文章

元朗蝶翠峰可以養狗,屋苑內有很多狗友。

首頁

尾頁

跳至