想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

本以為連續13日體溫都高企, 希望第14日都係就剛剛好, 點知, 第14日體溫下降0.4, 但m小姐又未到, 以為冇事, 其實心己經打定輸數, 咁昨晚咪唔甘心, 諗住驗吓啦, 點知, 冇懷孕!! 今早再量體溫, 又跌0.1, 仲要第2次去toilet就見到m小姐黎探我啦! 好唔開心呀, 點解咁架, 以為有機, 暑不知, 又冇! 但我係高溫期間 (由36.67去到37.02) 都用d仔 test下, 都有隱約既下線喎, 咁即係點呀,有 bk sisters 用d仔都test 到有咗, 我以為我都係, 但到最後又唔係, 點解會咁架, 攪到我空歡喜一場.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 piyo28 於 08-7-12 10:37 發表
本以為連續13日體溫都高企, 希望第14日都係就剛剛好, 點知, 第14日體溫下降0.4, 但m小姐又未到, 以為冇事, 其實心己經打定輸數, 咁昨晚咪唔甘心, 諗住驗吓啦, 點知, 冇懷孕!! 今早再量體溫, 又跌0.1, 仲要第2 ...

係咪用排卵條測到有淺下線?

如果係有機會bingo的話, 排卵條下線係逐日逐日深粗, 之後同上線一樣, 咁先叫有機會架. 而係M 前, 排卵條會有機會出現淺淺下線.

大宅

原文章由 miffymiffy 於 08-7-12 11:18 發表

係咪用排卵條測到有淺下線?

如果係有機會bingo的話, 排卵條下線係逐日逐日深粗, 之後同上線一樣, 咁先叫有機會架. 而係M 前, 排卵條會有機會出現淺淺下線. ...

嘜黎m 前都有淺下線架咩? 真係唔知喎, 我仲以為我有機會中, 攪到我今次真係好大好大失望! !

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 piyo28 於 08-7-12 11:44 發表

嘜黎m 前都有淺下線架咩? 真係唔知喎, 我仲以為我有機會中, 攪到我今次真係好大好大失望! !

會出現淺線架. 不過如果用排卵條黎驗孕既話, 就要睇佢係咪1日深+粗過之前1日, 之後 同上線一樣. 就好大機會中獎

大宅

原文章由 miffymiffy 於 08-7-12 11:52 發表

會出現淺線架. 不過如果用排卵條黎驗孕既話, 就要睇佢係咪1日深+粗過之前1日, 之後 同上線一樣. 就好大機會中獎

係囉, 我得淺線咋, 所以就,........ 唉!

又學多樣野啦, 唔該晒!

複式洋房

咁請問, 我今早用排卵條check, 出現淺粗下線, 之後就m來了, 咁係咪啱架...謝

原文章由 piyo28 於 08-7-12 11:57 發表

係囉, 我得淺線咋, 所以就,........ 唉!

又學多樣野啦, 唔該晒!

複式洋房

要補充, 我係今早check完, 2-4小時後, 去toilet時已發現m小姐, 係咪正常架.....乜唔係m前兩日先有線咩.....

原文章由 六合中 於 08-8-12 14:05 發表
咁請問, 我今早用排卵條check, 出現淺粗下線, 之後就m來了, 咁係咪啱架...謝

別墅

miffymiffy,

你話如果線1日深過一日就有機......我想問咁係唔係排卵之後日日用d仔check住呀?? 定係由第幾日開始check呀??

原文章由 miffymiffy 於 08-7-12 11:52 發表

複式洋房

排卵後開始check, 但有時約隱約現, 有時又好似無, 不過今早就好明顯淺粗, 我想知今日來m, 會唔會今朝都仲見到線? 咁係正常程況下, m來了後, 幾時先無線? 謝!

原文章由 dwy2008 於 08-8-12 14:13 發表
miffymiffy,

你話如果線1日深過一日就有機......我想問咁係唔係排卵之後日日用d仔check住呀?? 定係由第幾日開始check呀??

別墅

如果得排卵果日有線, 之後一直都冇線, 咁係唔係即係冇行呀??
我今日(day 20)用d仔check冇線呀?? 咁即係我今次又失敗呀??

複式洋房

其實我知無行, 不過想知係咪m小姐來2小時前, 都係有線, 咁幾時會無架?

原文章由 dwy2008 於 08-8-12 15:09 發表
如果得排卵果日有線, 之後一直都冇線, 咁係唔係即係冇行呀??
我今日(day 20)用d仔check冇線呀?? 咁即係我今次又失敗呀??

瑪瑙宮

原文章由 六合中 於 08-8-12 14:10 發表
要補充, 我係今早check完, 2-4小時後, 去toilet時已發現m小姐, 係咪正常架.....乜唔係m前兩日先有線咩.....

只要唔係深粗下線就OK架啦 . 同埋基本上無話一定M前幾多日有線架. 有D人可能無, 有D人可能前1,2日; 有D就3日前; 亦有D可能同你一樣 2小時前

複式洋房

唔該哂呀! 仲有問題, 咁一般溫度應該幾時高幾時底呀? 我用探耳仔果d得唔得架?

原文章由 miffymiffy 於 08-8-12 16:23 發表

只要唔係深粗下線就OK架啦 . 同埋基本上無話一定M前幾多日有線架. 有D人可能無, 有D人可能前1,2日; 有D就3日前; 亦有D可能同你一樣 2小時前 ...

男爵府

Hi

原文章由 miffymiffy 於 08-8-12 16:23 發表

只要唔係深粗下線就OK架啦 . 同埋基本上無話一定M前幾多日有線架. 有D人可能無, 有D人可能前1,2日; 有D就3日前; 亦有D可能同你一樣 2小時前 ...

如果只有深粗上線or有深粗上線和淺下線/無下線, 機會大嗎?

瑪瑙宮

原文章由 六合中 於 08-8-12 14:10 發表

只要唔係深粗下線就OK架啦 . 同埋基本上無話一定M前幾多日有線架. 有D人可能無, 有D人可能前1,2日; 有D就3日前; 亦有D可能同你一樣 2小時前

男爵府

HI

原文章由 六合中 於 08-8-12 16:30 發表
唔該哂呀! 仲有問題, 咁一般溫度應該幾時高幾時底呀? 我用探耳仔果d得唔得架?

好似話用口探才準!!!

首頁

尾頁

跳至