家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人買左蒙古能源276,點睇,高位四長hold定換貨,點睇?

子爵府

我唔識睇,比唔到意見你,不過可以 8 下你幾錢買呢?

別墅

http://hk.finance.yahoo.com/q/bc?s=0276.HK&t=my

這一隻是妖股...
p/e過一千

0.04蚊升到14蚊
升左350倍, 不見得有業績支持
亦不是行頭大阿哥...

你選持股的理由是...?
命理服務 : 八字/易經卜卦/嬰兒擇日
本人乃香港術數協會會員
--------------------------------------------------
筆者10月舉辦技術分析課程講座, 報名請ADD我MSN
--------------------------------------------------
msn: [email protected]
BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/goodtoseeme2004

大宅

突然搵番呢個題目,,,,
竟然咁大單野都無係度講過...
想知仲有無人KEEP住呢隻野呢?

我8 月2.66 同3.25買左2手~
沽快左啦~......:;pppp:
5個幾沽左......

佢主席增持單野真係好正~
其實呢隻野有個玩法,
要一路買一路沽~
如果你睇實佢股價就會贏硬佢~
不過如果你唔知佢玩法真係會俾佢嚇死~mouth:

所以長揸....就免啦~
一定要細註同佢玩.

近期D FRIEND問我點解可樂會咁貴買1886,
就係炒佢個唔合理PE~
276亦都係咁.....

有無人知道點解276 PE咁高?
其實一D都唔奇怪~

2007年-08年淡馬錫買左好多1205,依家仲有.
你睇下1205之前PE成2百幾~
今年公佈完業績之後依家PE 27.....
唔通人地淡馬鍚又會咁傻PE咁高走去買呀!
咁就當然有原因啦.....

276之前買D油田煤礦都未開始生產
未有收入就梗係高PE~

炒開始發展既能原公司唔係用平常玩法GA....
所以我會繼續KEEP住睇.......

強烈推薦中國人壽~

洋房

原文章由 apanman88 於 08-9-4 23:03 發表
突然搵番呢個題目,,,,
竟然咁大單野都無係度講過...
想知仲有無人KEEP住呢隻野呢?

我8 月2.66 同3.25買左2手~
沽快左啦~......:;pppp:
5個幾沽左......

佢主席增持單野真係好正~
其實呢隻野有個玩法,
要一路買一 ...

good morning, 你好有心得及理解, 如果你發覺它可以入貨時候, 可否通知我(pm me), Thank you.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

咁又學多一樣野了

大宅

好媽媽勳章

apanman88

我係 7.05 及 5.5 買入, 現在坐係艇 . 唔知幾時先升返. 唔知係嘜價位走一轉

大宅

彩虹冒險, Slawbing,

Hiiiii~

276短期未玩炒完.
你一定要係大成交之日先好買入.

你放心啦...
魯生5個幾大手增持加上276 D莊好有實力...
唔洗擔心WOR...
我自己都等緊再買.....

有D關於276既炒法唔方便呢度講....
我巳PM你~
CHECK下啦~ *V*

[ 本文章最後由 apanman88 於 08-9-8 02:28 編輯 ]
強烈推薦中國人壽~

別墅

這隻野不宜沾手
p/e 太高了, 之前仲要過千p/e
過一千p/e既股從來都沒有好結果
而家800p/e 也非常高
實力股光大也曾見過p/e 1千, 結果大跌9成
差點執粒
當時光大也有很多所謂實力的股東,
愈早離場愈好
仲持緊貨的話...真係走緊鋼線
曾彈至38.2% 即止步, 向下尋底
這隻野, 之前科技股變身而成
集合晒老千野起身, 見資源泡沫, 就化身為資源股
唔太明點解會有人買, 未變身前, 股價見過最低1仙

[ 本文章最後由 destiny+ 於 08-9-8 07:25 編輯 ]
命理服務 : 八字/易經卜卦/嬰兒擇日
本人乃香港術數協會會員
筆者10月舉辦技術分析課程講座, 報名請ADD我MSN
msn: [email protected]
BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/goodtoseeme2004

大宅

我都想知,可否pm給我呀﹗謝謝﹗

原文章由 apanman88 於 08-9-8 02:27 發表
彩虹冒險, Slawbing,

Hiiiii~

276短期未玩炒完.
你一定要係大成交之日先好買入.

你放心啦...
魯生5個幾大手增持加上276 D莊好有實力...
唔洗擔心WOR...
我自己都等緊再買.....

有D關於276既炒法唔方便呢度講... ...
****未經本人許可, 不得轉載****

別墅

apanman88

Please PM me 關於276既炒法.thanks!

男爵府

Hi, apanman88

Could you also PM me 關於276既炒法? Many thanks!

大宅

HIHI~
我巳經PM左各位,
蒙能係典型莊家股,
買呢D股 1/要快手
2/心臟承受度要強
3/ 一定要細注買, 控制風險

如果你用正常投資股票既心態買276,
又或者諗住"買得大賠得大"既話,
我可以同你講多多錢都唔夠你輸!

反正佢行得咁快, 你又洗咩同佢博命.
要知道上得快落得仲快....mouth:

我知道應該仲有好多人有276,
我希望大家可以多D認識276呢D
咁鬼怪既炒股既炒法
從而唔好立亂買入.....
又或者知多D莊家既炒法

當然, 希望我PM俾大家既資料
亦都可以俾仲有貨既朋友一個參考
而唔係鼓勵大家去賭~

希望大家明白我既用意.....
強烈推薦中國人壽~

大宅

apanman88

Please PM me 關於276既炒法.thanks!

原文章由 apanman88 於 08-9-8 22:47 發表
HIHI~
我巳經PM左各位,
蒙能係典型莊家股,
買呢D股 1/要快手
2/心臟承受度要強

我可 ...

大宅

有無人買左蒙古能源276

apanman88

Please also PM me 關於276既炒法.thanks!

禁止訪問

大宅

原文章由 apanman88 於 08-9-8 22:47 發表
HIHI~
我巳經PM左各位,
蒙能係典型莊家股,
買呢D股 1/要快手
2/心臟承受度要強

我可 ...

apanman88,

please pm to me! Thanks!

大宅

HIHI~
我巳經PM左各位,
蒙能係典型莊家股,
買呢D股 1/要快手
2/心臟承受度要強

我可 ...

please pm me,我正在等緊好價入, 都係諗住入1-2手玩吓, 我等緊$4.00 倒入

民房

apanman88,

Please pm me too. Thanks.

大宅

原文章由 建男媽咪 於 08-9-9 13:51 發表

please pm me,我正在等緊好價入, 都係諗住入1-2手玩吓, 我等緊$4.00 倒入

276 係一隻炒股,
總之佢唔係個日"大成交"咁升,
話之佢$0.1都唔好買....
千期不可以以正常心態等價位買...

切記呀!!!!!!!!!!!!!
強烈推薦中國人壽~

首頁

尾頁

跳至