跳至

首頁

尾頁

大宅

亞女出世到而家14個月啦, 仲係用緊個set - NUK奶樽, 其實係咪有需要更換新嘅呢?

你哋有無幫BB換奶樽呀?

男爵府

我毎3個月左右換一次奶咀, 6-7個月左右換一次奶樽...岩岩先上網order 左第3set咋.........其實的奶樽用膠做,又成日要用高温烚/洗...用太耐好似唔係咁好喎.....

大宅

呀仔同你呀女一樣, 都係用nuk, 都係冇換過.

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

Me too ar! 3個月一小換, 6個月一大換, 我睇嘅資料都係咁講, 所以 e 院用玻璃樽, 唔用膠樽囉

原文章由 碟碟 於 08-7-21 19:13 發表
我毎3個月左右換一次奶咀, 6-7個月左右換一次奶樽...岩岩先上網order 左第3set咋.........其實的奶樽用膠做,又成日要用高温烚/洗...用太耐好似唔係咁好喎..... ...

大宅

係呀,如果用普通PC膠奶樽就要3-4個月換一次,我就用Chu Chu o個種PPSU膠就可以用一年至換,但個奶樽咀我就3-4個月換一次。

男爵府

原來Chu Chu PPSU 可以一年先換一次架? 我依家個set用左7個月左右仲諗住要換添.....不過依家阿女食左solid food後, 有時食完野飲水水會攪到的樽"油淋淋", 洗完steam 完都好似唔係好去得晒的油,所以我都係換過晒佢, 咁好似乾淨的

原文章由 Smallpigbb 於 08-7-23 09:35 發表
係呀,如果用普通PC膠奶樽就要3-4個月換一次,我就用Chu Chu o個種PPSU膠就可以用一年至換,但個奶樽咀我就3-4個月換一次。

別墅

我都係用Chu Chu PPSU奶樽可以用一年至換,個奶樽咀我就3-4個月換一次。

首頁

尾頁

跳至