跳至

首頁

尾頁

洋房

我阿媽話最好多d帶bb出去,例如樓下公園行吓,等佢唔好咁怕三寶,但有d人又話咁細唔好出咁多街,都唔知聽邊個好? 請問各位媽媽多唔多帶阿b出去呢?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

我就係一個無用mama, bb太細,我依家都唔同佢出街(除左健康院), 我阿囡1歲前o個時都好少出街架, so far阿囡一歲前又無病過禾

pinkpink

大宅

我記得有兒科醫生講過,多帶小朋友出街係好ga,
呢d小朋友的觀察能力同好奇心,
甚至腦部發展都會比只睇"碟"ge小朋友,認知能力更好,

當然在情況許可情況下才出外啦,
仲要唔好去人煙太多的地方就得la.
至於病痛問題,唔出街當然小接近病菌,可能會小病d,
但抵抗力方面.....可能就會少了抗體,
針無兩頭利,自己衡量!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我個仔依家個半月...基本上每星期我最少會帶大女同細仔出1-2次街....我個女細個果陣我成日帶佢出街...佢真係唔怕生保~仲成日跟人走添=.=

複式洋房

我個囝1個多月, 最近兩星期去過2次公園, 希望可以吸收多些陽光同清新的空氣喇!!

大宅

我日日都會同2個仔仔落街行吓

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我滿月及上星期日帶過BB出街,但兩次出完街后瞓覺都會突然間扎醒,抓實權頭,瞪大雙眼,而後好似好驚咁大喊。

別墅

我每個星期六同日都會帶bb出街架, 係屋企有悶又熱, 帶佢出去睇下野都幾好~

大宅

逢星期六或日我老公都會帶我同bb去街架, 但一定只會去d大商場, 有育嬰室果d, 近期鍾意去圓方, 因為個育嬰室好正架! megabox都唔錯, 仲有好多bb野睇添

大宅

我都好中意帶佢出去,仲去咗ocean park呀﹗哈哈﹗
食人奶的話,又抗體,冇咁易惹到病,出下街好,適應下,如果唔係,第日一出街好易overstimuated,會扭計。

首頁

尾頁

跳至