親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 菲菲娃娃 於 08-12-10 21:41 發表
永成近大馬戲和欢乐世界、长隆酒店。在马路的对面。
四海一家在旁边走路即可。有车送去长隆。
附近有酒家的。

其實永成真係近長隆渡假區,只因有路面工程才要繞道。永成是有車去長隆的,去程早上9:45及下午約2:30和6:00(去大馬戲),回程下午6:10分及9:00(由大馬戲返)。
不過,要搭車的話,最好先同禮賓部講聲,因為聽司機講現在較少人去長隆,所以,佢都係收柯打才開車,避生誤會。

四海一家下午5:30便開始有buffet了, 不過未試過,因為時間唔啱。

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

I will go there on Xmas for 4 days 3 nite.

三晚都唔同 hotel

1. 永成
2. 祈福
3. 星河

甘多日, 好多餐, 有咩好吃好食推介?

節目 : 動物園玩一日, 歡樂世界又一日, 鱷魚公園又一日, 祈福 Farm 又一日

唔知hea 唔hea到甘耐呢???

apart from the above, 仲有無咩好玩既地方??????

PLEASE ADVISE!!!

大宅

My family (4大3小) will go there on 29-30 Dec. 住永成, 諗住 day 1 去動物園 and then 馬戲, day 2 四海一家 lunch buffet and 樂園. 有無人知四海一家 lunch buffet 幾錢同電話號碼?

別墅

Dear Lala,

I will have almost the same schedule as you!
有無人知, how far in between 動物園 and 馬戲?
Is there any place for 食下野?
I will go with my 62, 99 and 2 kids.
thanks !

My family (4大3小) will go there on 29-30 Dec.  住永成, 諗住 day 1 去動物園 and then 馬戲, day 2 四海一家 lunch buffet and 樂園.  有無人知四海一家 lunch buffet 幾錢同電話號碼? ...

別墅

原文章由 LaLa 於 08-12-18 17:39 發表
My family (4大3小) will go there on 29-30 Dec. 住永成, 諗住 day 1 去動物園 and then 馬戲, day 2 四海一家 lunch buffet and 樂園. 有無人知四海一家 lunch buffet 幾錢同電話號碼? ...

樂園在大馬戲隔離, 行過去好近。

動物園去大馬戲要搭穿梭巴士

唔知到時食肆是否開齊,但動物園內的食肆唔多(賣腸仔、炒麵、湯河選擇唔多。大馬戲都有小食亭--賣爆谷、汽水等等,但如果日間食唔夠,要捱到晚上9:00後才再搵嘢食,會唔會很夜?可能我多事多慮)

樂園的食肆多啲,但都有可能開唔齊,不過,有間古堡餐廳多數會開,啲飯都可以接受。

大宅

我個行程都係咁3日2夜, 住長隆, 而家諗緊第1日去邊先, 因上到去食埋飯都差不多2-3點, 又帶住2個小朋友, 有無好提議

原文章由 benben 於 08-12-17 16:54 發表
I will go there on Xmas for 4 days 3 nite.

三晚都唔同 hotel

1. 永成
2. 祈福
3. 星河

甘多日, 好多餐, 有咩好吃好食推介?

節目 : 動物園玩一日, 歡樂世界又一日, 鱷魚公園又一日, 祈福 Farm 又一日

唔知h ...

首頁

尾頁

跳至