跳至

首頁

尾頁

別墅

有無媽媽可教我森永細仔轉大仔有乜步驟,係咪首先要兩溝?份量幾多?謝!

大宅

我唔係咁轉架~
我大囡果時係, 第1-2日就1餐奶轉大仔, 其他幾餐食番細仔奶粉~
第3-4日就2餐食大仔, 其他幾餐食細仔,
之後再慢慢全部變晒大仔奶粉~

不過我果時都食到成1歲先轉大仔, 細仔奶粉營養d~

而家細囡就因為仲有細仔奶粉係屋企, 我會食晒先轉, 應該可以食多個半月~

森永大仔係一匙奶粉40ml水~

原文章由 bigchicken6 於 08-7-26 15:02 發表
有無媽媽可教我森永細仔轉大仔有乜步驟,係咪首先要兩溝?份量幾多?謝!

[/url]

男爵府

虎到金來勳章 減齡達人勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我由森永細仔一轉就轉大仔 !阿仔冇異樣!
佢每曰3餐8安士奶、2餐粥!
so far 都 OK!!

民房

原文章由 ky2005 於 08-7-26 22:43 發表
我唔係咁轉架~
我大囡果時係, 第1-2日就1餐奶轉大仔, 其他幾餐食番細仔奶粉~
第3-4日就2餐食大仔, 其他幾餐食細仔,
之後再慢慢全部變晒大仔奶粉~

不過我果時都食到成1歲先轉大仔, 細仔奶粉營養d~

而家細囡就因為 ...

我都係咁轉架, 不過我8個半月左右開始轉大仔, 咁會唔會早左呢?

別墅

啊B宜家九個多月,本來都想轉大仔,但係老公話睇過成分,細仔營養好好多,所以等BB食到一歲先轉,多D營養wor,你地又點?

大宅

我原本飲森永細仔,响九個月大就先每日轉咗一餐大仔,但因本身有濕疹,飲咗之後噤啱勁咗!所以唔轉住,夠一歲時再試下啊!

複式洋房

我都是等BB食到一歲先轉...所以要訂多一箱細仔....

複式洋房

請問吃深永奶粉大便好嗎.因我b吃深永大仔就要兩--三日才有大便.都不知要不要轉奶茶

首頁

尾頁

跳至