自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我細個時屋企無冷氣, 學校又無, 巴士都無.....

學校無都幾惡頂, 上中史堂時又熱又悶, 釣硬魚..

最攞命係巴士無,著短褲時張凳大腿位會有濕印~

c 啦,透露左年齡既秘密添~~

伯爵府

我細個屋企住近海邊都好涼快, 開把風扇都好涼, 邊似依家熱到 C C 吓...

珊瑚宮

好媽媽勳章

我細個住到成 11 歲屋企先有冷氣 , 但一 d 都唔攪熱

男爵府

星期六我返左亞媽度
佢個冷氣壞左,仲要住係屯門
個日36度,就咁坐係度唔郁都不停出汗

大宅

我以前細個都無冷氣(屋企又唔係話好窮, 算係小康之家), 因為我有個勁孤寒既老豆, 連風扇都無

水晶宮

我99到今时今日都唔开冷气...搞到我地好惊上巨屋企...成日话自己屋企好风哦好凉哦...

大宅

小泳,

我都係喎! 我咪就係d7x年出世既人囉, 我果屆好唔抵呀, 低我一屆有電腦同普通話學添呀! 果時冇冷氣我又唔覺好難頂喎, 係搭巴士就係張椅d汗濕到有個pat pat形.

原文章由 小泳 於 08-7-28 22:19 發表
我細個時屋企無冷氣, 學校又無, 巴士都無.....

學校無都幾惡頂, 上中史堂時又熱又悶, 釣硬魚..

最攞命係巴士無,著短褲時張凳大腿位會有濕印~

c 啦,透露左年齡既秘密添~~ ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我16歲先有冷氣

大宅

等待BB的小貓
yes ar, 應該會考都係啱啱有電腦 e 科考對嗎?

個 pat pat 型有d 似瀨尿添呀, 都幾尷尬~

但又吾想著長褲喎, 因為果時有既係青春嘛,
青春, 真可愛青春......~

原文章由 等待BB的小貓 於 08-7-28 22:41 發表
小泳,

我都係喎! 我咪就係d7x年出世既人囉, 我果屆好唔抵呀, 低我一屆有電腦同普通話學添呀! 果時冇冷氣我又唔覺好難頂喎, 係搭巴士就係張椅d汗濕到有個pat pat形.

...

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我都無架, 住公屋得個百幾呎一家四口迫係度仲要係西斜, 2 把大風扇, 碌架床上下格每格都有細的風扇, 晚上沖完澡等於無沖即刻標汗, 晚上都好難頂, 有時晚得制我會將個背部貼住幅牆 (個幅牆係出面走廊的比較涼快) 咁先至瞓得著. 到左我同阿哥出黎做嘢先至裝冷氣, 不過因為條村好舊, 所以如果個晚好熱, 有時會全座跳制大家都無電, 咁就唔使瞓.....

大宅

揚莉煒媽咪

your home? your room?

果時係咪開心左一個禮拜呢~

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-7-28 22:46 發表
我16歲先有冷氣

大宅

我依家都唔俾小朋友開冷氣(except>31, even at night), 我係咪好過份?

水晶宮

2024年龍年勳章

我成20歲先有冷氣嘆哩.

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-7-28 22:46 發表
我16歲先有冷氣
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

大宅

好媽媽勳章

我是在屋村長大的,果陣家家都冇冷氣,(呀!俾你地知我6x年代)
:loveliness: :loveliness:
我地打開木門訓,d風由吹門口吹入屋,
好舒服架!!!

大宅

catjeffcat

果時裝左都吾係咁輕易開架, 點同 e+..

我記得我細個時,超過一半小朋友會生熱痱, 家家有熱痱水, 用一枝雞毛嚟查..

原文章由 catjeffcat 於 08-7-28 22:51 發表
我都無架, 住公屋得個百幾呎一家四口迫係度仲要係西斜, 2 把大風扇, 碌架床上下格每格都有細的風扇, 晚上沖完澡等於無沖即刻標汗, 晚上都好難頂, 有時晚得制我會將個背部貼住幅牆 (個幅牆係出面走廊的比較涼快) 咁先 ...

侯爵府

醒目開學勳章

以前我屋企都冇冷氣,學校都冇,不過唔覺熱,現在天氣唔同左,還有以前邊有咁多高樓大夏 車有多,

水晶宮

我成21歲先有冷氣嘆哩

大宅

車厘b

若果有風扇, 空氣夠流通, 就一d都吾過份, 小朋友都健康d,因為有新鮮空氣,又保環, 又健康, 又慳錢

最最最怕係隔籬屋開, 個冷氣機背脊又對正自己個窗, 咁就局住要開囉

原文章由 車厘b 於 08-7-28 22:53 發表
我依家都唔俾小朋友開冷氣(except>31, even at night), 我係咪好過份?

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

claudia

我記得呀~

若果部冷氣突左出外牆會被人拉架

但後來越嚟越多人咁做, 跟住幾年後好似吾係點捉了

原文章由 claudia 於 08-7-28 23:02 發表
細個無錢, 住公屋, 老豆好鐘意裝天花360度轉果種風扇. 好鬼憎佢, 吹到個頭成個癲婆咁, 食飯顧得按實D頭髮, 顧唔到夾餸.

後來裝左第一部冷氣機. 果時公屋唔比裝係窗台的, 要裝係廳同露台中間果排百葉窗到. 我地個露 ...

首頁

尾頁

跳至