自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

eye cream 同保濕精華好似買吾到 cheap 野,

對我嚟講係護膚品裏最貴架啦~

但老啦, 吾敢吾用

男爵府

唔係既...有時有d平平地都ok嫁...你大約幾多歲島呀...?

子爵府

哇 我直頭覺得晚晚訓覺前
對住快面好似醃肉甘醃
好多野要查上面 我都想簡單d

大宅

我用d野好平架咋,全部都係DIY,cream,爽膚水,洗面都係用自己整既皂,因為當我知道d護膚品既原材料係平到咁,我就冇再係街度買野黎用lu

侯爵府

我用 kose 既雪 "几" 精爽膚水 - 紀念版, 好大支...好似 550ml $650... 好肉赤...

ISPA 好水既 cream... $3xx

咁我就算嫁喇....

珍珠宮

畀面勳章

貴既嘢未必有用既,我記得好耐前睇過篇訪問,body shop個老闆娘都係話: 除左保濕嘢有用之外,其他都無用喎。

禁止訪問

子爵府

我係lotion + acne gel (sometimes) + 果酸gel (去印) + eye cream+serum+night cream

都唔知係唔係時候要加抗皺了

原文章由 EVA222 於 08-8-4 13:33 發表

抗皺精華再加面霜就ok.
女士們日間化妝反為要塗好多層.

大宅

陳美嬌

eye cream+serum 係勒,就係 e 兩隻,又無平野介紹呀?

我用開 d 吾出名既都要成 二佰幾蚊呀,又仲未揾到隻好鍾意既~

原文章由 陳美嬌 於 08-8-4 13:37 發表

我係lotion + acne gel (sometimes) + 果酸gel (去印) + eye cream+serum+night cream

都唔知係唔係時候要加抗皺了

大宅

可兒
eyecream 同 serum 應該無得整喎~ mouth:

原文章由 可兒 於 08-8-4 13:27 發表
我用d野好平架咋,全部都係DIY,cream,爽膚水,洗面都係用自己整既皂,因為當我知道d護膚品既原材料係平到咁,我就冇再係街度買野黎用lu

大宅

卉卉

我 3x 啦~

有無平既補濕精華介紹? eyecream 都揾到 d 吾過 $200,
但 serum 揾吾到呀~

原文章由 卉卉 於 08-8-4 13:21 發表
唔係既...有時有d平平地都ok嫁...你大約幾多歲島呀...?

子爵府

我25歲 所以之前用D野都唔係好講究

eye cream-我用orlane粉紅line($300到啦我估),so far so good,因為我眼無鬆亦無紋亦無眼袋,所以有無用其實唔係好知,可能幫唔到你

Serum - 我用kose的"Vitamin酸"咋,係日本買,HK aquamoist都有同類產品,好保濕, 用左真係好上粉 ($1XX)

原文章由 小泳 於 08-8-4 14:07 發表
陳美嬌

eye cream+serum 係勒,就係 e 兩隻,又無平野介紹呀?

我用開 d 吾出名既都要成 二佰幾蚊呀,又仲未揾到隻好鍾意既~

禁止訪問

大宅

陳美嬌

Serum - 我用kose的"Vitamin酸"咋,係日本買,HK aquamoist都有同類產品,好保濕, 用左真係好上粉 ($1XX)

請問 HK aquamoist 係咪 kose 既一條 line?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

冷天- La Mer creme 2oz/60ml ($1050/30ml -1oz)足夠 for 2.5-3 months. also apply on the eye zone area, whole face. (for myself, I use it over 10 years, no other eye gel, tonic etc need.)

夏天 - cle de peau lotion (tendre)液體狀. (last time I bought around $800 not sure, can use around 2 months)
Also can apply on whole face. I use it to clean the make up in flight cos the skin will dry and peel up if use the water to wash face.
Sometime I use it to pour on the paper mask and put on for 30 minutes, no need to wash after take off the paper mask. better to use before sleep.

大宅

原文章由 小泳 於 08-8-4 14:08 發表
可兒
eyecream 同 serum 應該無得整喎~ mouth:

eye cream 精華素,面霜,爽膚水,花水,洗面膏,落妝,面膜,脣膏,減肥膏,浴彈,洗頭水,熱費水 都一樣整到
因為原材料真係好多都買得到,尿酸,角鯊稀,透明質酸,維他命c,純香薰油 ,抗菌劑,起泡劑,氫氧化鈉(做皂)....仲有好多好多都買得到
除左一d係化妝品公司自己研制出黎既專利物質,如果唔係,多數材料都有得買

伯爵府

我用kelly chen賣廣告個隻,精華素$5xx, 眼cream $5xx,
晚霜$5xx, 未計日頭要搽個d, 萬7樣野,一個月用好多$,好彩我唔駛做fcial , 連面x都唔駛full,唔係仲甘呀!

子爵府

Aquamoist係Kose的一條line, 不過好似淨係Watson's有得賣, 價錢算幾平ga....

原文章由 小泳 於 08-8-4 14:35 發表
陳美嬌

請問 HK aquamoist 係咪 kose 既一條 line?
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

禁止訪問

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我乜都冇用,有冇天然野可以diy呀?
我只係有西瓜食時淨番皮黎洗面,另外好耐先用蘆薈汁敷面,平時盡量戒口唔食蝦蟹同少食熱氣野。但而家人到中年,曬得多起斑。
盡我一己之力,發放正能量!

首頁

尾頁

跳至