跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我囡囡一向食粥仔幾好,兩星期前開始食粥周圍望,掂粥仔搞到成身污糟邋遢,跟住唔肯食大嗌,前兩日開始直頭唔開口,妳哋BB有無咁?點解求?

男爵府

原文章由 carina_h 於 08-8-9 19:24 發表
我囡囡一向食粥仔幾好,兩星期前開始食粥周圍望,掂粥仔搞到成身污糟邋遢,跟住唔肯食大嗌,前兩日開始直頭唔開口,妳哋BB有無咁?點解求?

我個仔除左第一次食粥仔係乖乖地之外
其餘都...唉...
食親都周身係...
再唔住就扮眼訓唔肯食...
更衰就係發脾氣...癲喊
已經食左2個幾月la..都係咁..頭都大埋

呢幾日叫做好小小...
因為前幾日我發覺個仔鍾意食d好杰0既野
呢2日煲左d好杰0既粥仔比佢食
佢就乖乖地食low

你可以留意一下bb 0既口味係咪轉左
or 佢可以鍾意左食第2種質感0既粥仔
我個仔就係咁
口味成日都轉...
初初鍾意食稀粥...唔知幾時變左鍾意食杰粥
e ka仲要杰到好似爛飯咁 !

算la...試下唔同0既野
睇下佢鍾意咩low...
最緊要佢地肯食

大宅

yes ar esp whne i'm home she refused to eat cos she wanna play :(.
i'm not always home in hkg and my helper takes care of her fully so.....abit of a headache :(

now we try to scoop porridge with alittle grape or apple....she takes it oki so far but not everytime..

首頁

尾頁

跳至