自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:如果係你會返工嗎?

卑我會返工

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

返,又唔係返足7日,份工又早放
比其他人好好多啦,點會無家庭時間

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

吾番,6am太辛苦

子爵府

引用:我本身係ftm,囡囡k2,c6都叫可以養得起我

原帖由 lovesue09 於 15-11-22 發表
我本身係ftm,囡囡k2,c6都叫可以養得起我哋,宜家我有個機會可以返番工,返朝早六點放下午兩點,照樣可以 ...
我會返

侯爵府

睇你個人體質,我係返唔到早既人,返早收工,我係零戰斗力,只可以同子女温書,做功課,體力上既野係完全唔得。。我直頭覺得想死果種,所以如果我份工係咁樣返法,我好快會猝死,我亦唔可能俾到咩好相處質素俾子女。。

男爵府

畀面勳章

視乎你老公係點,做左ftm,俾老公食住既話,不如辛苦D返工好過。

「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

男爵府

再穩下,PT都有9~1,呢D工好適合湊細路

伯爵府

畀面勳章

C6唔贊成就唔會返

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:我本身係ftm,囡囡k2,c6都叫可以養得起我

原帖由 lovesue09 於 15-11-22 發表
我本身係ftm,囡囡k2,c6都叫可以養得起我哋,宜家我有個機會可以返番工,返朝早六點放下午兩點,照樣可以 ...
老公反對就無謂,費時有事起上嚟埋怨,影響夫婦感情,等錢用另計!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

唔會,母親係天職,重要之家庭崗位,我老公完全唔會因我做左FTM 而比面色我睇兼比氣我受❨我做FTM 亦是大家夾過有共識的❩。

仔仔上小一後我都想做pt 打發時間及賺d 錢駛,但時間配合唔到老公就一定唔會返,老公或夫妻感情緊要過錢,有d jm 話返住先,有問題才唔做,但"有問題"時已遲,而且亦都嘥人地❨公司❩時間。

唔等錢開飯咪再搵吓第二份囉,你老公都唔讚成啦,到佢覺得原來唔駛你陪都得喎,便後悔莫及了。

兩公婆相處時間真係好重要架,你信我啦,我年紀大,見得太多了!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:返,試吓得唔得,唔得先放棄囉

原帖由 lovelycats1 於 15-11-22 發表
返,試吓得唔得,唔得先放棄囉
yes

總有離別的時候

伯爵府

唔會,一來6點太早,二來老公都講明少左相處時間,長久會有影響的

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

男爵府

試下番先,有錢剩真係踏實好多

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我之前都係ftm,10月頭開始返早8午2既工(6個鐘)。日日湊完亞仔上校車就食個早餐/or返屋企食,2點放工先攪到屋企野,到今日為止病左2次…………

2睇喇…………唔試過唔知道得唔得,但到出糧時就好正,唔好既就屋企都唔得閒理(清潔,拖地),煮到餐飯已經算好彩

子爵府

回覆 lovesue09 的帖子

返工唔係問題,如果會影響是但一方既感情,夫妻感情或與子女間感情既話,我會放棄,會做返ftm,家庭裡各與各之間既感情好緊要,金錢買唔到亦都改變唔到

子爵府

我會嘗試下,做下先⋯
反正你份工雙休的

大宅

No

多左個大眼妹

子爵府

其實d人有冇睇清楚樓主已經講左佢會早瞓老公夜返!?老公都講明怕影響感情!點解仲有人答唔影響??

大宅

我會做
做唔點咪唔做
放兩點0k

首頁
12345...7

尾頁

跳至