自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

大獲啦!我隔離屋欠數!前晚半夜over1時已有人拍門, 剛才中午12時多又有人追數!好驚呀!點算好!我的門同隔壁平排, 我驚d大佬數錯, 看錯!
打比房署, 管理我座的主任又S/L, 明天返,我可以做的咩!又可以要求房署做的咩!請各位教下我!
家中日頭只有老人家, 有咩事走唔切!

男爵府

報警可以嗎?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 candygirl 於 08-8-13 13:33 發表
大獲啦!我隔離屋欠數!前晚半夜over1時已有人拍門, 剛才中午12時多又有人追數!好驚呀!點算好!我的門同隔壁平排, 我驚d大佬數錯, 看錯! :naugh ...

放心, 佢地唔會看錯! 欠數果個一定冇事, 住隔離嘅就難講!

大宅

你驚佢放火燒屋???

侯爵府

而家 D 收數佬... 唔會放火同淋紅油嫁喇... 唔洗太驚既...

佢屋入面真係無人?

不過如果太嘈...騷擾到你就慘 D... 管理處唔理咩...

子爵府

原文章由 candygirl 於 08-8-13 13:33 發表
大獲啦!我隔離屋欠數!前晚半夜over1時已有人拍門, 剛才中午12時多又有人追數!好驚呀!點算好!我的門同隔壁平排, 我驚d大佬數錯, 看錯! :naugh ...

現時d收數佬唔會好似現前個d咁啦...因為佢d做左d恐嚇性騷擾...事主有去投拆話....個間追數公司會俾人告..
我媽家隔離屋都有呢d事發生..
有次我三母子同埋d收數佬一齊搭lift..見到佢地好有殺氣咁..無出聲...我都唔知發生咩事...我一出lift個看更叔叔就企響到....望住我地入左我媽家後...就走了..(跟住d收數佬就響隔離屋拍門)..
無人就貼張紙係度...
個時我真係好似樓主咁好驚...搵錯我媽門口
之後我媽話....佢地響隔離拍過幾次門...無出聲...
後來等d收數佬走後咪睇隔離屋貼住張紙......先知收數佬
樓主你可以同樓下看更講下件事....
等佢話俾佢阿頭知...
佢地無咩方法阻呢d人入樓
但會留意一下陌生人

...

大宅

如果d逅追數佬太過份,就打999啦!

首頁

尾頁

跳至