自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

超級版主

好似返左離

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想問下到底個男人係在岸邊睇浪被捲走定係玩滑浪被捲走?我睇左唔同報紙都有唔同講法既。。。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

佢帶晒泳鏡落去游水。

原文章由 candiceLingLing 於 08-8-25 15:24 發表
我想問下到底個男人係在岸邊睇浪被捲走定係玩滑浪被捲走?我睇左唔同報紙都有唔同講法既。。。

伯爵府

好媽媽勳章

佢係帶泳鏡去游水...

大浪灣失踪男子屍體撈起
(明報)8月25日 星期一 15:35

上周五九號風球下在[url=]大浪灣
[/url]失踪男子的遺體,今早被發現,水警到場將屍體撈起。
今早10時08分,柴灣藍灣半島對開海面發現浮屍,水警輪到場調查並撈起屍體。警方證實其身分為被大浪捲走的36歲男子麥海昌。
麥海昌當日與妻子站在岸邊觀浪,惟風向難測,當滑浪手察覺海中有亂流湧至,紛紛上岸躲避之際,近百名觀浪者卻不知險,繼續站在淺水處。高達3米的巨浪倏地撲至,10多人當場跌倒或捲入海中,該名男子疑體力不繼無法返岸,終在妻子目擊下隱沒在洶湧巨浪中。

[ 本文章最後由 PANCO 於 08-8-25 15:51 編輯 ]

伯爵府

佢阿媽湊大佢好辛苦架!九號風球唔知個死字點寫,以為自己可以控制埋大自然就唔會有人死啦!

讀咁多書都無用, 都唔識自愛!

好彩無兒無女,否則害埋下一代。

想去尋死的話,唔好等打風了,人地要救你好慘架!人地打份工架咋!家中有兒有女有高堂,唔好害埋人地啦。

大宅

報紙話佢地由灣仔住所駕車往大浪灣觀浪, 係特登揸車出去, 唔係一時興起, 係我老公有咁要求我一早ban左啦, 重話出門口. 呢d行為同玩命冇分別, 非常自私同不負責任, 好彩冇小朋友.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 mylulu007 於 08-8-25 16:15 發表
佢阿媽湊大佢好辛苦架!九號風球唔知個死字點寫,以為自己可以控制埋大自然就唔會有人死啦!

讀咁多書都無用, 都唔識自愛!

好彩無兒無女,否則害埋下一代。

想去尋死的話,唔好等打風了,人地要救你好慘架!人地打份工架咋!家中有 ...

agree....都唔明d人...冷醒...點鬥得過大自然...

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

36歲人都咁腦閉塞, 冇計。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

首頁

尾頁

跳至