自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-8-26 16:06 發表

我朋友都中左招
好貴呀
4xx蚊
得一箱a4紙
好似2500張咋
仲貴過係超市買幾倍

訂一箱咁好彩?

請你朋友小心D, 佢地應該陸續有黎!

伯爵府

嘩好誇呀!!!

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-8-26 16:06 發表

我朋友都中左招
好貴呀
4xx蚊
得一箱a4紙
好似2500張咋
仲貴過係超市買幾倍

別墅

原文章由 gucci_ha 於 08-8-26 14:32 發表
dd公司我做過la 我做左幾日都忍唔住良心之後冇做lu... 做左真係陰公架!!

係咪好高回佣架? 我都唔明, 以他們的推銷技巧, 真的長做長有, 點解要咁樣搵快錢?

大宅

你地下次遇到咁情型, 唔駛驚, 就算蓋了印你都叫佢取返....佢地就唔會得逞

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 peterpeter 於 08-8-27 10:38 發表

係咪好高回佣架? 我都唔明, 以他們的推銷技巧, 真的長做長有, 點解要咁樣搵快錢?

咁又唔知wo 因為我都係做左幾日咋
低新有6千蚊 番朝9晚5 星期6番一半
佢地係係電話溥到亂咁打電話 打黎會搵負責文具個位
如果佢話冇dd職位就會搵你傾 多數都係d接待員
佢就會係咁同你講笑扮fd 之後就1輪咀係咁講 如果你應佢 哦哦哦咁 我地就即係開左張單 我地再張個電話俾個所謂既大佬(即係高級d) 個大佬就會打黎話你訂左等等 又1輪咀講 最後係話會送貨黎
好奇怪 點解佢地會有地址??? 因為再過多幾個鐘or1日 就叫另外d同事 打去你公司扮有速x俾你地但得英文地址 要求你講番個中文地止俾佢 咁過幾日你公司就會有貨到架la...
如果你唔收貨 個大佬就會打黎恐嚇你等等..又話有電話6音 但根本就冇 過多幾個日月又再黎屈你 當我知道左佢地會係咁打去屈人既時候我就冇做到la 過唔到自己良心..

個老闆同所謂ga大佬都係基督徒 真係好唔明白 明知錯都要咁做..

別墅

回覆 #25 gucci_ha 的文章

基督徒? 真係要公開佢地邊間教會至得

別墅

原來自由報料早兩三年已經有講過
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... page%3D1&page=1

別墅

回覆 #21 塵大聞 的文章

有時有幾個部門, 佢地就會問果個部門邊位負責人, 然後又問另一部門o既負責人, 跟住就話係另一邊部問o既負責人介紹叫, 佢地打電話過o黎叫我地呢邊訂野, 仲扮到好似好熟咁添!

有d sales打電話o黎, 話我地公司仲差少少訂貨額就可以有野送, 但係我地從來都未幫襯過佢地何來會差少少額! 直頭係搏懞!

[ 本文章最後由 cylmama 於 08-8-27 21:43 編輯 ]

別墅

之前那sales誓神劈願, 話我要埋你兩箱(五千張紙)整個訂單便完.

我本以為沒事, 可是個多月後的今天,他的上司打來, 問我剩下那六箱紙何時送來, 我心中有氣, 跟他說清楚我沒有落單, 他還說他們公司要訂六箱才會送貨, 我不理, 我說一定是他們攪錯, 更強調我已經屈要了很多紙, 他還告訴我可以訂其他文具, 我告訴他我不會再買任何東西, 然後收綫.

早知一早搵議員同佢嘈!!!!!!!!!

大宅

我都試過呀,佢sell炭粉,好煩,我叫佢fax張廣告過黎睇下先,過一陣佢打黎confirm送貨,又話我應承左,又話咩小心d果類恐嚇說話,咩落左order唔可以cancel,一定會送貨黎,我話你送lor,我會報警,之後冇再打黎lu

同埋d文具公司好冇禮貌,打黎sell野,我地話唔使,佢地byebye都冇句,即cut線

別墅

其實從我被騙, 加上看到迷你債卷之事, 我會對所有Sales保持距離, 十分謹慎, 高度戒備!

公爵府

我以前都中過招

以後學精左mouth: mouth:
原文章由 peterpeter 於 08-8-26 12:04 發表
各位寫字樓的朋友,

請小心文儀公司.

他們會不停推銷.

你心軟之後.

他們會不停送貨, 不停要你蓋印.

他們的價錢較貴.

他們的產品, 不合用

他們會要你不知情的同事蓋印, 你公司不知就裡就會和他們簽了一份不平等 ...

首頁

尾頁

跳至