時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

回覆:點解律政司會對陳志雲死咬唔放?

689做嘅好事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:有批人一日到黑搬9萬幾次龍門, 有貪同無貪

原帖由 小雄維尼 於 15-12-20 發表
有批人一日到黑搬9萬幾次龍門, 有貪同無貪就係甘簡單, 又要話大細數目 妖

...
Agree, 貪1蚊都係貪

大宅

咪亂甘講? 毒果報D信徒
乜政府可以叫法官幫佢手?

貪汚就貪污, 高等法院法官都話有罪. 乜貪汚都可罰款了事

禁止發言

子爵府

其實day 1唔係tvx要煮佢先爆料咩,而家又話老闆都無所謂,都唔知背後講咗乜數

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

MsBusy 發表於 15-12-20 20:12
Agree, 貪1蚊都係貪
算把啦, 天氣凍 留返d氣暖肚好過
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

伯爵府

tototo 發表於 15-12-20 20:07
689做嘅好事
有乜實概?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:其實day 1唔係tvx要煮佢先爆料咩,而家又話

原帖由 AJW2010 於 15-12-20 發表
其實day 1唔係tvx要煮佢先爆料咩,而家又話老闆都無所謂,都唔知背後講咗乜數

...
啲人係都要政治化事件, 記得都會選擇性失憶唔會提成件事嘅因由係點, 總之乜都係689嘅錯啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

alicemic 發表於 15-12-20 21:11
啲人係都要政治化事件, 記得都會選擇性失憶唔會提成件事嘅因由係點, 總之乜都係689嘅錯啦

...
咩都689就一定有人認同,事實同真想對某d信徒根本唔重要/唔需要,一時又講到689咁勁法官都可以控制,一時又話689無能,佢地想龍門點搬都得,點夠佢地霸道。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:tototo 發表於 15-12-20 20:07 689做

原帖由 88muimui 於 15-12-20 發表
有乜實概?
其實我都想知關689咩事?真係萬能key, 有事一定係關689事,
跟據紀錄,案件次序如下,689係2012年7月1日上任

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

依家結果幾好吖! 罰得唔重,又唔會比人話政府只蝦窮人,有錢嘅人就唔洗遵守法例,唔追究。

今次事件,我覺得真係灰色地帶。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 AJW2010 於 15-12-20 發表其

原帖由 alicemic 於 15-12-20 發表

...
係嫁! 佢哋當梁振英係神嚟加嘛! 全港嘅事都係佢擺佈,死人冧樓,天災人禍,小人當道都係佢施法攪成咁。

連邊個中六合彩,跑出邊隻馬都係佢出嘅主意 可能我得罪咗佢,所以唔中六合彩

tonghomama    發表於 15-12-20 23:05

公爵府

So political

禁止訪問

引用:咪亂甘講?+毒果報D信徒乜政府可以叫法官幫

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+88muimui+於+15-12-20+發表有

原帖由 MsBusy 於 15-12-20 發表
其實我都想知關689咩事?真係萬能key, 有事一定係關689事,
跟據紀錄,案件次序如下,689係2012年7月1日上 ...
Thanks
好多人失左失憶,忘記左tbb 當初有份搞出黎

伯爵府

無線有話唔追究咩???

方逸華求情信話志雲當日申請會批准, 冇話佢貪左唔追究. 況且無線係上市公司, 方逸華已經唔係大股東, 方唔代表無線.

公爵府

引用:Quote:artroboy 發表於 15-12-19 08:13 我

原帖由 HY2007 於 15-12-20 發表
同意!
無線都話唔追究啦!
Um 你打到人成世郁唔到
當事人同佢屋企人都寫求情信
個人唔追究咁係咪無罪?

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

所有錯版熱門時事及政治討論主題,會被移往時政擂台,包括任何離題而演變成討論時政的主題,管理團隊擁有移動主題的最終決定權,國民不得異議。屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封戶。

本錯版時政主題是受到基本版規及時政擂台版規所規管,以上參與錯版討論的國民敬請留意,一旦留言,表示已了解及同意遵守時政擂台版規,日後如發生任何糾紛或發現違規行為,不得以原帖是發表於時政擂台以外之版塊,作為辯解理由。

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至