自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

今日o係超市見到有個女人, 望落唔係好老, 著得好詩文, 好似OL/教師咁既款, 但佢逐隻香蕉o係度"meet", 佢睇左好耐, 最後佢分別meet左3隻放入透明袋, 點解d人會咁樣選香蕉?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

meet3條蕉, 起碼唔會有damage丫(雖然cheap d)
最憎d人敲蘋果:;pppp:
原文章由 ypoons 於 08-9-1 07:05 PM 發表
今日o係超市見到有個女人, 望落唔係好老, 著得好詩文, 好似OL/教師咁既款, 但佢逐隻香蕉o係度"meet", 佢睇左好耐, 最後佢分別meet左3隻放入透明袋, 點解d人會咁樣選香蕉? ...

子爵府

好媽媽勳章

真係好cheap好自私,好地地搣條走,淨左果梳就無人要.
我見過所謂OL買雞旦,枉佢著得斯文拎LV...佢遂盒遂盒咁揀旦,揀左十幾盒,砌夠十二隻入佢果個盒.有個后生仔睇唔過眼叫經理,個八婆仲大聲夾惡話唔俾揀就唔好擺係度,跟住成盒好大力揼番落雪櫃,成車野唔要就咁走左.呢D正一...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

成車野唔要就走左............老羞成怒:;pppp:

原文章由 renren 於 08-9-1 20:11 發表
真係好cheap好自私,好地地搣條走,淨左果梳就無人要.
我見過所謂OL買雞旦,枉佢著得斯文拎LV...佢遂盒遂盒咁揀旦,揀左十幾盒,砌夠十二隻入佢果個盒.有個后生仔睇唔過眼叫經理,個八婆仲大聲夾惡話唔俾揀就唔好擺係度,跟 ...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果我只係要幾條就會拎住梳蕉,走去叫職員cut俾我,而唔係逐隻自己搣。叫職員cut一邊咁,而唔係呢度cut一隻,果度cut一隻,太核凸喇!

大宅

如果梳蕉好大梳,我要唔晒都會'meet',但唔會逐隻逐隻咁'meet',係連住幾隻一起'meet'。

伯爵府

哦.......去買蕉唔係要一梳梳買, mug 可以逐隻 "meet"
咁都得.........係街市俾人問候左九世都似...

侯爵府

見過n次!!!
公司樓下有間百佳,好多ol lunch完都會去行下,
佢地真係只係行下打發時間,見生果就"meet"下,chips就"蓮"下,
蛋糕就"禁"下,
更衰的仲有!!!

原文章由 ypoons 於 08-9-1 19:05 發表
今日o係超市見到有個女人, 望落唔係好老, 著得好詩文, 好似OL/教師咁既款, 但佢逐隻香蕉o係度"meet", 佢睇左好耐, 最後佢分別meet左3隻放入透明袋, 點解d人會咁樣選香蕉? ...

侯爵府

好媽媽勳章

我留下生果鋪好好人
我通常買蕉買3隻﹝一家3口、一人一隻)
佢都会買比我
但我唔会自己去meet囉!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

d 蕉我唔會咁 meet 我只會揀最細個梳買...

唉.... 呢 d 咪斯文敗類囉.... 我今日放工都搭港鐵都係咁, 一個媽媽著得好斯文帶住個小朋友小一生係月台等車, 見到佢小朋友一隻手攞住包朱古力百力滋一隻手揸坐兩支係度食, 我見到咁即刻啤左小朋友同佢阿媽一下, 個小朋友係見到我啤佢, 而佢阿媽望到我啤佢, 佢即刻令轉面唔望我.... 有時我地唔好怪新一代做埋 d 唔啱的事, 最大問題做父母的唔識管教小朋友先至係最大問題.

[ 本文章最後由 catjeffcat 於 08-9-1 22:39 編輯 ]

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

I bought 5 bananas from PK on Sunday. Ate 2 today and both are rotten tho they look yellow outside. Now I understand why people pick fruit...cause some are rotten!!!!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都見過,行為好自私.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我見過呀嬋超市拆開條紙睇d質地、將另一樽柔順劑倒入自己選購果一樽至滿,又自私又貪心:;pppp:

伯爵府

原文章由 三順 於 08-9-2 00:17 發表
我見過呀嬋超市拆開條紙睇d質地、將另一樽柔順劑倒入自己選購果一樽至滿,又自私又貪心:;pppp:

咁都得, 唔驚俾人話.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都會去超市買蕉時自己meet, 因為我淨係食生dd的蕉, 全黃帶少少青, 但一定唔可以有梅花點...
所以通常我買兩隻咋, 咪自己就咁meet2隻, 不過都係連住唔會東meet 1隻西 meet 1 隻囉, 我都知唔係太好, 但買成梳的話就要掉至少半梳架喇

不過拆人條廁紙, 倒滿自己個支柔順真係超超過份...

大宅

......真係乜人都有........
我喺超市見過有個男人,
打開d唔記得係洗頭水定洗潔精,
"倒滿"自己要買果一樽,倒到連地下都有..........
跟住"施施然"咁行去收銀比錢.

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 eeyore0511 於 08-9-1 21:14 發表
如果梳蕉好大梳,我要唔晒都會'meet',但唔會逐隻逐隻咁'meet',係連住幾隻一起'meet'。

If too many, I prefer to choose the fewer one....

子爵府

原文章由 三順 於 08-9-2 00:17 發表

咁都得, 我只見過d人揀d大隻eggs放埋一合同逐粒龍眼揀

禁止訪問

男爵府

睇完晒d 留言, 真係大開眼界, 原來可以咁樣買野, 真係唸都冇唸過.
:-P

首頁

尾頁

跳至