在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實我同你都差唔多, 我都做咗 3 年幾, 又係全公司最耐嘅員工, 不過唯一唔同就係我老細咩都唔理, 有時都搞到我唔敢自己揸主意.

最近公司生意比較淡, 我原本只係做跟單, 點知搞到又要上廠, 又要出街, 而家連SALES 都做埋, 不過我無因為甘多野做而唔開心, 反而我係為著廠的工作問題而唔開心, 而家搵到同路人, 可以互相吐下心事啦.....

原文章由 JOESPHINE 於 08-9-3 10:43 發表
做佐4年有多, 0的舊人個個已經走曬, 我已經係最耐既員工, 最近一年黎佐0的夾唔黎既同事, 但佢又好得老細歡心, 而且有個老闆娘, 連我個位既野下下問到實, 做到好冇意思, ,真係好唔想再做落去...有冇媽咪都係公司做得 ...
終於回復自由啦.......

大宅

雖然做得唔開心姐,不過你份工返五日同近屋企,呢兩點真係好緊要,慳返好多時間陪bb

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唉...緊係想搵多個錢啦, 都想阿囡以後都可以好好咁生活嘛.
呢份工你話佢好又唔係, 衰又衰唔哂, 返5日, 準時收工, 有時有咩事都可以即時請假, 如果唔做, 屋企開支又好緊, 轉過第二份工, 又驚仲衰過呢度, 六合彩又唔見我中, 唯有繼續頂啦, 有左個囡真係冇咁大口氣喇, 話唔做就唔做咩, 最多咪日日返公司同 d 同事一齊呻囉, 做到谷氣咪即刻打電話俾個囡, 雖然佢唔識同我傾計, 但係聽到佢叫媽媽已經條氣順哂啦.

原文章由 珊珊媽媽 於 08-9-4 01:16 發表

如果經濟ok 咪鬼做

大宅

原文章由 pmhappy 於 08-9-6 00:14 發表
唉...緊係想搵多個錢啦, 都想阿囡以後都可以好好咁生活嘛.
呢份工你話佢好又唔係, 衰又衰唔哂, 返5日, 準時收工, 有時有咩事都可以即時請假, 如果唔做, 屋企開支又好緊, 轉過第二份工, 又驚仲衰過呢度, 六合彩又唔見 ...

same case!
完成同意!
頂住呀!

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

別墅

我唔係唔想努力,而係就算我有幾努力, 我老細唔努力都無用囉....

原文章由 pipi331 於 08-9-6 10:27 發表

今年做廠的間間都難做..... 大家要努力.
終於回復自由啦.......

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 JOESPHINE 於 08-9-3 10:43 發表
做佐4年有多, 0的舊人個個已經走曬, 我已經係最耐既員工, 最近一年黎佐0的夾唔黎既同事, 但佢又好得老細歡心, 而且有個老闆娘, 連我個位既野下下問到實, 做到好冇意思, ,真係好唔想再做落去...有冇媽咪都係公司做得 ...

激氣就5好做啦!自己身體緊要的!
我就是因為系公司做得5開心,激氣了5年几,身體都差著好多,終於兩個月前決定5做.專心系屋企湊女. 最好笑是的人話我知:以前我一個人做的工作,現在公司要請三個人來做.

人工多少5系好重要;開5開心好重要!!

首頁

尾頁

跳至