自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:又係,點解人哋有而香港冇既?

唔講其他唔識嘅人丫,身邊唔少朋友都係咁,邊行邊食。

尤其早上落街,聞到真係想嘔㗎。

男爵府

畀面勳章

我都勁憎吸二手煙,行天橋最慘...

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:今年新年的晚上,响日本見到有幾個人執法,

原帖由 fungwongphie 於 16-01-14 發表
今年新年的晚上,响日本見到有幾個人執法,响燈位前叫D人唔好一路行一路食煙,我當然拍哂掌啦。不過由於嗰2 ...
一陣又話冇自由喎!

Mrs周    發表於 16-1-14 14:37

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

如果停喺一二邊吸都ok。邊行邊食,我會行快幾步前過佢。

不過,又有一群人會話:連食煙都冇自由

伯爵府

唔好又話我燒埋人地果疊, HK就算實行都冇用啦, 咁多自由人都唔會理, 如果要立法呢樣, 不如順便立埋唔好周街疴

伯爵府

taiming 發表於 16-1-14 14:39
唔好又話我燒埋人地果疊, HK就算實行都冇用啦, 咁多自由人都唔會理, 如果要立法呢樣, 不如順便立埋唔好周街 ...
上星期六,在北京道見到個30歲左右大陸女人,旁住個7、8歲男童在街向着渠口小解,我上前問個女人點解唔叫小孩到鄰近食肆洗手間? 我話這樣未免太“不文明”,她即説“sorry, sorry”

禁止訪問

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

希望可以

翡翠宮

引用:今年新年的晚上,响日本見到有幾個人執法,

原帖由 fungwongphie 於 16-01-14 發表
今年新年的晚上,响日本見到有幾個人執法,响燈位前叫D人唔好一路行一路食煙,我當然拍哂掌啦。不過由於嗰2 ...

大宅

畀面勳章

越來越多一路行一路食, 極之討厭 x n
REJOICE

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

ICbaby 發表於 16-1-14 14:36
一陣又話冇自由喎!

我都有自由唔要聞煙味的
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Mrs周 發表於 16-1-14 14:37
如果停喺一二邊吸都ok。邊行邊食,我會行快幾步前過佢。

不過,又有一群人會話:連食煙都冇自由

同上

我都有自由唔要聞煙味的
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

翡翠宮

香港冇可能啦.........
有D人,等巴士/小巴食,你話佢仲惡過你?!問你點解唔食得?!你唔鐘意可以行開!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

日本公司D男人就咁係位食煙架.....
佢地D餐廳, 室內都可以食, 係唔可以係街一路行一路食, 規矩唔同香港.....
香港而家室內禁煙, 但好多人都係照食, 我公司走廊D男人照食, 亦有人係廁所食, CALL控煙都冇用....

男爵府

2024勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

fungwongphie 發表於 16-1-14 10:23
日本係咪有法例規定唔可以在街上食煙 ?
香港無咩可能咁樣做

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

最好比個毒氣室佢,要死自己個個攬住一齊死

---生命無價,請支持領養---

珍珠宮

廷廷媽 發表於 16-1-14 16:55
日本公司D男人就咁係位食煙架.....
佢地D餐廳, 室內都可以食, 係唔可以係街一路行一路食, 規矩唔同香港.... ...

而家唔係啦,起碼城市唔係。室內做生意既地方,包括車、車站內,已經冇見有人食煙架嘞。
何謂不誠實使用電腦??

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至