跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 may123 於 08-9-13 23:31 發表

我諗你應可放心,上午班隨時等緊你

係就好la, 甘一班大約有幾多位同學仔呢?

男爵府

康傑真係不停有插班生.廿幾人一班.
奀奀豬同灝灝同月出世,有無機會同班呢?

[ 本文章最後由 minamina 於 08-9-14 00:58 編輯 ]

複式洋房

我本人兩間學校都有見及兩間都收咗我囡囡
但最後我選了康傑, 沒有選威寶

康傑比我感覺老師: 幾好有愛心, 校舍: 清潔, 地方: 較為近我

威寶比我最唔好的感覺也是我主要沒有選它的原因是
老師唔係咁有愛心

另外校舍較舊及講明多蚊要備蚊貼或蚊膏

希望可以幫到你

子爵府

原文章由 minamina 於 08-9-14 00:10 發表
奀奀豬同灝灝同月出世,有無將會同班呢?

係呀~你會入康傑嗎?我考慮中呀, 去埋openday先, 我本身like威寶多d(個人感覺) , 但大部份人都話康傑好d

子爵府

原文章由 annie1408 於 08-9-14 00:42 發表

康傑比我感覺老師: 幾好有愛心, 校舍: 清潔, 地方: 較為近我

老師唔係咁有愛心

另外校舍 ...

真係唔該晒呀!!我豬仔超級"野"蚊架

子爵府

原文章由 minamina 於 08-9-14 00:10 發表
奀奀豬同灝灝同月出世,有無將會同班呢?

甘係咪成日有人讀讀吓唔讀呢?

男爵府

原文章由 奀奀豬0702 於 08-9-14 00:46 發表

唔清楚,阿仔10月才插班.但康傑D學生自理能力會好D,行出來靚仔靚女d

[ 本文章最後由 minamina 於 08-9-14 01:03 編輯 ]

大宅

原文章由 奀奀豬0702 於 08-9-14 00:46 發表

唔係, 係因為越收越多學生, 不斷有人插班呀

男爵府

其實你打算幾時入學?係n1定k1呀?

我朋友個囝係06年大仔,08年頭入n1,可能佢遲報,full晒,被迫要讀全日班先收.所以如果你對康傑有興趣,要快d報,因為佢哋呢年真係好多小朋友報讀,皆因學費之平係同級之冠,而且辦學不過不失.

但假若你係講緊k1,咁就可以放心,因為流失都幾利害,好多都出咗kln tong/非牟利kinder.

原文章由 奀奀豬0702 於 08-9-13 13:01 發表
好多謝各位MAMA意見, 威寶個位置係比較冇甘方便啦, 不過佢好似收生比較少D, 老師可以專注一個小朋友多D, 但係又真係貴D, 康傑收生多, 唔知上午班會唔會好難入呢? ...

[ 本文章最後由 Ivyl 於 08-9-14 23:37 編輯 ]
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

子爵府

原文章由 Ivyl 於 08-9-14 23:35 發表
其實你打算幾時入學?係n1定k1呀?

我朋友個囝係06年大仔,08年頭入n1,可能佢遲報,full晒,被迫要讀全日班先收.所以如果你對康傑有興趣,要快d報,因為佢哋呢年真係好多小朋友報讀,皆因學費之平係同級之冠,而且辦學不過不 ...

我仔06件7月出世的, 都係報09/10年K1, 因為好似話今年10月份左右就開始收生, 所以而家問定D資料先, 想同威寶比較一下

大宅

原文章由 奀奀豬0702 於 08-9-13 23:39 發表

OIC~點解12月先插班, 唔而家就入學?n1學費貴嗎?

因為我個女06年11月出世, 夠兩歲先可以讀書, 所以12月一足兩歲就去讀.
學費$2300半日, 未包雜費

子爵府

DEL........................

[ 本文章最後由 奀奀豬0702 於 08-9-16 00:47 編輯 ]

子爵府

唔好意思我想問康傑中英文幼稚園同康傑幼稚園有咩分別?我上幼稚園概覽睇係2間唔同的學校, 地址有D唔同但好接近

男爵府

原文章由 奀奀豬0702 於 08-9-16 00:51 發表
唔好意思我想問康傑中英文幼稚園同康傑幼稚園有咩分別?我上幼稚園概覽睇係2間唔同的學校, 地址有D唔同但好接近

都係同一個地方,不過唔知佢點解用2個address,佢地今個月20號有open day,你去參觀下啦.

子爵府

原文章由 ahmaymay 於 08-9-16 08:21 發表

都係同一個地方,不過唔知佢點解用2個address,佢地今個月20號有open day,你去參觀下啦.

好呀, 唔該晒

珍珠宮

我囡囡讀威寶, 佢都係超惹蚊(會腫曬的), 但讀了年多, 未試過在學校被蚊釘過.

囡囡讀k2, 返屋企會唱英文及普通話歌, 依家寫"秋, 亮..." 數學寫"1-30", 英文就寫"M".

禁止訪問

大宅

我個小朋友喺威寶讀咗3 年, 依家讀緊 K3. 但我又唔覺老師無愛心喎. 我反而覺得老師幾好, 好留意 D 小朋友既學習情況.

無疑校舍外觀真喺比較舊, 但校舍面積好大喎, 而內籠都算唔錯呀? 起碼有自己既 PLAYGROUND, 小朋友又唔駛要上落樓梯, 呢點我覺得又幾好喎.

原文章由 annie1408 於 08-9-14 00:42 發表

老師唔係咁有愛心

另外校舍 ...

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 ktmama 於 08-9-26 01:16 發表
我個小朋友喺威寶讀咗3 年, 依家讀緊 K3. 但我又唔覺老師無愛心喎. 我反而覺得老師幾好, 好留意 D 小朋友既學習情況.

無疑校舍外觀真喺比較舊, 但校舍面積好大喎, 而內籠都算唔錯呀? 起碼有自己既 PLAYGROUND, ...

無樓梯咩? 我記得舊年open day, 我推住BB車好似唔係幾方便, 可以記錯啦! 但係一定無老師同過我地一行3人打過招呼囉!
行近d想問嘢~ 佢地都唔會停低落嚟, 3幾個1group, 自己傾計!
唔知係咪見到我個B仲細, 所以當我地透明啦~~

首頁

尾頁

跳至