家事百科

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

爸B勳章

心思思想買個試吓,成$4xx,唔知點唔點,已經好多清潔劑係屋企,成人+bb (4款),有無人有意見?(請唔好俾介紹章程d內容我,已經睇過多次!)thank you!

珍珠宮

eco-balls 我用過, ok呀, 唔使用柔順劑.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

哈, 我真係out, 完全未聽過, 咁即係洗衫唔駛落柔順劑? 咁咪又可以慳番 d, 但係可以用幾耐架? 咩洗衣機都用得架? 邊度有得買呀?

原文章由 sasa@uk 於 08-9-12 22:37 發表
eco-balls 我用過, ok呀, 唔使用柔順劑.

珍珠宮

原文章由 pmhappy 於 08-9-14 01:13 發表
哈, 我真係out, 完全未聽過, 咁即係洗衫唔駛落柔順劑? 咁咪又可以慳番 d, 但係可以用幾耐架? 咩洗衣機都用得架? 邊度有得買呀?

視乎你幾耐洗一次衫啦, 話大約可洗 1000次.

http://www.eco-balls.com/

我唔知香港邊度有得買, 樓主應該知道, 等佢回覆啦

大宅

早前在銅鑼灣city super有,韓國製。

複式洋房

我見超市有售賣1種magnet與eco-ball同用, 此magnet是否必需?

水晶宮

熱血金章

我媽曾經買過類似 ge 野黎洗衫,
但佢話洗完一次之后, 入面 d 粒粒己經溶左一半囉喎, 咁點洗一千次呀 (媽咪用大眼雞 ge)

子爵府

我屋企附近間陽光洗衣度有得買ECO-BALL

別墅

係咪連洗衣粉/液都唔洗落架??

大宅

畀面勳章

用左bio-ball就唔洗用洗衣粉/液, 唔係點叫做環保.

珍珠宮

原文章由 9594 於 08-10-13 10:04 發表
我媽曾經買過類似 ge 野黎洗衫,
但佢話洗完一次之后, 入面 d 粒粒己經溶左一半囉喎, 咁點洗一千次呀 (媽咪用大眼雞 ge)

係咪正貨來架?

珍珠宮

原文章由 jonan212 於 08-10-14 19:11 發表
係咪連洗衣粉/液都唔洗落架??

柔順劑都唔使用

別墅

我都買咗, 在PCCW尊尚會訂, 送惠康COUPON, 平過CITYSUPER 買, 同埋有得送貨.

效果OK, 真係唔落洗衣粉同柔順劑都得, 慳番好多.

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 kityuen 於 08-11-3 13:13 發表
我都買咗, 在PCCW尊尚會訂, 送惠康COUPON, 平過CITYSUPER 買, 同埋有得送貨.

吓.....唔落洗衣粉同柔順劑都得!
咁洗完d衫,是否無異味,衣物軟唔軟呀??
係出面買要幾錢呀??

大宅

畀面勳章

原文章由 kityuen 於 08-11-3 13:13 發表

請問你在PCCW尊尚會訂幾多錢?

男爵府

畀面勳章

原文章由 kit1014 於 08-11-4 14:20 發表

請問你在PCCW尊尚會訂幾多錢?

尊尚會會員$460+50分另送$100惠康coupon
(原價$460)

詳情可參考網址 http://www.pccwshop.com/onlineshop/cms/main/product/t4_c/t4_c.jsp?cname=NO.1+SHOPPING+GALLERY&type=pd&lang=chi&pg=&it####ode=SG1668&id=298&

http://www.well-tec.com.hk/php/big5/product2.php

[ 本文章最後由 ying_ma 於 08-11-5 13:33 編輯 ]

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問PCCW尊尚會的分是點有呀??

有無人用過呀,
$460/個,如果洗得乾淨,慳左洗衣粉,水,電,柔順劑,其實都好好!

[ 本文章最後由 MM2005 於 08-11-11 10:08 編輯 ]

別墅

我都想試吓. 有無用家可以俾d意見?

洋房

我係奥x城的超級市場買了eco-balls, 價錢約$250,相比同系的超市平成一百大元

現在洗了十幾次,有時會有些粉狀的東西由個ball到洗左出黎

洗衣領污漬最好預先用皂洗一洗,否則洗不乾淨
不過,就算我之前用洗衣粉洗,衣領等污漬都要自己洗一洗先,否則一樣洗唔乾淨
我覺得同傳統清潔劑的清潔效果分別不大

我也買了一set畀奶奶用,佢好有實驗精神,洗洗下會停左個洗衣機打開黎睇

佢話個洗衣機好多泡,不過佢話d泡唔“那”手
不過,佢話洗唔去d衫上的煙味(我奶奶的味覺嗅覺超強)

而我就覺得無味,無汗味,無煙味,無清潔劑味

公爵府

好媽媽勳章

我都想買!但會遲下先至買, 通常呢d嘢越遲買就越平!
我好師奶心態
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

首頁
12345...7

尾頁

跳至