家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

works okay for normal clothes, but if the clothes have stains, especially kids clothes that have dirts, better to use soda & vinega together with the balls.

原帖由 wowo4868 於 10-5-20 13:11 發表

如果唔加,洗衫唔夠乾淨?

大宅

我用o左洗衣球5個月左右,我係用3個,一對碧濤同一個wellos,開頭個10次8次洗係ok的,我用快洗功能,40分鐘,洗完d衫有陣檸檬味的;但用多一個月左右(我每個月都乖乖做活化用熱水浸個球的)d衫已經唔再有香味,要用返normal mode,洗2個鐘先有香味;再洗10次8次之後, 用normal mode d衫洗完都仲有up味,結果要將平時洗衫o既份量減1/3先叫洗得淨...有時如果個機衫比較污joe,我都加返1/5匙洗粉先心安,因為好多時唔覺意塞多o左衫洗,洗完仲up的,咁個機衫就要再洗的了~總括黎講我覺得個球都係一半半真係用到,可能佢d咩咩驗證都係一機洗3-4件衫先叫發揮到佢功能,又或者跟本用清水洗都係可以咁乾淨,只係佢d波波係個機入面撞撞下先令d衫冇咁硬~用o左5個月,結果都係要jam返洗粉用...

首頁

尾頁

跳至