跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有沒有想過結扎? 或者其他長久, 安全的避孕方法? 我現在已是第二個,本來都在15/16 要唔要多個,點知道有左,所以我老公好驚,他想我結扎但是我不知道應不應該結扎好.

大宅

結扎唔一定要女人做, 你老公驚米叫佢自己結扎, 效果都係一樣

複式洋房

原文章由 仔仔錫錫你 於 08-9-17 16:54 發表
結扎唔一定要女人做, 你老公驚米叫佢自己結扎, 效果都係一樣

我有問過他,聽講女人扎好像沒男人那么好tim不過他好像不想,你知道男人...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 carolina 於 08-9-17 14:59 發表
有沒有想過結扎? 或者其他長久, 安全的避孕方法? 我現在已是第二個,本來都在15/16 要唔要多個,點知道有左,所以我老公好驚,他想我結扎但是我不知道應不應該結扎好. ...

點解你老公係要你扎, 而唔係佢去扎?

比著我, 我就唔制, 一係佢扎, 一係一齊扎, 夠安全喇掛!!

複式洋房

原文章由 foggyao 於 08-9-18 12:30 發表

比著我, 我就唔制, 一係佢扎, 一係一齊扎, 夠安全喇掛!!

我想肯定男人會覺得扎了就好像不是男人所以很多男人都不會扎. 我只是說我在網上問人,人地話應該男人扎, 又好像好過女人扎(聽講有副作用)他就唔講話,好像有點angry

複式洋房

原文章由 foggyao 於 08-9-18 12:30 發表

我想肯定男人會覺得扎了就好像不是男人所以很多男人都不會扎. 我只是說我在網上問人,人地話應該男人扎, 又好像好過女人扎(聽講有副作用)他就唔講話,好像有點angry

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 carolina 於 08-9-19 09:40 發表

我想肯定男人會覺得扎了就好像不是男人所以很多男人都不會扎. 我只是說我在網上問人,人地話應該男人扎, 又好像好過女人扎(聽講有副作用)他就唔講話,好像有點angry ...

哈哈! d男人係咁! 咁要面! 不過佢扎唔扎, 又無人唱佢, 外表又無分別, 點解會唔似男人?

你有得bb, 佢都好大責任, 點解要自己去承受晒堝!
況且, 我聽過, 不論男扎, 女扎都好, 都有人試過鬆左, 搞到有左.

講真, 你點知幾時咁好彩係你鬆? 咁到時萬一真係有意外, 佢又怪你喇堝!

比我就唔制, 我情願信condom好過, 佢有無比野你, 佢最清楚!

複式洋房

原文章由 foggyao 於 08-9-19 14:24 發表

哈哈! d男人係咁! 咁要面! 不過佢扎唔扎, 又無人唱佢, 外表又無分別, 點解會唔似男人?

你有得bb, 佢都好大責任, 點解要自己去承受晒堝!
況且, 我聽過, 不論男扎, 女扎都好, 都有人試過鬆左, 搞到有左.

講真, 你 ...

佢就是覺得comdom很不舒服,very tight woh,但是個個都是這樣用,很麻煩. 吃藥我又怕肥又怕唔記得, 真是麻煩

有人說戴了子宮環M來的時候會痛

娩凡瑙®宮內避孕系統是一樣的嗎? http://www.mirena.com.hk/html/index.html

子爵府

吓...唔係喎,我老公一直最多想生2個,所以佢成日話佢想去扎左佢,但我就覺得唔使扎左咁嚴重,佢成日話3個佢根本無可以養得起,所以唔會生第三個,雖然我都唔會想生第三個,但世事既野好難講架嘛,我點知幾年後我地重係咪都唔想再生架,又可能到時有咁既經濟能力既同時大家都想再有小朋友呢,所以我叫佢唔好扎

原文章由 carolina 於 08-9-19 09:39 發表

我想肯定男人會覺得扎了就好像不是男人所以很多男人都不會扎. 我只是說我在網上問人,人地話應該男人扎, 又好像好過女人扎(聽講有副作用)他就唔講話,好像有點angry ...

伯爵府

醒目開學勳章

食藥會有好多副作用架, 果d唁係肥係腫黎架,盡量都唔好食咁多好d.

帶環都唔係百份百安全架,我有個auntie以前帶環都有左, 佢都不知幾驚個環會印係個女塊面到,好彩無咋.

如果佢覺得帶condom辛苦咪叫佢自己扎左佢law, 要做個負責既男人ma.

原文章由 carolina 於 08-9-19 23:14 發表

佢就是覺得comdom很不舒服,very tight woh,但是個個都是這樣用,很麻煩. 吃藥我又怕肥又怕唔記得, 真是麻煩

娩凡瑙®宮內避孕系統是一樣的嗎? http://www.mirena.com.hk/html/inde ...

珍珠宮

原文章由 carolina 於 08-9-19 23:14 發表

娩凡瑙®宮內避孕系統是一樣的嗎? http://www.mirena.com.hk/html/inde ...

唉! 叫我食藥,我就一定唔制,雖則話而家藥有進步,但我覺得都係宣傳居多,我就真係怕而家無副作用,第時唔知有無,好似大陸奶粉咁,食一排先話有事。

condom 緊,你叫佢買大一個size囉!

娩凡瑙®宮內避孕系統 ~ 好似以前唔知邊度聽過,不過我諗如果你想清楚知道多中肯資料,你可試打去家計會問,我諗佢應該pro。

男爵府

我自己本身都食藥
不過so far ok無咩野
我以前黎m個時條腰好痛
而家食左藥反而無事
m仲黎少左
又無肥無腫
不過去到扎我又覺得太激動
而家有d避孕貼
好似係一貼就一個月
之後下個月先換新貼
係米真係有用我唔清楚
不過我有個fd用左成年都真係無意外
你可以問下dr~
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 jazzcnl 於 08-9-28 13:07 發表
我自己本身都食藥
不過so far ok無咩野
我以前黎m個時條腰好痛
而家食左藥反而無事
m仲黎少左
又無肥無腫
不過去到扎我又覺得太激動
而家有d避孕貼
好似係一貼就一個月
之後下個月先換新貼
係米真係有用我唔清楚
不 ...

我都係食藥, 十七歲就開始食. 未食之前, 個個月痛到暈咁制. 又行唔到, 又頭暈,又肚痛. 仲搞到返唔到學....
但食左後, 痛都有, 不過少左好多. 起碼我可以返學麻~
想生bb 時, 就停食兩個月.
so far 到而家生完細囝, 都食番. 有人話會肥. 但我無喎~ 而且d m 來得準, 又唔會太多. 都ok 啦~

複式洋房

我想問食藥如果有一兩天唔記得食gum會不會有ga?
mud condom 有分碼ga?
其實我老公只是用過一次condom我地什麽避孕都沒試過,現在生完第二個就唔知dim好

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 carolina 於 08-10-18 10:24 發表
我想問食藥如果有一兩天唔記得食gum會不會有ga?
mud condom 有分碼ga?
其實我老公只是用過一次condom我地什麽避孕都沒試過,現在生完第二個就唔知dim好

其實你可以返去健康院 登記 ”家庭計劃服務” 架~
佢地會俾意見你, 仲同你安排做任何野. 如戴環, 食藥, 打針等架~
而費用仲要係超平~ $1 (每次睇).
我都係攞藥, $1 有三至四排藥啦~
講真, 自己出去買, 都無咁平啦~

複式洋房

really? that's a really good tip, thanks a lot!

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 carolina 於 08-10-22 21:44 發表
really? that's a really good tip, thanks a lot!

唔使客氣.

首頁

尾頁

跳至