自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我見好多基督教家庭都派利是, 有$$的

男爵府

畀面勳章

回覆:利是餡係一粒糖

我都係天主教徒, 我同c6同99都一定派利是, 到聖堂遇見識嘅教友都有收利是同派返比小朋友喎!

hohohohooooooo

侯爵府

我有親戚係基督徒,老人家,唔畀利是封,只畀餡,即只畀錢,其實感覺幾怪。不過都係老人家,佢鐘意点就点

男爵府

畀面勳章

引用:我都係天主教徒, 我同c6同99都一定派利是,

原帖由 mrs.huihui 於 16-02-11 發表
我都係天主教徒, 我同c6同99都一定派利是, 到聖堂遇見識嘅教友都有收利是同派返比小朋友喎!

...
而我姨媽同嬸嬸佢哋信基督教都有派利是比我哋㗎! 所以我諗應該係個人決定

hohohohooooooo

大宅

引用:Quote:原帖由+theluckysheep+於+16-02-11+

原帖由 方麗娟 於 16-02-11 發表
咁都合理,大家相同原因,不派也不收。但係冇理由迫其他人跟佢嗰套做法

...
同意,我覺得變左質,
以前係為了啲牧者新年去唔同教會講道,如果間間教會都派哂會好傷,所以講明想派可係教會外派,唔知點解會變左咁

男爵府

回覆:利是餡係一粒糖

唔係話?我大伯伯娘都係基督徒照派喎!

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

都好過我,收過個基督徒利事,餡係一張紅紙寫住:耶穌打救你!

99dogdog    發表於 16-2-11 17:44
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

引用:唔明點解信教唔可以派利是,又唔係叫佢地拜

原帖由 bestgood 於 16-02-11 發表
唔明點解信教唔可以派利是,又唔係叫佢地拜神,好似無啦lang
借d耳姐,無需付出就又可以R返筆
對呢d人,下次封張耶穌愛你比佢岩啦,佢實岩用

99dogdog    發表於 16-2-11 17:45

男爵府

我真係從來未識過一個人用宗教理由唔派利是

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

見有派有收wor

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:都好過我,收過個基督徒利事,餡係一張紅紙

原帖由 emt1314 於 16-02-11 發表

放下自在

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:未聽過基督教徒唔派得利是喎

原帖由 bu-b 於 16-02-11 發表
未聽過基督教徒唔派得利是喎
我有朋友唔派亦唔收既。

大家好,我是子悠~~

大宅

引用:都好過我,收過個基督徒利事,餡係一張紅紙

原帖由 emt1314 於 16-02-11 發表
笑左

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:Quote:原帖由 bestgood 於 16-02-11 發表唔

原帖由 NoddyPooh 於 16-02-11 發表
借d耳姐,無需付出就又可以R返筆
對呢d人,下次封張耶穌愛你比佢岩啦,佢實岩用
「耶穌打救你」

子爵府

神父都有派$的利是
我識的所有天主敎,基督教親友都派利是,又收利是
都是種blessing

男爵府

引用:Quote:Queenie_0012 發表於 16-2-11 15:15

原帖由 kmbb519 於 16-02-11 發表
SORRY........... 我諗起............... 另一樣..................................
:quie ...
Me too

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:方麗娟 的帖子

自己一家,部份親戚及朋友係天主教徒,一向有派利是

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:自己一家,部份親戚及朋友係天主教徒,一向

原帖由 Koala_Chu 於 16-02-11 發表
自己一家,部份親戚及朋友係天主教徒,一向有派利是
我姑9都係基督徙,但年年都有派利是。

珍珠宮

佢地返咩教會GA?我身邊D信教朋友,都有派利是BOR

派糖E樣野呢......我以前教中學,當時未婚,一到新年都會係利是度放粒糖派比學生

首頁
12345...7

尾頁

跳至