想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

我未試過, 但我知準確度超過99%

但抽絨毛有一定危險性(屬入侵性檢查), 如只是想知bb性別而非做檢查 (如唐氏), 就真係唔好咁做

大宅

WHY要抽絨毛,不是好貴嗎?是否高齡產婦必做的檢查?

子爵府

畀面勳章

貴唔貴我就唔知, 但高齡產婦做唐氏等的檢查就多數有用抽絨毛的方法, 因準確度高

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

如果只係想知性別。。。抽血都得喇!
抽絨毛係驗唐氏綜合症,有危險架。。。係插支針入個胎里面抽,迫不得已都唔好呀!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

抽完絨毛, 真係要休息2日左右. 唔可以走來走去.
好似其他 mama 話, 係插支針入個胎里面抽,有危險架.
我係 07抽 ,要$4000. 24小時有結果bb 性別.

原文章由 emt1314 於 08-9-23 21:24 發表
抽絨毛係驗唐氏綜合症,有危險架。。。係插支針入個胎里面抽,迫不得已都唔好呀!

子爵府

原文章由 emt1314 於 08-9-23 21:24 發表

驗血驗唔到咖... ...除非你係抽bb既血喇...

子爵府

畀面勳章

我有朋友係化驗所做, 佢話有時難免見有啲絨毛樣本帶有血絲 (媽媽啲血?傷上加傷?), ... 所以無咩須要都唔好做抽絨毛, 因有可能影響bb

民房

好似起碼要 12-14 weeks 才可以抽驗

原文章由 Cass_0114 於 08-9-23 22:45 發表
抽完絨毛, 真係要休息2日左右. 唔可以走來走去.
好似其他 mama 話, 係插支針入個胎里面抽,有危險架.
我係 07抽 ,要$4000. 24小時有結果bb 性別.

男爵府

醒目開學勳章

我朋友o係7月做左,要5400,同埋佢做完腰骨痛左2星期,佢37歲,佢果時係11周未夠,不過事後佢自己都覺得好危險

大宅

原文章由 傻太 於 08-9-24 12:13 發表

驗血驗唔到咖... ...除非你係抽bb既血喇...

而家可以做到啦....抽妈媽手的血驗血就知男女!60零曰就可check仲快過抽絨毛驗架!我朋友前両個月先做過準確度系百分之92---98%但抽絨毛要75日大到準確度系95---99%‧但有1%機率引致流產架!

[ 本文章最後由 swallowng 於 08-9-25 01:33 編輯 ]
:fighting1: :sick: :wave: :hammer: :-) :-) :-?

民房

驗血都可以知道男女了 ? 係化驗所 test ? or 去西醫都 test ? 待覆 .tks

原文章由 swallowng 於 08-9-25 01:32 發表

而家可以做到啦....抽妈媽手的血驗血就知男女!60零曰就可check仲快過抽絨毛驗架!我朋友前両個月先做過準確度系百分之92---98%但抽絨毛要75日大到準確度系95---99%‧但有1%機率引致流產架! ...

大宅

原文章由 1125bbmama 於 08-9-25 13:37 發表
驗血都可以知道男女了 ? 係化驗所 test ? or 去西醫都 test ? 待覆 .tks

系個男婦科e生的診所!系causeway bay.....都要4千幾蚊架超貴
:fighting1: :sick: :wave: :hammer: :-) :-) :-?

侯爵府

好媽媽勳章

恕我多口路個講句, if唔係高玲 / 醫生特別 requset 要做, why mami要抽血 / 絨毛黎知gender, 你去睇e生 遲早都睇到啦, 唔晒急得甘緊要ar, 對自己/ 阿b都唔好啦
原文章由 swallowng 於 08-9-25 17:04 發表

系個男婦科e生的診所!系causeway bay.....都要4千幾蚊架超貴

男爵府

一聽就已經覺得危險, 而且咁難至有, 何解要搵亞b嚟博啫? 唔通仔女有別咩? 都係你自己嘅小朋友啫

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我覺得。。。為咗想知性別而要冒咁大個险,唔值得。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

回覆 #3 ShinTeresa 的文章

我都系陪朋友去check,個朋友生咗幾個女想追仔、驗到女就.....哎'無眼睇!基本上咁早想知仔定女的都系想唔要‧
我自己系好難有B的‧見到佢地咁易有又唔要特別感觸

民房

謝謝回覆 , 咁講應該係正常"專科" 都此服務 . 講真 , 若真係好想知性別 , 而又唔想傷害自己 + bb , 驗血真係 1 個好理想方法 . 不過要成 4千幾蚊咁貴既 ? 即日可以知道 ?

原文章由 swallowng 於 08-9-25 17:04 發表

大宅

原文章由 1125bbmama 於 08-9-26 13:36 發表
謝謝回覆 , 咁講應該係正常"專科" 都此服務 . 講真 , 若真係好想知性別 , 而又唔想傷害自己 + bb , 驗血真係 1 個好理想方法 . 不過要成 4千幾蚊咁貴既 ? 即日可以知道 ?

...

都要兩曰既........但如果系男女都会生出來的!就等多2個月至照啦!!又平好多顺便觀察BB成長進度添.^.^

伯爵府

好媽媽勳章

而家咩年代呀, 真係仲有D咁既人........

原文章由 swallowng 於 08-9-26 00:17 發表
我都系陪朋友去check,個朋友生咗幾個女想追仔、驗到女就.....哎'無眼睇!基本上咁早想知仔定女的都系想唔要‧
我自己系好難有B的‧見到佢地咁易有又唔要特別感觸 ...

首頁

尾頁

跳至