自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

近排太多毒食品,我便到馬x百貨,買一些餅給小朋友作小息零食(諗住好d啦),我買了一隻士多啤梨果醬酥餅,因我在十多年前已好鐘意食呢隻餅,近幾年無買了 (因附近馬x摺左),點知一食,疑似係大陸制既味,像樂天熊仔一樣,各初初日本制的不同味了.....失望

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁係咪MADE IN UK?

水晶宮

回覆 #1 200012 的文章

我媽都好鍾意食, 不過近年イ巨胆固醇高已無再買俾イ巨食. 妳有無睇下産地来源? 之前係日本制? 我無留意添!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

我都以為係.
原文章由 BellyButton 於 08-9-27 12:13 發表
咁係咪MADE IN UK?

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

原文章由 CINDYC 於 08-9-27 12:17 發表
我都以為係.

made in germany 但 made in...........這字 已不能盡信了,好多原材料是大陸,在該國家做

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

水晶宮

咁即係徳國做, 只不過妳覺得可能係中國原材料係影响. 妳之前睇過係Made in Japan? 可能轉ロ左生産商, 所以食落有分別. 無辦法架啦, 而家跟本有事ロ既係冰山一角, 無奈!
原文章由 200012 於 08-9-27 12:20 發表

made in germany 但 made in...........這字 已不能盡信了,好多原材料是大陸,在該國家做

大宅

以前是 香香既牛油味,宜家好似d紙盒味甘

大宅

我啱啱尋日至買咗一盒仲未開嚟食, 不過個盒上面寫住係made in Germany架喎.

大宅

原文章由 $_$ 於 08-9-27 13:15 發表
我啱啱尋日至買咗一盒仲未開嚟食, 不過個盒上面寫住係made in Germany架喎.

made in germany 但 made in...........這字 已不能盡信了,好多原材料是大陸,在該國家做 我仲有一盒未開

大宅

除了樂天,kit kat 朱古力都無以前好食

首頁

尾頁

跳至