親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1)到達台中清境機場將會是晚上7時許, 請問如何去逢甲夜市附近的酒店, 需要預先包車嗎, 機場門口有的士嗎?車程幾耐? 我第二會join 當地朋友玩, 所以唔會包幾日車了.
2)返香港機票時間是中午1時, 如果早上由呀里山走趕得倒嗎?
3) 如覺得我需預約司機, 請pm 我司機 連絡澬料

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:台中達人有事請教

台中機場出市區約30-40分鐘,機場門口有好多的士,大約500台幣就到

阿里山去台中機場都好遠下,1點機即11點要到機場,我會前一晚返台中住,由阿里山出發分分鐘同飛機講88

包車唔介紹啦,費事以為我係agent

珊瑚宮

Mimmy 發表於 16-3-18 13:14
台中機場出市區約30-40分鐘,機場門口有好多的士,大約500台幣就到

阿里山去台中機場都好遠下,1點機即11 ...

樓主有朋友幫手, 我們不要"幫倒忙"了

男爵府

回覆 12312 的帖子

當地朋友之後又同另一d 朋友継續玩, 所以回程唔識plan, 又費時煩人地太多. 呀里山住宿已經訂左, 煩大家提供包車司機

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Oh!Baby 發表於 16-3-18 13:35
回覆 12312 的帖子

當地朋友之後又同另一d 朋友継續玩, 所以回程唔識plan, 又費時煩人地太多. 呀里山住宿 ...

其實點對點,應該係叫「打的」,唔係叫做「包車」?

機場門口有好多的士,真心唔需要預先煩定。

阿里山去機場,
單計車程要四個鐘,
你仲要早兩個鐘 check in 寄行李,
你差唔多要四五點就出發。。。
不過就算坐高鐵都唔快得幾多,
不過高鐵至少唔會塞車。。。你可以考慮下。

你下次去旅行,最後個日唔好預要大距離移動啦,
出事機會好大

首頁

尾頁

跳至