自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

朋友send左個拎starbucks500蚊嘅link來,做完最後share俾10個朋友。之後我另外一個朋友就話“U say this?👇🏼
又有騙案,大家要小心:

收到Starbucks $500coupon 的what\'s app link,叫你發給10個人,已打電話去証實是假的,不要開。
大家如果收到一條link,話有starbuck 禮券收,只要登記電郵同電話就有500元,請注意是呃人網站,登記後會收sms,每條sms都要收10元,不停收錢,電信商都幫唔到你,請小心。

⭐有人中了,電話發出好幾個Starbucks link出黎”

但我已經做晒份券了點算好

大宅

2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆:我又做錯事喇……

便宜莫貪

[img]http://i.imgur.com/2gI1uhm.gif[/img]

禁止訪問

男爵府

所以話用腦係幾咁重要

elisewaiman    發表於 16-3-22 22:12
wingwingc1234    發表於 16-3-22 11:43

大宅

引用:朋友send左個拎starbucks500蚊嘅link來,做

原帖由 chocochoko 於 16-03-22 發表
朋友send左個拎starbucks500蚊嘅link來,做完最後share俾10個朋友。之後我另外一個朋友就話“U say this?&# ...
蠢人莫貪世上哪有免費午餐,總好過【被祈福】,小教訓

水晶宮

我從來唔會做,開都唔會開,十有九是毒LINK

侯爵府

畀面勳章

太多人為錢去篇人....小心呀.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

我都開過, 但見要填卷就放棄了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

通常要個人資料先送既, 都係有D問題, 除非落舖做~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

禁止訪問

公爵府

真係要小心
仲有見到呢D link都唔好再傳出去了!

子爵府

真心,便宜莫貪

珍珠宮

基本上,淨係登記電郵我OK,但要埋電話,什至身分證NO. ,即使係真,又好著數,我都無興趣LOR =.="

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

chocochoko 發表於 16-3-22 10:43
朋友send左個拎starbucks500蚊嘅link來,做完最後share俾10個朋友。之後我另外一個朋友就話“U say this?&# ...
你用個 "又" 字, 即係吾係第一次啦, 點解錯完又錯

子爵府

chocochoko 發表於 16-3-22 10:43
如果擔心SMS收費, 索性去改電話NO.得嗎?

禁止訪問

公爵府

一直以來收sms 都係不用錢, 我唔明why 可以收到您錢. 您自己問下自己的電話公司先啦, 無可能收sms 會收錢.....唔好比人騙完又騙先....

elisewaiman    發表於 16-3-22 22:13
一生中最愛    發表於 16-3-22 16:38

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:一直以來收sms 都係不用錢, 我唔明why 可以

原帖由 koko2000 於 16-03-22 發表
一直以來收sms 都係不用錢, 我唔明why 可以收到您錢. 您自己問下自己的電話公司先啦, 無可能收sms 會收錢. ...
我都覺得係
唔通人地用我個number做問卷
我又會被收sms費?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:chocochoko 的帖子

呢D十個有九個都係假

首頁

尾頁

跳至