美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我屋企有
Avene     保濕
VAGHEGGI  保濕
LA COLLINE  磨沙
DECLEOR  深層清潔
我的美麗日記  美白

都唔知點分配好,一日用一樣論住用得唔得既呢?

子爵府

保濕可以日日用
其他就輪住啦

我都好想有耐力日日fu
但有時真係唔惦

別墅

我屋企都有好多唔同種類的 mask, 大約一星期兩次左右, 我都沒有恆心天天 fu的

複式洋房

其實2-3日FU一次都OK 架啦~
如果皮膚真係好乾/做咗彩光等機,先日日FU啦~

複式洋房

我近呢個月勤力左, 都差唔多叫日日做一種mask, 質地真係有改
善...不過好多時做完mask都差唔多要瞓覺, 晚晚都差唔多搞成個
鐘...

我想問你地d mask多數係paper, 定係搽架? 其實邊款會好d?
好多人都話搽會吸收d...

大宅

我發現而家日日 fu 係好好多, 三十歲前都唔駛, 但一過咗三十, 日日 fu o既效果就好明顯喇, 我都係有 paper mask 同搽o既 mask, 兩種都各有各好, 要睇吓嗰隻 mask o既功用係咩

男爵府

我最近都係日日fu mask, 因為真係好dry, 開始出粒粒...
所以要fu多啲補下水~

大宅

依家轉季, 我都日日敷mask, 因為feel到塊面會乾左, 暗淡左... 我會一日磨沙+保濕, 一日深層清潔, 一日美白, 甘循環用!! 效果唔錯

複式洋房

係啦, 一轉季就好乾, 因為我係用clinxxx 支 7-day scrub, 所以
都日日磨, 不過會輕手d再+保濕, 一星期兩次深層清潔(fu 泥),
一星期兩次peeling (clinxx turnaround 15-mins facial),右
會fu吓美白, 骨膠原既mask...兩星期做一次facial...
不過都真係晚晚都唔得閒, 為左keep住d skin, 無計...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

最近我塊面超乾,所以日日fu保濕mask.  深層清潔最多一星期fu一次好啦!

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你地fu開咩牌子既mask..分享下^^

別墅

我就無咁勤力,最多一星期full一次保濕和深層清潔

大宅

Yes, if I have time.. Having different kinds on the every other day.

Now I am having B5 gel mask.

大宅

如果有時間就會日日敷, 不過就算幾忙都好, 都會習慣隔日敷一次 paper mask, 我嘅至愛 - 我的美麗日記面膜, 用開 Q10, 蘆薈, 薰衣草, 清米, 黑珍珠...幾隻都好好用, 敷半個鐘, 朝早起身化為返工就會好覺, 塊面真係滑咗好多...上粉好多....

深層清潔就一星期做一次.....

洋房

依家轉季, 我都日日敷Avene mask,好好

禁止訪問

大宅

咁邊隻paper mask好呢?
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

子爵府

其實我都覺得日日敷個排皮膚真係會好D
同埋希望keep到2wks一次facial啦
講返d mask

我用 :
我的美麗日記 - 好香,貪平成日用唔肉痛
Apivita - deep cleansing好正,唔乾!
Avene - 敏感肌保濕一流!
Babor -美容院品牌,都ok
Dermalogica - 美容院品牌,保濕唔錯
Bioderma - 都係保濕,ok好用
Orlane - 磨砂正爆!

男爵府

我的美麗日記<===邊樹有得買?幾多錢呀?

首頁

尾頁

跳至