夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

其實第三者多數都係女人,應該好明女人態,為何仍要這樣傷害另一個女人?其實佢地搶人老公係咪真的快樂?過時過節人地老公都吾會陪到佢地,為何她們仍要這樣做?被人叫狐狸精或被親戚朋友知道自己都吾好過吖....

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 linglingkiki 於 08-10-3 21:18 發表
其實第三者多數都係女人,應該好明女人態,為何仍要這樣傷害另一個女人?其實佢地搶人老公係咪真的快樂?過時過節人地老公都吾會陪到佢地,為何她們仍要這樣做?被人叫狐狸精或被親戚朋友知道自己都吾好過吖.... ...

哈哈.......你錯喇,第三者未必多數都係女人........可以係男人架~~我個PK已經係一個表表者啦~~當然個女人亦係第三者啦~~在於佢地呢D第三者眼中只有現時既快樂,就算傷害左身邊幾多人又有咩所謂??最緊要自己快樂~~我只會覺得第三者全部都係自私的~~佢地唔會介意你點叫佢地架,因為愛呀嘛,愛係大過一切,包括傷害所有人,包括接受你叫佢地做狐狸精,包括你話個男既著人舊鞋,仲要人地隻鞋未除架喎,以上只係佢地覺得~~在於我地呢D正常人,根本唔會知佢地諗咩架喇~~唯有係佢地平時既行為,黎估佢地既心態囉~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

男爵府

我覺得大部份既第三者都係麻目既, 佢地只顧眼前既快樂同激情, 完全唔會理會對其他人既傷害. 到激情過去, 就想回頭是岸, 邊有咁容易呀?

洋房

樓主,告訴你一件真人真事,這人是我學校的師妹...
好多年前一天,我師妹無端端當衆被個女仔打一把,仲話"死8婆,搶我條仔"之後我師妹說"痴線.."無理佢便走左,我地d師姐問佢係咪真,佢竟然話"係個女仔同佢本身有問題,管唔住個男仔,先俾我甘有條件搶到姐..係佢自己無本事",所以,我覺得第三者係任性同自私..
當然也有第三者是唔知自己係第三者,因為男人騙佢....

禁止訪問

珍珠宮

好勝吧? 以為自己比個男人的老婆優勝..

其實男人既心態係:妻不如妾,妾不如妓,妓不如偷,偷不如偷不著

複式洋房

我覺得通常第三者是出於自卑, 無法係一段正常關係中得到满足感 (或是沒法找到一段正常關係, 做個正印位置), 所以要透過搶他人的倍侣去平衡自己變態心理.

而被獵的一方, 就覺得有人去搶自己, 自我膨漲, 就係咁, 姣婆遇著脂粉客, 一拍即合. 再加看著自己老婆為了自己哭哭啼啼地挽留, 更加以為自己忽然變了搶手貨, 呢種虛榮感更加令佢地沈淪.

.

複式洋房

我覺得通常第三者是出於自卑, 無法係一段正常關係中得到满足感 (或是沒法找到一段正常關係, 做個正印位置), 所以要透過搶他人的倍侣去平衡自己變態心理.

而被獵的一方, 就覺得有人去搶自己, 自我膨漲, 就係咁, 姣婆遇著脂粉客, 一拍即合. 再加看著自己老婆為了自己哭哭啼啼地挽留, 更加以為自己忽然變了搶手貨, 呢種虛榮感更加令佢地沈淪.

.

複式洋房

以前有个男人J追我,当时我是有男朋友的,J对我说,凡是没结婚的,都算是单身,仲话如果一对Couple本身没问题的话,第三者是没办法进入的。。。我对他的言论有保留,因为我认为一般凡人都是很难受得住引“友”的。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 (!_!) 於 08-10-4 07:38 發表

而被獵的一方, 就覺得有人去搶自己, 自我膨漲, 就係咁, ...

好諗同呀~~不過有時好多正印都鍾意出去勾佬架~~所以佢地既心理一樣係變態~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

洋房

我自己在後生時,都被第三者搶去男友,當時我沒有大吵大鬧,只是靜靜問他,而他亦認了,我說我不喜歡兩女掙一男,攪到我好似好cheap,他回應話乜認為掙我是一件cheap事咩?那時我們準備結婚,最後我都選擇分開,因為我怕婚後他們會繼續,其實個第三者是我男友的前女友個姪女,當時佢地已瞞著姑姐在一起,剛啱我的出現,而該男人選擇了我,而第三者亦不放手。就正如你們所說男人的"沉淪",第三者的變態。

大宅

我未結婚前,試過比自已識左好多年個好朋友搶左我當時個男朋友,當時我男友無啦啦唔想見我,我同我呢個好朋友傾訴,佢一味叫我唔好打電話比我男友,到後來先知完來佢地唔知幾時搞上左,我朋好仲要話比我知,我男朋每次出街都會送禮物比佢,又將我男友去完日本送比佢禮物,專登比我睇!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 KimB 於 08-10-3 23:00 發表
我覺得大部份既第三者都係麻目既, 佢地只顧眼前既快樂同激情, 完全唔會理會對其他人既傷害. 到激情過去, 就想回頭是岸, 邊有咁容易呀?

十分同意

大宅

第三者既心態係, 見人有件好野, 而自己又無著落, 唔執輸, 有位咪介入o羅.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 (!_!) 於 08-10-4 07:38 發表

而被獵的一方, 就覺得有人去搶自己, 自我膨漲, 就係咁, ...

冇錯, 心理分析得好好, 完全講中我想講既o野

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實大家講緊嘅第三者係結咗婚果種,還是未結?如果係男女朋友,咁大家未婚都應該有權選擇,早日分手好過第日離婚。如果係勾人老公果 D就真係唔要得喇。

珍珠宮

好媽媽勳章

在第三者的心態

我覺得第三者

找已結咗婚果種男人女人

易呃d.兼搶既機會勝數高.同埋容易落手搵食

男爵府

原文章由 lovelybearbear 於 08-10-4 15:45 發表
第三者既心態係, 見人有件好野, 而自己又無著落, 唔執輸, 有位咪介入o羅.

可以咁講....
有d第三者仲賤到周圍比人知自己做左第三者添.....
真係咩人都有......=_="
不過通常d女人以為執到件好野,
撘上之後先知個男既衰野.......
有咩後果真係自己攞黎賤喇~~~

子爵府

唔怕講,
我都做過人地第三者,
係我做女果時,有個男人追我,當我同左佢一齊,
佢先話我知佢有老婆,
果陣我都差d俾佢ga說話厄到,
我掙扎左大概差唔多一個月,
就決定離開,
因為我見過佢老婆,我覺得佢老婆好好,唔似佢口中講咁樣,
最重要係我唔中意你爭我奪,己所不慾,勿施於人
我又唔係冇條件,冇必要搶人地ga嘢呀~
自從呢次之後,凡係有男仔話中意我,我都會問佢有冇女朋友/老婆先~
費事又領嘢:;pppp:
不過d男人其實都好賤,
試過有個男仔,我知佢有女朋友,
佢中明正言順咁同我講中意我
我話你有女朋友嫁啵~
佢夠膽死同我講咁又點?但我真係好中意你啵~

大宅

我識有個第三者仲攪笑!
人地問佢.就算比妳搶到人地老公返黎,妳又會開心,唔怕一世比人睇唔起咩?唔怕做左罪人咩?佢答:唔怕,相信時間可以改變一齊喎!聽到都想大笑

首頁

尾頁

跳至